30 Απρ 2024
READING

Η Ikea σκέφτεται να επεκταθεί στις κινεζικές πλατφόρμες

1 MIN READ

Η Ikea σκέφτεται να επεκταθεί στις κινεζικές πλατφόρμες

Η Ikea σκέφτεται να επεκταθεί στις κινεζικές πλατφόρμες

Η Ikea προσπαθεί να πουλήσει τα προϊόντα της στην Κίνα μέσω υφιστάμενων πλατφορμών πωλήσεων. Αντίθετα, στην Ευρώπη η αλυσίδα έχει αναπτύξει τη δική της ψηφιακή αγορά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ikea έχει ήδη συνεργαστεί με την Amazon, αλλά τώρα η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες κινεζικές πλατφόρμες για να ξεκινήσει να πωλεί τα προϊόντα της. “Στην Κίνα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τις πλατφόρμες”, δήλωσε η υπεύθυνη Digital Barbara Martin Coppola στο RetailTrends.

Η σουηδική αλυσίδα θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο των πωλήσεων όπου είναι δυνατόν, επιλέγοντας μόνο πλατφόρμες στις αγορές όπου είναι απαραίτητο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Amazon κυριαρχεί στην αγορά – αφήνοντας ανοιχτές λίγες άλλες επιλογές.

Από την άλλη πλευρά, ο Torbjörn Lööf (Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Inter Ikea) έχει εκφράσει προηγουμένως το ενδιαφέρον του για μια ξεχωριστή αυτοτελή πλατφόρμα για την Ευρώπη. Αναφερόταν σε μια έννοια μάλλον παρόμοια με το Zalando, όπου θα πωλούνταν έπιπλα τόσο από την Ikea όσο και από τους ανταγωνιστές της.

Παρόλα αυτά, η Coppola υποστηρίζει ότι τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν πάντα πολύ σημαντικά για την Ikea. “Είναι μόλις μία ώρα μακριά από το 90% των πελατών μας.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.