Η Trastor έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2026 με έσοδα από μισθώματα 26,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 40%, και προσαρμοσμένο EBITDA 21,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 46,9%. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 30,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 146,7%, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA βελτιώθηκε στο 79,1% από 75,4% ένα χρόνο νωρίτερα.
Το χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ έφθασε στις 30 Ιουνίου τα 867 εκατ. ευρώ, με 66 ακίνητα και συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 493,7 χιλ. τ.μ. Η πληρότητα παρέμεινε στο 99,3%, ενώ τα ετησιοποιημένα μισθώματα αυξήθηκαν στα 54,8 εκατ. ευρώ. Στο εξάμηνο αποκτήθηκαν τρία ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας έναντι 38,6 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση κεφαλαίου των 150 εκατ. ευρώ διεύρυνε τη διαθέσιμη χρηματοδοτική ισχύ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε προσωρινό μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή, συνολικού ύψους περίπου 7,9 εκατ. ευρώ, και έθεσε στόχο για συνολικό μέρισμα τουλάχιστον 0,05 ευρώ για τη χρήση. Το business story είναι πλέον διπλό: ταχύτερη αύξηση επαναλαμβανόμενων μισθωτικών εσόδων και ταυτόχρονη ανακύκλωση νέου κεφαλαίου σε μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο, με τη διοίκηση να επιδιώκει διανομή τουλάχιστον 80% των διανεμητέων κερδών. Η ενίσχυση της βάσης εσόδων μειώνει παράλληλα την εξάρτηση από έκτακτες υπεραξίες και δίνει μεγαλύτερη ορατότητα στις μελλοντικές ταμειακές ροές του ομίλου σε μια απαιτητική αγορά ακινήτων.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.