30 Απρ 2024
READING

Το αίνιγμα του Emerging Franchise

4 MIN READ

Το αίνιγμα του Emerging Franchise

Το αίνιγμα του Emerging Franchise

Toν τελευταίο καιρό, μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις για το franchise είναι το Emerging Franchise. Ανάλογα με την πηγή, ένας Emerging Franchisor μπορεί να αναφερθεί σε Franchisors με ένα μέγεθος δικτύου  που κυμαίνεται από 25 έως 100 καταστήματα ή λιγότερο, σε ένα startup franchise

Διάφορες οντότητες, όπως η International Franchise Association και οι εταιρίες παροχής συμβουλών franchise, προσφέρουν workshops  σε Emerging Franchisors, που δυσκολεύονται να αναπτύξουν τα συστήματά τους σε ένα επιτυχημένο μέγεθος. Αν και το μέγεθος του συστήματος δεν είναι το μοναδικό μέτρο επιτυχίας. Ένα franchise δίκτυο 50 καταστημάτων, των high-end εστιατορίων, μπορεί να είναι πιο επιτυχημένο επιχειρησιακά και οικονομικά, από ένα franchise 300 καταστημάτων QSR. Ωστόσο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα συστήματα franchise απαιτούν έναν ελάχιστο αριθμό καταστημάτων για να επιτύχουν.

Ανάλυση του Emerging Franchise

  • Κατά τη δημιουργία ενός προγράμματος για ένα Emerging Franchise, η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με μια αντικειμενική ανάλυση του συνόλου της λειτουργίας franchise. Πόσο καιρό είναι σε λειτουργία; Αν τρία χρόνια ή περισσότερο με ένα ή κανένα κατάστημα franchise, τότε είναι startup. Για παράδειγμα, ένα startup franchise που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με τρία καταστήματα franchise μπορεί να είναι λάθος κίνηση και ίσως δεν θα έπρεπε να έχει είναι καν franchise.
  • Είναι σε θέση το staff του franchisor, προωθεί την εμπειρία και την ικανότητα να οδηγήσει και να αναπτύξει το νέο franchise; Εάν όχι, μπορεί να χρειαστείτε νέο management.
  • Πώς συγκρίνεται το concept με τους ανταγωνιστές; Σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις αμοιβές, τους όρους franchise, τις επενδύσεις, τον κύκλο εργασιών του franchisee, κ.λπ. Η αξιολόγηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε συγκρίσεις με ανταγωνιστικά franchises.
  • Πόσο καιρό έχει λειτουργήσει το franchise;
  • Το κεφάλαιο που επενδύεται μέχρι σήμερα και το υπόλοιπο επενδυτικού κεφαλαίου που διατίθεται για το franchise. Επίπεδο ικανοποίησης franchisee που προσδιορίζεται από τρίτους ή ερευνητές franchisor;
  • Στρατηγική ανάπτυξης του Franchise χρησιμοποιώντας εσωτερικό προσωπικό η επαγγελματίες μεσίτες;

Διαδικασία αξιολόγησης για startup και  Emerging Franchise:

Το ύψος της οικονομικής διαφάνειας που προβλέπεται στο FDD πρέπει να είναι εκτεταμένο. Αυτό θα περιλάμβανε τα εταιρικά δεδομένα και τα αποτελέσματα τοποθεσίας του franchisee. Οι εταιρικές τοποθεσίες πρέπει να πηγαίνουν αρκετά καλά για να υποστηρίξουν ένα σύστημα franchise που θα χρεώνει royalties και ένα λογικό Return Of Investment.

Από πού προέρχεται η ανάπτυξη του franchisee; Η περιφερειακή ανάπτυξη προσφέρει μια καλύτερη ευκαιρία για να οικοδομήσουμε την αναγνώριση της μάρκας σε σχέση με τη χορήγηση franchises σε όλη τη χώρα. Μια στρατηγική ανάπτυξης franchise χωρίς σύνορα μπορεί να είναι προβληματική.

Το εγχειρίδιο και οι οδηγίες χρήσης του Franchise Training πρέπει να αποτελούνται από χρήσιμη εκπαίδευση και όχι από ένα γενικό εγχειρίδιο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Η ηγεσία του franchisor θα πρέπει να παρέχει την υποστήριξη και τη βοήθεια που απαιτούν οι νέοι franchisees κατά τη διάρκεια των πρώτων 90 ημερών λειτουργίας αλλά και στην πορεία της λειτουργίας.

To  brand appeal πρέπει να είναι εντυπωσιακό. Ορισμένα νέα franchises έχουν λογότυπο και σχεδιασμό καταστημάτων που δεν καταφέρνουν να προκαλέσουν τον ενθουσιασμό και να εντυπωσιάσουν τους υποψήφιους franchisees. Αποφύγετε το ήπιο ή βαρετό branding.

Αναζήτηση λύσεων

Αφού ολοκληρωθεί μια αντικειμενική ανάλυση της επιχείρησης franchise, το επόμενο βήμα είναι να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνες τις περιοχές που δείχνουν μια αδυναμία στη λειτουργία franchise και απαιτούν προσοχή. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έναν σύμβουλο franchise, μια εταιρεία έρευνας franchise ή συνδυασμό εσωτερικών και τρίτων παραγόντων. Ο σημαντικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα αντικειμενικό προφίλ του franchise.

Όταν ολοκληρωθεί, είστε σε θέση να εξετάσετε διάφορες επιλογές.

  • Αναβαθμίστε ή ρυθμίστε το πρόγραμμα franchise
  • Εφαρμόστε ή λάβετε πρόσθετο κεφάλαιο
  • Προσθέστε προσωπικό διαχείρισης franchise
  • Εφαρμογή νέων προγραμμάτων ηγεσίας
  • Αλλάξτε τη διαδικασία ανάπτυξης franchise
  • Έρευνα υφιστάμενων franchisees
  • Πωλήστε το franchise της εταιρείας
  • Τερματίστε το πρόγραμμα franchise
  • Συγχώνευση του προγράμματος franchise με ένα συμπληρωματικό ή μη ανταγωνιστικό franchise

Πολλοί Emerging Franchises έχουν μεγάλες δυνατότητες, αλλά η συνειδητοποίηση αυτού του δυναμικού απαιτεί μια αντικειμενική ανάλυση, μια αποτελεσματική επιχειρησιακή στρατηγική, μια καλή στρατηγική ανάπτυξης franchise και στο τέλος σωστή εκτέλεση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.