Σε επτά νέες περιοχές επεκτείνει σήμερα, 8 Οκτωβρίου, τη διάθεση του ΔΕΗ Fiber ο Όμιλος ΔΕΗ, ενισχύοντας την παρουσία του στην αγορά σταθερού ίντερνετ. Η υπηρεσία οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι γίνεται διαθέσιμη σε Βόλο, Καλαμάτα, Λαμία, Αρτέμιδα, Άγιο Δημήτριο Αττικής, Πολίχνη και Συκιές Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από 1,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 70 περιοχές είναι πλέον έτοιμα για άμεση σύνδεση, ενώ το δίκτυο έχει φτάσει σε 2,3 εκατ. ακίνητα.
Το δίκτυο αναπτύσσει η ΔΕΗ FiberGrid, θυγατρική του ομίλου, και αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο FTTH στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο, οι εμπορικά διαθέσιμες συνδέσεις υπερέβαιναν τα 1,3 εκατ., ενώ το συνολικό αποτύπωμα ανερχόταν σε 2,05 εκατ. ακίνητα. Στόχος είναι τα 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έτοιμα για σύνδεση έως το τέλος του 2026 και κάλυψη 3,8 εκατ. έως το 2028. Τα προγράμματα ξεκινούν από 17,90 ευρώ μηνιαίως.
Το επιχειρηματικό στοίχημα δεν είναι μόνο η κατασκευή του δικτύου, αλλά η μετατροπή της κάλυψης σε ενεργούς συνδρομητές. Τα 1,5 εκατ. αφορούν σημεία έτοιμα για σύνδεση, όχι υφιστάμενους πελάτες, ενώ τα 2,3 εκατ. αποτυπώνουν το ευρύτερο δίκτυο. Η ΔΕΗ ανταγωνίζεται πλέον τον ΟΤΕ, τη Vodafone και τη Nova σε μια αγορά όπου οι επενδύσεις υποδομών προηγούνται συχνά της εμπορικής αξιοποίησης. Η πραγματική απόδοση θα κριθεί από την προσέλκυση πελατών και την αύξηση των εσόδων από τηλεπικοινωνίες.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.