30 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Η νέα τάση του thrifting στην μόδα

4 MIN READ

Έρευνα | Η νέα τάση του thrifting στην μόδα

Έρευνα | Η νέα τάση του thrifting στην μόδα

Το 2020, τα αγοραστικά κίνητρα των καταναλωτών άλλαξαν, οδηγώντας σε νέα ζήτηση για αγορές με οικονομικότερες τιμές.Οι μετα-πανδημικοί καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για την βιωσιμότητα, την οικονομία αλλά και τις αγορές που περιέχουν νόημα η σκοπό.

1 στους 3 καταναλωτές ενδιαφέρεται περισσότερο για τη χρήση βιώσιμων ενδυμάτων από ό,τι πριν από την πανδημία -, έχουν ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση χρημάτων

 1 στους 2 καταναλωτές νοιάζεται περισσότερο για την αναζήτηση αξίας από ό,τι πριν από την πανδημία -, προτιμούν τα ενδύματα που μπορούν να μεταπωληθούν σε σχέση με τα αναλώσιμα ενδύματα

το 43% των καταναλωτών ενδιαφέρεται περισσότερο για την ποιότητα των ρούχων από ό,τι πριν από την πανδημία – και, τέλος, έχουν μια νέα απέχθεια για τα απορρίμματα

το 51% των καταναλωτών αντιτίθεται περισσότερο στα οικολογικά απόβλητα και το 60% αντιτίθεται περισσότερο στη σπατάλη χρημάτων απ’ ό,τι πριν από την πανδημία.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν δημιουργήσει η αυξήσει την τάση για αγορές με νόημα, οικονομικό και περιβαλλοντικό.Το thrifting.

Η μεταπώληση προσφέρει στους αγοραστές το “Thrill of the Find”  

Οι thrifters παρακινούνται από τη βιωσιμότητα, αλλά η μοναδική εμπειρία του thrifting είναι αυτό που αποζητούν περισσότερο.  

Σχεδόν 3 στους 4 thrifters προτιμούν τους λιανοπωλητές που τους βοηθούν να εξοικονομήσουν χρήματα. 

Σχεδόν 1 στους 2 thrifters προτιμούν τους λιανοπωλητές που προσφέρουν φρέσκα, νέα προϊόντα κάθε φορά που τους επισκέπτονται. 

Σχεδόν 1 στους 2 thrifters προτιμούν τις μάρκες που προσφέρουν τον ενθουσιασμό του να μην ξέρουν τι θα συναντήσουν. 

Για τη Γενιά Z, το thrifting δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να ψωνίζουν – είναι ένας τρόπος ζωής. Το thrifting είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα του τρόπου με τον οποίο η Γενιά Z ξεφεύγει από την πεπατημένη. Η Γενιά Ζ θέλει να είναι ανεξάρτητη. Θέλει να σώσει τον πλανήτη. Θέλει να εξοικονομήσει χρήματα – και να βγάλει χρήματα. Και θέλει να τα κάνουν όλα αυτά αγοράζοντας ένα χαριτωμένο ρούχο που κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια. Και το thrifting το καθιστά εφικτό.   

Η άνοδος του secondhand οφείλεται στη νεότερη γενιά 

Το 2020, 42% της Γενιάς Ζ αγόρασαν secondhand ρούχα, 42% των millenials, 32% της Gen X και 16% των boomers.

Μετά την πανδημία, οι μητέρες είναι αυτές που επηρεάζονται περισσότερο οικονομικά από το κόστος των ειδών ρουχισμού 

Η “επιστροφή στην κανονικότητα” δεν έρχεται χωρίς κόστος για τις μητέρες των παιδιών που είναι μικρότερα από 16 χρονών. Οι μητέρες, φαίνεται ότι σχεδιάζουν να ξοδέψουν 53% περισσότερα χρήματα για νέα ρούχα από τον μέσο καταναλωτή μόλις τελειώσει η πανδημία. Είναι 114% πιο πιθανό να ξοδέψουν για ρούχα για το σχολείο, 47% πιο πιθανό να ξοδέψουν για ρούχα για την επιστροφή στη δουλειά και 32% πιο πιθανό να ξοδέψουν σε ρούχα για ένα βραδινό ραντεβού. 

Οι μητέρες στρέφονται στη λιτότητα για να ελαφρύνουν το βάρος του κόστους των ρούχων.  

1 στις 2 μητέρες με μικρότερα παιδιά σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε μεταχειρισμένα ρούχα τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτή είναι μια μεγαλύτερη στροφή προς τα μεταχειρισμένα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Στα μάτια των σύγχρονων καταναλωτών δεν είναι όλες οι βιώσιμες μορφές μόδας ίσες

Ενώ η ζήτηση για μεταχειρισμένα ρούχα αυξάνεται, η ζήτηση για καινούργια ρούχα που προωθούνται στην αγορά ως “βιώσιμα” μειώνεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην προσβασιμότητα σε συνδυασμό με τις ανησυχίες των καταναλωτών για επίπλαστη οικολογική συνείδηση και για τη διαφάνεια των brand. 

Τα μεταχειρισμένα ρούχα είναι βιώσιμα, inclusive και transparent. Αυτό σημαίνει, αντίστοιχα, ότι έχουν μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε σύγκριση με την παραδοσιακή μόδα, ότι περιλαμβάνουν στυλ για κάθε πορτοφόλι και μεγέθη για κάθε σώμα και ότι έχουν σαφήνεια και διαφάνεια γύρω από το πώς κατασκευάστηκαν, καθώς και ποιος τα έφτιαξε.

Αντιθέτως, τα νέα ρούχα που διατίθενται στο εμπόριο ως “βιώσιμα” είναι βιώσιμα αλλά όχι πάντα inclusive και transparent.  

Το 42% των καταναλωτών σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο σε μεταχειρισμένα ρούχα τα επόμενα 5 χρόνια, δηλαδή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία λιανικής πώλησης και το 26% σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα σε νέα ρούχα που προωθούνται ως βιώσιμα τα επόμενα 5 χρόνια, το ποσοστό αυτό είναι κατά 40% χαμηλότερο από πέρυσι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.