30 Απρ 2024
READING

Η νέα συνεργασία Facebook και Spotify με το νέο έργο «Boombox»

2 MIN READ

Η νέα συνεργασία Facebook και Spotify με το νέο έργο «Boombox»

Η νέα συνεργασία Facebook και Spotify με το νέο έργο «Boombox»

Το Facebook επενδύει πολλά περισσότερα στη σχέση του με το Spotify, φέρνοντας νέα audio χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα του. Μιλώντας σε μία συνέντευξη με έναν δημοσιογράφο, ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε πως η ομάδα του ετοιμάζει ένα νέο in-app audio player που θα επιτρέπει στους χρήστες Facebook να κάνουν streaming μουσική από το Spotify χωρίς να χρειαστεί να βγαίνουν από την εφαρμογή. Το Facebook ονομάζει το νέο χαρακτηριστικό “Project Boombox”.

Ο Mark Zuckerberg τόνισε πως αύτη η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία των δημιουργών στις πλατφόρμες τους και πιο συγκεκριμένα την ικανότητα των μουσικών να μοιράζονται το έργο τους. Αυτή η συσκευή αναπαραγωγής θα υποστηρίζει μουσική και podcast και έχει ήδη δοκιμαστεί σε αγορές εκτός Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και της Ταϊλάνδης, και αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου μία εβδομάδα.

Ο Mark Zuckerberg θεωρεί πως το audio θα γίνει ένα πρώτης κλάσης μέσο και θα υπάρχουν όλα αυτά τα διαφορετικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν σε όλο το φάσμα του. Φυσικά, περιλαμβάνει και κάποια τμήματα που έχουν γίνει ήδη δημοφιλή πρόσφατα όπως το podcasting και ένα είδος live audio rooms όπως αυτό. 

Τα νέα σχέδια του Facebook εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια να προσφέρει audio προϊόντα που θα ανταγωνιστούν το Clubhouse, καθώς το Facebook στοχεύει να συμβαδίσει με την αυξημένη δραστηριότητα στον κόσμο των podcasts. Η φιλοδοξία τους είναι να κάνουν το Spotify ευρέως διαδεδομένο σε όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές, φέρνοντας μουσική και podcasts σε περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, η νέα ενσωμάτωση με το Facebook είναι ακόμα ένα βήμα σε αυτές τις προσπάθειες. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.