30 Απρ 2024
READING

Αυτές οι 10 εταιρίες κάνουν “επανάσταση”

6 MIN READ

Αυτές οι 10 εταιρίες κάνουν “επανάσταση”

Αυτές οι 10 εταιρίες κάνουν “επανάσταση”

Το retail δεν πεθαίνει – εξελίσσεται.

Το 2017 ήταν ένα θλιβερό έτος για το retail. Στην Αμερική 50 μεγάλοι retailers υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από την εποχή της ύφεσης. Όμως, καθώς κάποιοι μαραζώνουν, άλλοι έχουν ακμάσει συνεχίζοντας να φέρνουν την καινοτομία στην εμπειρία αγορών με γρήγορο ρυθμό.

Παρατίθενται 10 επιχειρήσεις – από online start-ups εξελίχθηκαν σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο εδραιωμένες εταιρείες στις ΗΠΑ – που κάνουν τις μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε.

Η Amazon επαναπροσδιορίζει το τοπίο του retail

                

Έδρα: Σιάτλ, Ουάσιγκτον

Έτος ίδρυσης: 1994

Γιατί είναι επαναστατική: η Amazon έχει φέρει στην επιφάνεια τον τομέα του retail.

Το 2017, έφτιαξε μια beeline για την αγορά ειδών ένδυσης και έλυσε ένα από τις μεγαλύτερα προβλήματα της αγοράς ενδυμάτων στο διαδίκτυο, ξεκινώντας την Prime Wardrobe, μια υπηρεσία δοκιμής πριν την αγορά και επιστροφής.

Πήγε βαθιά στην αμερικανική αγορά οικιακών προϊόντων αγοράζοντας το Whole Foods για 13,7 δισ. δολάρια τον Ιούνιο. Άρχισε να προσφέρει προϊόντα του Whole Foods στο  Prime Now, την προσφορά παράδοσης δύο ωρών, και είναι πλέον ο μεγαλύτερος πωλητής οικιακών ειδών, ηλεκτρονικά

Τον Ιανουάριο, άνοιξε το Amazon Go, ένα φουτουριστικό κατάστημα χωρίς ταμεία στο Σιάτλ. Σχεδιάζει να εξαπλώσει την παραπάνω τεχνογνωσία ακόμη περισσότερο.

Η Walmart προσπαθεί να μετατραπεί σε εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου

Έδρα: Bentonville, Αρκάνσας

Έτος ίδρυσης: 1962

Γιατί είναι επαναστατική: ο μεγαλύτερος retailer της Αμερικής λαμβάνει πολύ σοβαρά τον ανταγωνισμό. Κατά το περασμένο έτος, η Walmart έχει ξεκινήσει ή δοκιμάσει αρκετές νέες τεχνολογίες για να συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στην Amazon. Ξεκίνησε την τεχνολογία “Scan & Go” στα καταστήματα και εισήγαγε ένα σύστημα για τους πελάτες να λαμβάνουν πακέτα όταν δεν είναι στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης οικιακών ειδών σε εθνικό επίπεδο και την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Το κερασάκι στην τούρτα; Δημιουργεί ένα κατάστημα χωρίς ταμίες, παρόμοιο με το Amazon Go.

Η Everlane προσδίδει διαφάνεια στα έξοδα ένδυσης

Έδρα: Σαν Φρανσίσκο

Έτος ίδρυσης: 2010

Γιατί είναι επαναστατικό: Η online μάρκα ενδυμάτων Everlane δηλώνει ότι δημιουργεί ενδύματα υψηλής ποιότητας μέσω δεοντολογικών διαδικασιών. Η εταιρεία έχει επίσης κάνει τις τιμές της εντελώς διαφανείς, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν τι πληρώνουν.

Το 2015, οι πωλήσεις της εκτιμώνται σε 35 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 200% από το 2013. Το 2016, το brand, είχε πωλήσεις 51 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα πωλούσε αποκλειστικά τα είδη ένδυσης στο διαδίκτυο.

Τώρα έχει ανοίξει δύο καταστήματα στις ΗΠΑ.

Το Bonobos ελέγχει το showroom

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2007

Γιατί είναι επαναστατικό:Η μάρκα ανδρικών ενδυμάτων Bonobos λύνει ένα από τα μεγαλύτερα θέματα των ηλεκτρονικών αγορών. Οι λεγόμενοι “οδηγοί” του, επιτρέπουν στους πελάτες να δοκιμάσουν τα ρούχα για να βεβαιωθούν ότι τους ταιριάζουν καλά. Αυτά τα είδη στη συνέχεια παραγγέλλονται στο κατάστημα και αποστέλλονται απευθείας στους πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αποθηκεύουν αποθέματα στα καταστήματά τους. Αυτή η ιδέα έχει αντιγραφεί από πολλούς άλλους ψηφιακούς retailers.

Η εταιρεία αγοράστηκε από την Walmart για 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2017.

Το Casper ανοίγει το δρόμο για το βιωματικό λιανικό εμπόριο.

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2013

Γιατί είναι επαναστατικό: Το online κατάστημα στρωμάτων Casper άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο, αφού ξεκίνησε μια σειρά pop-ups σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία έχει μετατρέψει πλήρως την παραδοσιακή αγορά στρώματος μέσω της  δοκιμής, δημιουργώντας ένα χώρο διασκεδαστικό και ελκυστικό για τους πελάτες της προκειμένου να δοκιμάσουν προϊόντα.

Η Lidl καθορίζει τις τιμές των supermarket στις ΗΠΑ

Έδρα: Neckarsulm, Γερμανία

Έτος ίδρυσης: 1973

Γιατί είναι επαναστατική: Όταν η γερμανική αλυσίδα τροφίμων Lidl έφτασε στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2017, βομβάρδισε την αγορά των supermarket με τις υποσχέσεις της να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι 50% φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της στις ΗΠΑ .

Ως αποτέλεσμα, τα καταστήματα όπως το Aldi, το Food Lion, το Kroger, το Publix και το Walmart, τα οποία είχαν σημεία κοντά στα νέα καταστήματα Lidl, κατέβασαν τις τιμές τους, για να κρατήσουν τους πελάτες πιστούς. Η επέκταση της Lidl έχει επιβραδυνθεί, αλλά είναι πολύ καλά νέα ​​για τους ντόπιους καταναλωτές που απολαμβάνουν φθηνότερα είδη τροφίμων.

Η Aerie πρωτοστατεί στην ενδυνάμωση των γυναικών

Έδρα: Πίτσμπουργκ, Πενσυλβάνια

Έτος ίδρυσης: 2006

Γιατί είναι επαναστατική: η Aerie οδηγεί το κίνημα στη διαφήμιση της μόδας που είναι θετική προς στο σώμα. Το 2014, αντάλλαξε τις airbrushed διαφημίσεις για αρετουσάριστες φωτογραφίες και ξεκίνησε μια εκστρατεία γνωστή ως #AerieReal, η οποία προώθησε τη φυσική ομορφιά.

Λειτουργεί καλά. Τον Μάρτιο, η μητρική εταιρεία American Eagle ανέφερε ότι καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων στο ίδιο κατάστημα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας το 15ο συνεχόμενο τρίμηνο θετικής ανάπτυξης.

Το Kohl εκσυγχρονίζει τις αγορές στα καταστήματα

Έδρα: Menomonee Falls, Ουισκόνσιν

Έτος ίδρυσης: 1962

Γιατί είναι επαναστατικό: Ενώ τα πολυκαταστήματα, όπως οι Macy’s και Sears συνεχίζουν να ανακοινώνουν πολυάριθμα κλεισίματα των καταστημάτων, το Kohl θυμάται ότι τα πολυκαταστήματα έχουν ακόμα μια θέση στο retail. Το κατάστημα συνεργάζεται με την Amazon για να προσφέρει προϊόντα όπως το Kindle στα καταστήματα. Έχει επίσης μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να επιστρέφουν προϊόντα της Amazon σε ορισμένα καταστήματα.

Η Rent the Runway έχει κάνει την υψηλή μόδα προσβάσιμη

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2009

Γιατί είναι επαναστατική: Η Rent the Runway είναι μια εταιρεία μόδας που επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάσουν ρούχα από περισσότερους από 450 διαφορετικούς σχεδιαστές, να τα φορέσουν και στη συνέχεια να τα επιστρέψουν. Οι τιμές κυμαίνονται από $ 30 για μια ενοικίαση έως $ 159/μήνα για απεριόριστη συνδρομή.

Η αξία της Rent the Runway φαίνεται να εκτιμάται σε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια. Έλαβε πρόσφατα μια επένδυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Blue Pool Capital, μια εταιρία επενδύσεων που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της Alibaba, Jack Ma και Joe Tsai.

Η Boxed έχει κάνει την μαζική αγορά να μην χρειάζεται συνδρομή

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2013

Γιατί είναι επαναστατική: με το παρατσούκλι “το Costco των millennials”, το Boxed είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χύμα αγοράς προϊόντων, το οποίο δεν χρεώνει τέλη μέλους.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία εισήγαγε τρεις νέες υπηρεσίες για να καινοτομήσει στην εμπειρία αγορών. Αυτές οι αλλαγές περιελάμβαναν  1) την παροχή στους αγοραστές της δυνατότητας να παραγγέλνουν προϊόντα και να κατανέμουν το συνολικό κόστος στο Venmo,  2) τη δημιουργία ενός εργαλείου εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους αγοραστές να δουν πόσο μεγάλα είναι τα πακέτα και 3) τη δυνατότητα χρήσης ενός chatbot του Facebook Messenger που μπορεί να χειριστεί προβλήματα παραγγελιών και να σας υπενθυμίζει να επαναλάβετε μια παραγγελία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.