30 Απρ 2024
READING

Η Illy σχεδιάζει το άνοιγμα 200 καταστημάτων

2 MIN READ

Η Illy σχεδιάζει το άνοιγμα 200 καταστημάτων

Η Illy σχεδιάζει το άνοιγμα 200 καταστημάτων

Η illy caffè θα μπορούσε να επιτύχει το στόχο της να ανοίξει 200 ​​καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε πέντε χρόνια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για επέκταση της δραστηριότητάς της εκτός της εγχώριας αγοράς της, δήλωσε ο πρόεδρος της καφετιέρας καφέ Andrea Illy.

Το έργο – το οποίο θα σηματοδοτήσει μια σημαντική επέκταση στο εξωτερικό για την ιταλική εταιρεία – εξαρτάται από την εξεύρεση συνεταίρου με βαθιά γνώση της αγοράς των ΗΠΑ, με καλή εμπειρία στον τομέα λιανικής πώλησης υψηλού επιπέδου και χωρίς προηγούμενη εμπλοκή στην επιχείρηση καφέ, δήλωσε ο επιχειρηματίας .

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει επιλέξει τη Goldman Sachs ως σύμβουλο για να βρει έναν συνεργάτη για τη λιανική επέκτασή της σε μια στρατηγική αγορά όπου αντιμετωπίζει γίγαντες όπως τα Starbucks.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει 23 καφέ στη Βόρεια Αμερική, μέρος ενός δικτύου περίπου 220 καταστημάτων με την επωνυμία Illy εκτός Ιταλίας.

“Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στα 200 καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε στο Reuters ο Andrea Illy, ο γιος του ιδρυτή Francesco Illy. “Με έναν καλό συνεργάτη μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέσα σε πέντε χρόνια το αργότερο”, είπε.

Η οικογένεια Illy εξετάζει για πρώτη φορά στην 86ετή ιστορία την πώληση μειοψηφικού μεριδίου στον όμιλο ως τρόπο για να εδραιώσει τη σχεδιαζόμενη συνεργασία, ανέφερε.

“Για να ευθυγραμμίσουμε τους στόχους μας με αυτούς του μελλοντικού εταίρου, είμαστε έτοιμοι να του προσφέρουμε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην illycaffè ή, αν προτιμά, στη θυγατρική μας ΗΠΑ”, δήλωσε ο Illy.

Η εταιρεία καφέ, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για το υψηλής ποιότητας μείγμα καφέ της που παρασκευάζεται από εννέα ποικιλίες κόκκων Arabica, πάντα θεωρούσε την ανεξαρτησία του κορυφαία προτεραιότητα.

Η Illy είπε ότι παρόλο που η ομάδα σκέφτεται να πάρει έναν επενδυτή εκτός της ιδρυτικής οικογένειας, δεν ήθελε να συνεργαστεί με έναν άμεσο ανταγωνιστή.

“Δεν θέλουμε να υπογράψουμε εταιρική σχέση με έναν από τους ανταγωνιστές μας στον τομέα του καφέ”, δήλωσε ο Illy.

Αυτό θα απέκλειε ως δυνητικούς εταίρους τη συμμετοχή της JAB, με την οποία η illycaffè υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης για την παραγωγή και πώληση καβουρδισμένων κάψουλων καφέ από την Nestlé.

Για την illycaffè, η αμερικανική αγορά αντιπροσωπεύει πωλήσεις ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ από συνολικά 483 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Ο Massimo Della Ragione, συν-επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής Goldman Sachs στην Ιταλία, δήλωσε στο Reuters ότι ήταν πεπεισμένος ότι η τράπεζα θα παρουσιάσει έναν κατάλογο δυνητικών συνεργατών για το illycaffè μέχρι το τέλος του έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.