30 Απρ 2024
READING

‘Έρευνα | Το σημαντικότερο προωθητικό text message που επιθυμούν να λαμβάνουν οι καταναλωτές

2 MIN READ

‘Έρευνα | Το σημαντικότερο προωθητικό text message που επιθυμούν να λαμβάνουν οι καταναλωτές

‘Έρευνα | Το σημαντικότερο προωθητικό text message που επιθυμούν να λαμβάνουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με έρευνα του 2021 Local Business Messaging Trends, η οποία διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων πελατών Podium, τα προνομιακά κουπόνια, οι εκπτώσεις και οι εκπτωτικοί κωδικοί αποτελούν τα βασικότερα μέσα, τα οποία οι καταναλωτές επιθυμούν να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα κειμένου από τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό λοιπόν περίπου τα δύο τρίτα των καταναλωτών υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τύπος προώθησης βάσει κειμένου είναι εκείνος ο οποίος τους εξοικονομεί άμεσα χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το (52%) των ερωτηθέντων επιθυμεί loyalty προσφορές, το (35%) επιθυμεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις σχετικά με το απόθεμα των προϊόντων κάποιας εταιρείας και το (28%) του δείγματος επιθυμεί την αποστολή προσκλήσεων για events που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Πάνω από τους μισούς, (55%) των ερωτηθέντων εξαργύρωσαν μια προσφορά ή κάποιον εκπτωτικό κωδικό, για τον οποίον ενημερώθηκαν μέσω της αποστολής text message.

Επίσης σχεδόν 3 στους 4, (74%) των ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να προβούν στην αποστολή κάποιου μηνύματος προς μια επιχείρηση εφόσον γνωρίζουν ότι ένας πραγματικός άνθρωπος θα λάβει και θα απαντήσει στο μήνυμά τους, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις στις οποίες λαμβάνουν κάποιο αυτοματοποιημένο μήνυμα. Επιπροσθέτως, οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να απαντήσουν σε ένα text message μίας επιχείρησης, εφόσον το άτομο που το στέλνει συστήνεται. 

Μερικά βασικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής: 

  • Οι ερωτηθέντες έχουν: (21%) περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν να ενταχθούν στις SMS marketing λίστες των τοπικών επιχειρήσεων, σε σύγκριση με εκείνες των ευρέων  διαδεδομένων αλυσίδων ή των μεγάλων εταιρειών, ενώ έχουν (45%) περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν τα marketing SMS των τοπικών επιχειρήσεων σε σύγκριση με εκείνα των επιχειρήσεων διαδικτύου ή ηλεκτρονικού εμπορίου.

  • Αφού έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στη λίστα διαφημιστικών μηνυμάτων κάποιας επιχείρησης, το (62%) των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να λαμβάνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κάποιο διαφημιστικό μήνυμα, ενώ το (16%) θα επιθυμούσε να λαμβάνει μηνύματα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Ωστόσο, το (75%) του δείγματος της έρευνας θα πραγματοποιούσε unsubscribe από τα διαφημιστικά μηνύματα μιας εταιρείας, εάν λάμβανε μεγάλο αριθμό μηνυμάτων. 

Η επικοινωνία με τους καταναλωτές αποτελεί τη σημαντικότερη ενέργεια μιας επιχείρησης καθώς έχει καταφέρει πλέον να πραγματοποιείται μέσω πολλών και διαφορετικών ενεργειών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Παρόλα αυτά η χρήση των SMS messaging από τις εταιρείες αποτελεί ένα από τα πιο βοηθητικά μέσα σύνδεσης της εταιρείας με το καταναλωτικό κοινό. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.