30 Απρ 2024
READING

Η Mothercare συνεχίζει δυναμικά την αναδιάρθρωσή της με μείωση του προσωπικού στα κεντρικά της γραφεία

2 MIN READ

Η Mothercare συνεχίζει δυναμικά την αναδιάρθρωσή της με μείωση του προσωπικού στα κεντρικά της γραφεία

Η Mothercare συνεχίζει δυναμικά την αναδιάρθρωσή της με μείωση του προσωπικού στα κεντρικά της γραφεία

Η Mothercare ανακοίνωσε ότι συρρικνώνει τον αριθμό των εργαζομένων στα κεντρικά της γραφεία, ενόσω την ίδια στιγμή αναζητά νέα χρηματοδότηση εν μέσω της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσής της.

Η λιανεμπορική αλυσίδα που ειδικεύεται στα είδη μητρότητας και της βρεφικής ένδυσης ανέφερε, επίσης, ότι έχει στα χέρια της μια λίστα με πιθανούς αντικαταστάτες για τον μέχρι πρότινος Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Glyn Hughes.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ο βρετανικός βραχίονας της αλυσίδας έχει τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, εξακολουθεί να «παραμένει σε καλό δρόμο προκειμένου να μετατραπεί σε μια κερδοφόρα διεθνής επιχείρηση που αναπτύσσεται μέσω franchise, δημιουργώντας έσοδα μέσω ενός μοντέλου asset-light, το οποίο και λειτουργεί σε περίπου 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στρατηγικές κινήσεις περιορισμού εξόδων

Μάλιστα, η Mothercare βρίσκεται σε συζητήσεις με ικανοποιητικό πλήθος από πιθανούς νέους παρόχους χρέους.

Επιπροσθέτως, τα στελέχη της τονίζουν πως σύντομα πρόκειται να μετακομίσει σε ένα «μικρότερο, πιο ευέλικτο, όσο και οικονομικότερο» κεντρικό γραφείο. Κίνηση, που αναμένεται να της εξοικονομήσει περίπου 900.000 λίρες ετησίως.

Την ίδια στιγμή, συμφώνησε σε μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση ενός σημαντικού τμήματος της κύριας αποθήκης που διαθέτει στην περιοχή του Daventry σε τρίτο μέλος.

Περίπου τα 2/3 των παγκόσμιων καταστημάτων λιανικής των συνεργατών της Mothercare είναι –πλέον- ανοιχτά έπειτα από την λήψη σχετικών αποφάσεων εξόδου από το καθεστώς του lockdown.

Όπως υπογραμμίζεται από την πλευρά κορυφαίων στελεχών της Βρετανικής αλυσίδας: «Διαχειριστήκαμε προσεκτικά την επιχείρησή μας κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, προκειμένου να μετριάσουμε τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στις ταμειακές ροές και τη ρευστότητά μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της παγκόσμιας κρίσης, η οποία αντικατοπτρίζεται στην αμετάβλητη θέση του τραπεζικού χρέους από τον Μάρτιο.

Παρόλο που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν έχουμε απαλλαγεί από το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων σε όλες σχεδόν τις περιοχές μας, χαίρομαι που βλέπουμε το άνοιγμα των καταστημάτων των συνεργατών μας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να μειώσουμε τη βάση κόστους και να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που μας ταλαιπωρούν από το απώτερο παρελθόν, βοηθώντας την επιστροφή μας σε μια κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.