30 Απρ 2024
READING

Το Westfield αποκαλύπτει το όραμα για το μέλλον του retail

2 MIN READ

Το Westfield αποκαλύπτει το όραμα για το μέλλον του retail

Το Westfield αποκαλύπτει το όραμα για το μέλλον του retail

To Westfield έχει αποκαλύψει το όραμά τoυ για το εμπορικό κέντρο του μέλλοντος, με μια σειρά από εικόνες που δίνουν στους αγοραστές μια γεύση από αυτό που μπορούν να προσβλέπουν στο 2028.

Η φιλοσοφία “Destination 2028” του Westfield δημιουργήθηκε με γνώμες από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, όπως ένας μελλοντολόγος, ένας καινοτόμος τεχνολόγος της μόδας, ένας ειδικός retail και πειραματικοί φυσιολόγοι.

Παρουσιάζει μια υπερ-συνδεδεμένη micro-πόλη, που οδηγείται από την κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι κρεμαστοί κήποι και οι AI διάδρομοι,  λειτουργούν σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο για να καλύψει μια νέα γενιά επισκεπτών. Με την ευεξία ως προτεραιότητα, η έννοια περιλαμβάνει μια ζώνη όπου οι επισκέπτες μπορούν να προβληματιστούν σε ένα εργαστήριο “προσεκτικότητας”, ενώ η εστίαση στη βιωσιμότητα προβλέπει “καταφύγια πράσινου χώρου”.

Συνεχίζοντας το θέμα, τα καταστήματα και οι retailers θα δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να επιλέξουν τα δικά τους προϊόντα για τα γεύματά τους, ενώ ένα πλωτό δίκτυο θα προσφέρει όχι μόνο εναλλακτική διαδρομή γύρω από το εμπορικό κέντρο αλλά πρόσβαση σε θαλάσσια σπορ.

Σύμφωνα με το Westfield, η εμπειρία θα παραμείνει βασιλιάς, αλλά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Θα δούμε τους scanners ματιών να φέρνουν πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση σε προηγούμενες αγορές ενός επισκέπτη και να προτείνουν εξατομικευμένες γρήγορες πορείες γύρω από το κέντρο, ενώ τα έξυπνα αποδυτήρια θα επιτρέπουν στους αγοραστές να βλέπουν μία εικονική αντανάκλαση όταν δοκιμάζουν τα επιλεγμένα ρούχα και αξεσουάρ τους.

Περαιτέρω καινοτομίες θα περιλαμβάνουν smart loos που μπορούν να ανιχνεύσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης και τις διατροφικές ανάγκες καθώς και αίθουσες ανάγνωσης που θα παρέχουν στους επισκέπτες πρόσβαση σε κάθε βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δουν την πορεία τους κατά μήκος των ψηφιακών μονοπατιών, με  delivery drones να πετούν τριγύρω.

Westfield London

Το Westfield London, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης μετά από επέκταση των 600 εκατομμυρίων λιρών, θα γιορτάσει την 10η επέτειό του στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Myf Ryan, επικεφαλής μάρκετινγκ στο Westfield UK και στην Ευρώπη, δήλωσε: “Ενώ γιορτάζουμε 10 χρόνια πρωτοποριακής retail πώλησης στο Λονδίνο, προσμονούμε ήδη την επόμενη δεκαετία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με brands για να προσφέρουμε καινοτόμους χώρους πώλησης retail, που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τους επισκέπτες μας.

“Η έννοια του Destination 2028 του Westfield αντικατοπτρίζει επίσης την άνοδο της οικονομίας κοινής χρήσης, με τo rental-retail να αναμένεται να γίνει ο κανόνας για τους post-millennials που θα μπορούν να νοικιάζουν τα πάντα, από ρούχα έως όργανα γυμναστικής.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.