30 Απρ 2024
READING

Μεγάλη επιτυχία το live streaming στην Κίνα

3 MIN READ

Μεγάλη επιτυχία το live streaming στην Κίνα

Μεγάλη επιτυχία το live streaming στην Κίνα

Οι συνεδρίες live streaming έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές επιζητούν ζωντανές εμπειρίες και εξατομικευμένες συστάσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Deloitte, η αγορά έφτασε τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, αύξηση 37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και προσελκύοντας συνολικά 456 εκατομμύρια θεατές.

Μέσα από το live streaming influencers όπως h Viya και η “βασίλισσα toy κραγιόν” Li Jiaqi μπορούν να δεσμεύσουν δεκάδες εκατομμύρια δυνητικούς αγοραστές κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με την Alizila, το κέντρο ενημέρωσης για τον όμιλο Alibaba, η αγορά Taobao της Alibaba έφτασε περίπου 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο ακαθάριστων εμπορευμάτων μέσω ζωντανών ροών βίντεο το 2018.

Η Taobao Live , η μονάδα ζωντανής ροής του Alibaba, έφτασε ρεκόρ υψηλών πωλήσεων ύψους περίπου 2,85 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της εμπορικής εκδήλωσης Singles Day 2019 ή 7,5% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου.

Καθώς η δημοτικότητα συνεχώς αυξάνεται, έχουν προκύψει τρεις βασικές τάσεις.

Η άνοδος του superhost

Οι οικοδεσπότες ζωντανής ροής χρησιμοποιούν μια σειρά από ανταμοιβές, εκπτώσεις και παιχνίδια για να συνδεθούν με τους καταναλωτές και να αξιοποιήσουν τη σχέση τους μαζί τους.

Ταυτόχρονα, οι πιο επιτυχημένοι οικοδεσπότες κερδίζουν όλο και πιο υψηλές χρηματικές ανταμοιβές.

Κατά μέσο όρο, οι δέκα πρώτοι οικοδεσπότες της Taobao έκαναν περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ανά άτομο.

Ζωντανή ροή μέσω τηλεαγοράς 2.0

Ενώ στις ΗΠΑ το κοινό-στόχος των καναλιών αγορών όπως το QVC είναι παλαιότερο, στην Κίνα οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες απευθύνονται σε τηλεοπτικά κανάλια που διαθέτουν γνωστούς οικοδεσπότες που δοκιμάζουν προϊόντα και ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο σε ερωτήσεις των καταναλωτών.

Η ψηφιακή τηλεαγορά δεν είναι νέα, αλλά οι νέες τεχνολογίες έχουν δώσει σε περισσότερες μάρκες ευκαιρίες σύνδεσης με τους καταναλωτές.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα σύγχρονης τηλεαγοράς είναι το ετήσιο show Tmall Collection, το οποίο ακολουθεί το μοντέλο “δείτε τώρα, αγοράστε τώρα”.

Σύμφωνα με την Alizila, η επίδειξη έφτασε τις 87,8 εκατομμύρια προβολές το 2019, οδηγώντας την αφοσίωση και τις πωλήσεις της μάρκας, ενώ παράλληλα οικοδόμησε το buzz γύρω από την εκδήλωση.

Ξεπερνώντας τη Δύση

Η Δύση ήταν πιο αργή στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων marketing ζωντανής ροής, αλλά οι μάρκες και οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου πλησιάζουν, οδηγούμενες από τη δημοτικότητα των χαρακτηριστικών ζωντανής ροής μεταξύ των Gen Z και των millenials.

Οι πολυτελείς μάρκες όπως η Gucci και η Burberry έχουν ζωντανή προβολή των παρουσιάσεων μόδας τους εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχουν ακόμη εξαργυρώσει την επένδυση.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το Amazon κυκλοφόρησε το “Amazon Live”, live streaming video shows όπου οι οικοδεσπότες παρουσιάζουν συγκεκριμένα προϊόντα διαθέσιμα προς πώληση στην πλατφόρμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.