1 MIN READ

Πάνω από 10 δισ. ευρώ επιστρέφουν στη γαλλική παραγωγή για το επόμενο στοίχημα της Renault

Πάνω από 10 δισ. ευρώ επιστρέφουν στη γαλλική παραγωγή για το επόμενο στοίχημα της Renault

Περισσότερα από 10 δισ. ευρώ σκοπεύει να επενδύσει η Renault στη Γαλλία μέσα στην επόμενη πενταετία, εστιάζοντας στα ηλεκτρικά οχήματα και σε μοντέλα χαμηλότερου κόστους. Ο διευθύνων σύμβουλος Φρανσουά Προβό συνέδεσε το νέο πρόγραμμα με τη συνέχιση της βιομηχανικής μετάβασης του ομίλου, μετά από επενδύσεις 13 δισ. ευρώ στη χώρα την προηγούμενη πενταετία. Η κίνηση ενισχύει τον ρόλο των γαλλικών μονάδων στην ηλεκτρική στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκότερη για την ηλεκτροκίνηση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφθασαν τον Σεπτέμβριο στο 42% των νέων ταξινομήσεων στη Γαλλία, ποσοστό ρεκόρ, ενώ η άνοδος των καυσίμων έχει ενισχύσει τη ζήτηση. Ο Προβό ανέφερε ότι το 2025 παρήχθησαν περίπου 500.000 οχήματα στη Γαλλία και ότι το 2026 η παραγωγή αναμένεται να είναι τουλάχιστον 25% υψηλότερη, με βασικό μοχλό την αύξηση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Το επενδυτικό σχέδιο συνοδεύεται πάντως από σαφή προϋπόθεση. Η διοίκηση το συνδέει με τη διατήρηση σταθερού κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος στη Γαλλία, δείχνοντας ότι το capex δεν αντιμετωπίζεται ως ανεξάρτητο από τις συνθήκες της χώρας. Για τη Renault, το στοίχημα είναι διπλό: περισσότερη εγχώρια παραγωγή και ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρκετά προσιτά ώστε να διευρύνουν τη ζήτηση. Η επιτυχία του σχεδίου θα κριθεί λοιπόν τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην τελική τιμή πώλησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
THETOTALBUSINESS
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.