30 Απρ 2024
READING

Το Amazon άνοιξε το πρώτο μεγάλο φυσικό κατάστημα Amazon Fresh

3 MIN READ

Το Amazon άνοιξε το πρώτο μεγάλο φυσικό κατάστημα Amazon Fresh

Το Amazon άνοιξε το πρώτο μεγάλο φυσικό κατάστημα Amazon Fresh

Το Amazon ανοίξε τις πόρτες στο πρώτο της παντοπωλείο μεγάλου μεγέθους στο Λος Άντζελες, σηματοδοτώντας την πιο σημαντική επιχείρηση της μέχρι σήμερα σε φυσικό κατάστημα .

Το νέο Amazon Fresh Store άνοιξε τις πόρτες του τέλη Αυγούστου επιδιώκοντας να διαφοροποιήσει τη νέα του μορφή από τα πολυκαταστήματα Whole Foods και τα μικρότερα καταστήματα Amazon Go, το Amazon Fresh θα είναι εφοδιασμένο με μια πολύ ευρύτερη γκάμα προιόντων σούπερ μάρκετ.

Το κατάστημα 10.000 τετραγωνικών μέτρων θα διαθέτει μεγάλα brands, όπως η Coca-Cola και η Kellogs, τις δικές της μάρκες όπως το Happy Belly και το Cursive κρασί, μαζί με μια σειρά από βιολογικά είδη από το Whole Foods, το οποία εξαγόρασε το 2017.

Το  Whole Foods είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στις φυσικές, οργανικές και καθαρές τροφές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των καταστημάτων Amazon Fresh, Jeff Helbling.

«Η επιλογή Fresh της Amazon είναι αρκετά διαφορετική. Tα βλέπουμε να λειτουργούν το ένα δίπλα στο άλλο και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε στους πελάτες την επιλογή μεταξύ των δύο. ”

Παρόλο που δεν θα συνοδεύεται από ενσωματωμένες κάμερες AI, οι οποίες μπορούν να ανιχνεύσουν την παραλαβή των αγοραστών όπως τα καταστήματα Amazon Go, το Amazon Fresh εξακολουθεί να διαθέτει μια σειρά από πολύ σύγχρονη τεχνολογία.

Το Amazon θα λανσάρει τα νέα αυτοματοποιημένα “Dash Carts” που χρησιμοποιούν υπολογιστή και ενσωματωμένες κλίμακες για να εντοπίσουν αντικείμενα και να χρεώνουν πελάτες χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το ταμείο.

Οι αγοραστές μπορούν να σαρώσουν έναν κωδικό QR για να ενεργοποιήσουν το καλάθι τους και να τον συνδέσουν με το προφίλ τους στο Amazon, επιτρέποντας τους να έχουν πρόσβαση στις λίστες αγορών της Alexa.

Όπως και η τεχνολογία Amazon Go, τα καροτσάκια ανιχνεύουν πότε προστίθενται ή αφαιρούνται αντικείμενα από το καλάθι και χρεώνουν τους λογαριασμούς τους απευθείας όταν βγαίνουν από το κατάστημα.

Θα υπάρξει επίσης μια σειρά από οθόνες Echo Show που ενεργοποιούνται με φωνή τοποθετημένες γύρω από το κατάστημα, από τις οποίες οι αγοραστές μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες των αντικειμένων ή να ζητήσουν συμβουλές  σχετικά με το τι να μαγειρέψουν  για δείπνο.

Οι πελάτες του Amazon Prime θα έχουν την επιλογή να παραλαμβάνουν τα προιόντα χωρις έξοδα μεταφορικών και το κατάστημα θα διαθέτει ειδικό τμήμα για τους πελάτες να συλλέγουν και να επιστρέφουν παραγγελίες Amazon.

Περισσότερα καταστήματα Amazon Fresh έχουν κατασκευαστεί στο Irvine και στο Northridge στην Καλιφόρνια και στο Naperville στο Σικάγο, αλλά επί του παρόντος λειτουργούν ως «σκοτεινά καταστήματα» που δεν είναι ανοιχτά στο κοινό αλλά χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.