30 Απρ 2024
READING

Tα 10 πιο hot fashion brands στον κόσμο αυτή τη στιγμή

3 MIN READ

Tα 10 πιο hot fashion brands στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Tα 10 πιο hot fashion brands στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Η μάχη των brands συνεχίζεται. Κάθε τρίμηνο, η πλατφόρμα αναζήτησης μόδας Lyst αναλύει τη συμπεριφορά περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων αγοραστών στο διαδίκτυο για να καθορίσει τα πιο hot brands και προϊόντα.

Τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου (Απρίλιος-Ιούνιος) φέρνουν καλά νέα για τις Nike και Versace, οι οποίες έσπασαν το top 10, αφού ανέβηκαν 20 ή περισσότερες θέσεις.

Η Lyst λαμβάνει υπόψη δεδομένα από τη δική της μηχανή αναζήτησης και το Google, καθώς και στατιστικά στοιχεία engagement, ποσοστά μετατροπών και πωλήσεις σε όλο τον κόσμο για να διαμορφώσει τον τριμηνιαίο Δείκτη.

Η άνοδος στην κατάταξη μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη “business” όπως έδειξε η Givenchy, η οποία ανέβηκε δύο θέσεις μετά το ντύσιμο της Meghan Markle στο βασιλικό γάμο τον Ιούνιο.

Θέση no. 10: Prada

Μία θέση πιο πάνω από το πρώτο τρίμηνο. Η Lyst ισχυρίζεται ότι η επαναφορά των αξεσουάρ από νάιλον βοήθησε τη Prada να μπει ξανά στις 10 καλύτερες αυτό το τρίμηνο.

Θέση no. 9: Nike

Έντεκα θέσεις πιο πάνω από το 1ο τρίμηνο. Το μόνο brand αθλητικής ενδυμασίας στην κατάταξη, οι μετοχές της Nike βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, αφού το brand σημείωσε σημαντική ανάκαμψη στις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική.

Θέση no. 8: Fendi

Σκαρφαλώνοντας εννέα θέσεις από το πρώτο τρίμηνο, η Fendi εισέπραξε την τρέλα της logomania  ανακαλύπτοντας το μονόγραμμά της FF “Zucca”.

Θέση no. 7: Versace

Η Versace είναι το μεγαλύτερο ανερχόμενο brand- 21 θέσεις πιο πάνω από το πρώτο τρίμηνο. Η Lyst λέει ότι το brand χρωστά την δημοτικότητά του στo crime show “Η δολοφονία του Gianni Versace: Αμερικανική ιστορία εγκλημάτων” καθώς και σε μία σειρά από διάσημους που φόρεσαν στο Met Gala τα προιόντα της και φαίνεται να έκλεψαν τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί.

Θέση no. 6: Vetements

Τρεις θέσεις πιο χαμηλά από το πρώτο τρίμηνο. Η Kim Kardashian φόρεσε ένα oversized Vetements κουστούμι για να συναντήσει τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο τον Μάιο.

Θέση no. 5: Dolce & Gabbana

Τρεις θέσεις πιο πάνω σχετικά με το πρώτο τρίμηνο. Ο Ιταλικός οίκος μόδας ‘έκλεψε’ τα πρωτοσέλιδα το τελευταίο τρίμηνο για το εμπνευσμένο drone fashion show του στη Σαουδική Αραβία.

Το GQ παραξενέυτηκε με την ιδέα του να χρησιμοποιούνται drones ως μοντέλα εκείνη την περίοδο και έγραψε “Μείνετε στη γραμμή σας, θα μείνουμε κι εμείς στη δική μας’’.

Θέση no. 4: Givenchy

Δύο θέσεις πιο πάνω συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο. Η artistic director Claire Waight Keller της Givency πέτυχε το μεγαλύτερο commission του 2018 όταν έντυσε την Meghan Markle στο βασιλικό γάμο, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 29 εκ. Άνθρωποι.

Θέση no. 3: Balenciaga

Μία θέση χαμηλότερα από το πρώτο τρίμηνο. Το απόλυτα “άσχημο” παπούτσι της  Balenciaga έχει γίνει απαραίτητο σε κάθε εκδήλωση μόδας παγκοσμίως.

Θέση no. 2: Off-White

Δύο θέσεις πιο υψηλά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Μία σειρά από high-profile συνεργασίες συμπεριλαμβανομένων αυτής με την Converse και τον Chuck Taylor και Nike Air Vapormax οδήγησε το ενδιαφέρον στην Off-White, σύμφωνα με τη Lyst.

Θέση no. 1: Gucci

Πρώτη θέση αυτό το εξάμηνο για τη Gucci, αφού ανέβηκε μία θέση από το πρώτο. Η εταιρία της Gucci, Kering SA, ανακοίνωσε ένα άλμα 48.7% στις πωλήσεις των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018. Tο luxury brand έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό, ειδικά ανάμενσα στους millennial και στους teen αγοραστές. Η Gucci κερδίζει από την επαναφορά ενός ’90s style και απογειώθηκε με την καμπάνια που συμμετέχει ο Harry Styles.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.