29 Απρ 2024
READING

3 λόγοι για τους οποίους το Coworking δεν συνδέεται με το πως θα σωθεί το Retail

4 MIN READ

3 λόγοι για τους οποίους το Coworking δεν συνδέεται με το πως θα σωθεί το Retail

3 λόγοι για τους οποίους το Coworking δεν συνδέεται με το πως θα σωθεί το Retail

O “γάμος” του Coworking και του retail, αν και καινοτόμος και ενδεχομένως αυξανόμενος ως προς την επέκταση, δεν έχει καμία πιθανότητα να επηρεάσει σημαντικά τις επιδόσεις της βιομηχανίας retail.

Υπάρχουν τρία διαρθρωτικά ζητήματα μέσα στο concept που περιορίζουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης:

Το πείραμα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη- Παρατηρήστε τα Αεροδρόμια

Mία παραλλαγή του γάμου μεταξύ coworking και retail ή του πειράματος έχει αρχίσει ήδη να δοκιμάζεται. Απλά κοιτάξτε τα αεροδρόμια. Οι αερολιμένες είναι ουσιαστικά “at-work” retail. Μέρα με τη μέρα οι επιχειρηματίες ταξιδεύουν μέσω των αεροδρομίων προς και από τα σπίτια τους ή στο δρόμο τους προς τις επιχειρηματικές τους υποχρεώσεις. Οι retailers προσπαθούν να προσεγγίσουν την ψυχολογία του επιχειρηματία / ταξιδιώτη εδώ και καιρό.

Το αποτέλεσμα;

Το retail των αεροδρομίων συχνά δεν είναι μαγευτικό, και μερικές φορές δύσκολο για τους ίδιους τους retailers να διαχειριστούν και επομένως δεν είναι πάντοτε επωφελής δραστηριότητα από την άποψη της απόδοσης σε σχέση με την επένδυση. Εάν οι retailers στα αεροδρόμια λειτουργούσαν καλά, ειδικευμένοι retailers σε όλη τη χώρα θα έσπευδαν να ανοίξουν καταστήματα στα αεροδρόμια.Αλλά όχι, αντιθέτως, οι καταναλωτές δεν ανταποκρίνονται.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο για αυτή την απόδοση. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές είναι “αιχμάλωτοι”, τώρα σχεδόν αναγκάζονται να φέρουν τα δικά τους τρόφιμα και ποτά σε αεροπλάνα, και έτσι το retail στο αεροδρόμιο έχει γίνει συγκεκριμένο σε ορισμένες ανάγκες. Εντούτοις, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, ο καταναλωτής δεν αντιμετωπίζει αυτούς τους ίδιους τεχνητούς περιορισμούς.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ο καταναλωτής μπορεί να ανοίξει γρήγορα την εφαρμογή της Amazon ή να πάει στην επιφάνεια εργασίας του, με το πρόσχημα ότι εργάζεται και να παραγγείλει οτιδήποτε έχει ξεχάσει ή οτιδήποτε θέλει να τον περιμένει στο σπίτι.

Το να εφαρμόζεται το retail και το coworking σε κλίμακα, είναι σχεδόν αδύνατo

Ακόμη και αν κάποιος μπορεί να ξεπεράσει το τελευταίο σημείο, η διαχείριση και η λειτουργία του retail σε χώρους coworking για μεγάλης κλίμακας επιπτώσεις είναι άτοπη για λίγους λόγους. Πρώτον, οι retailers παραδοσιακά δυσκολεύονται να εκμεταλλευτούν τα concepts τους σε formats που διαφέρουν από τους κανόνες τους.

Η Macy’s είναι έξυπνη αρκετά για να προσπαθήσει να επιτύχει το b8ta, ώστε να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία στην τεχνική πλευρά, αλλά ο κώδικας για το πώς θα επαναλάβει τέτοιες προσπάθειες σε πολυάριθμες διαφορετικές τοποθεσίες είναι το δύσκολο κομμάτι. Ακόμα και η Macy’s προσπαθεί πρώτα να σπάσει τον κώδικα και να αξιοποιήσει το b8ta μόνο μέσα στα δικά του ίχνη.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο;

Οι διακυμάνσεις στη δυναμική της θέσης των καταστημάτων κάνουν την πρόβλεψη της αλυσίδας εφοδιασμού, την κατανομή, την αναπλήρωση, τις λειτουργίες των καταστημάτων και την στελέχωση ακόμη πιο περίπλοκη από ό, τι είναι ήδη για τους retailers. Είναι πολύ πιο εύκολο αν κάθε box είναι κοντά στο ίδιο μέγεθος και λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο. Aν συμπεριλάβετε διαφορετικά μεγέθη formats, διαφορετικές λειτουργικές παραμέτρους και διαφορετικούς εταίρους, τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα αρκετά γρήγορα.

Η τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης θα μπορούσε να βοηθήσει με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας την ανάγκη για προσωπικό πωλήσεων μέσω εμπειριών χωρίς πληρωμές, αλλά η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας σε κλίμακα θα απαιτήσει χρόνο και θα μπορούσε να περιοριστεί σε ορισμένους τύπους αγορών πώλησης retail, δηλαδή εμπορευμάτων και συσκευασιών.

Κανείς δε θέλει να πάρει μαζί την οικογένειά του στη δουλειά το Σαββατοκύριακο

Μια στατιστική έρευνα που συχνά παραβλέπεται στον κόσμο του retail είναι ακριβώς πόσα ψώνια σε φυσικά καταστήματα γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με την National Real Estate Investor, περίπου το 50% της συνολικής κίνησης retail πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή. Η κυκλοφορία του Σαββατοκύριακου είναι επομένως το μερίδιο του λιονταριού στο retail ή, ακόμα καλύτερα, αυτό που είναι περισσότερο υπό πολιορκία μέσω της επικείμενης “αποκάλυψης”.

Σε έναν κόσμο όπου τα μόνα εναπομείναντα σημεία διαφοροποίησης μεταξύ της φυσικής και της ψηφιακής εμπειρίας retail είναι η υφή (δηλαδή το άγγιγμα, η αίσθηση, η δοκιμή),  οι αναμνήσεις και οι απολαύσεις του να έχεις βρεθεί κάπου, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο όπου τα ψώνια, που είναι επί του παρόντος μια κοινωνική δραστηριότητα για το Σαββατοκύριακο, να γίνει μία καθημερινή δραστηριότητα στο χώρο εργασίας.

Δεν θα συμβεί.Ούτε θα συμβεί τα σαββατοκύριακα. Τα Σαββατοκύριακα, όταν οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι οικογένειες, επιθυμούν να κάνουν αξέχαστες δραστηριότητες, το τελευταίο πράγμα που θα θέλουν να κάνουν είναι να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους για να ψωνίσουν. Ψυχολογικά, οι άνθρωποι επιθυμούν μια τρίτη θέση – έναν κοινωνικό τόπο καταφυγίου έξω από το χώρο εργασίας τους και το σπίτι τους. Ως εκ τούτου, εξ ορισμού, η εργασία δεν μπορεί ποτέ να είναι αυτή η θέση.Και εκεί, βρίσκεται και η απάντηση στο μέλλον του retail.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.