1 MIN READ

Endeavor Catalyst: 70 εκατ. δολάρια από 17 Έλληνες επενδυτές στο νέο ταμείο των 320 εκατ. δολαρίων

Endeavor Catalyst: 70 εκατ. δολάρια από 17 Έλληνες επενδυτές στο νέο ταμείο των 320 εκατ. δολαρίων

Η Endeavor Catalyst ολοκλήρωσε το πέμπτο της ταμείο, Fund V, στα 320 εκατ. δολάρια, πάνω από τον αρχικό στόχο των 300 εκατ. δολαρίων. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή επενδυτών από κάθε άλλη αγορά του δικτύου Endeavor στο συγκεκριμένο ταμείο, με 17 επενδυτές να δεσμεύουν συνολικά 70 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου το 22% του ταμείου.

Μεταξύ τους βρίσκονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, καθώς και επιχειρηματικές οικογένειες. Οι ελληνικές δεσμεύσεις ήταν 5 εκατ. δολάρια στο Fund III το 2019, 24 εκατ. δολάρια στο Fund IV το 2022 και φτάνουν τώρα τα 70 εκατ. δολάρια, περίπου 2,9 φορές πάνω από τον προηγούμενο κύκλο. Το ταμείο άντλησε κεφάλαια από περισσότερους από 900 επενδυτές σε πάνω από 40 αγορές, ενώ τα κεφάλαια υπό διαχείριση της πλατφόρμας ξεπερνούν τα 850 εκατ. δολάρια. Η Catalyst έχει επενδύσει σε 457 εταιρείες, με 83 από αυτές να αποτιμώνται πάνω από 1 δισ. δολάριο.

Η ελληνική δέσμευση στο Fund V είναι ήδη μεγαλύτερη από τα 25 εκατ. δολάρια που έχει επενδύσει η Catalyst από το 2012 σε 15 εταιρείες με Έλληνες ιδρυτές. Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες του δικτύου Endeavor άντλησαν το 2026 πάνω από 930 εκατ. δολάρια σε δημοσιοποιημένους γύρους χρηματοδότησης. Το στοίχημα για την ελληνική αγορά είναι πόσο από αυτό το κεφάλαιο θα καταλήξει σε εταιρείες με ελληνική βάση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
THETOTALBUSINESS
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.