30 Απρ 2024
READING

Τα τέσσερα αναδυόμενα ψηφιακά κανάλια στη φαρέτρα του ΟΤΕ

4 MIN READ

Τα τέσσερα αναδυόμενα ψηφιακά κανάλια στη φαρέτρα του ΟΤΕ

Τα τέσσερα αναδυόμενα ψηφιακά κανάλια στη φαρέτρα του ΟΤΕ

Στρατηγική προσέγγιση του ομίλου ΟΤΕ αποτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη σε αναδυόμενες ψηφιακές αγορές, προκειμένου να διευρύνει τις πηγές εσόδων του.

Χαρακτηριστικότερη όλων, κυρίως λόγω της ισχυρής προωθητικής καμπάνιας μέσω τηλεόρασης και άλλων μέσων προβολής, είναι η επέκτασή του στη διανομή φαγητού μέσω της πλατφόρμας BOX. Στο BOX, την υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού που υπάγεται στη θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, Cosmote Α.Ε, ενσωματώθηκε η υπηρεσία food delivery του Skroutz (Skroutz Food), στα πλαίσια της ενδυνάμωσης του online food delivery και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες του κλάδου. Η υπηρεσία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα καταστήματα, καλύπτοντας νέες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα και προχωρώντας σε συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες εστίασης. Αυτή τη στιγμή το BOX συνεργάζεται με περισσότερα από 9.000 καταστήματα πανελλαδικά, με δραστηριότητα σε 60 πόλεις της χώρας.

Στο κάδρο προγράμματα επιβράβευσης – Συνεργασίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Ενδεικτικό της λειτουργίας του είναι η δημιουργία προγραμμάτων επιβράβευσης, με στόχο να ενισχύσει την πελατειακή του βάση. Προς αυτήν την κατεύθυνση, με κάθε παραγγελία στο ΒΟΧ ή χρήση του app, ο χρήστης συλλέγει πόντους που μπορεί να εξαργυρώσει σε εκπτώσεις στο φαγητό του, πακέτα data (GB) από την COSMOTE, δωροεπιταγές από γνωστά brands ή επιπλέον εκπτώσεις στην παραγγελία με κωδικούς Cοsmote Deals for You.

Tαυτόχρονα, η BOX συνεργάζεται και με γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως ο Μασούτης και ο Κρητικός, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες της υπηρεσίας για παραγγελίες μεταξύ περισσότερων από 10.000 κωδικούς, σε 50 πόλεις της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, παρέχει και τη δυνατότητα παραγγελίας φρέσκων τροφίμων, σε συνεργασία με κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, delicatessen και ζαχαροπλαστεία, καθώς και ψιλικά.

Η δυναμική αγορά των ασφαλιστικών προϊόντων και το Cosmote Insurance

Ένα ακόμη από τα εναλλακτικά και αναδυόμενα ψηφιακά κανάλια στα οποία δραστηριοποιείται ο όμιλος ΟΤΕ, είναι αυτό της πλατφόρμας Cosmote Insurance, μέσω της οποίας παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών πακέτων σχεδόν από το σύνολο των βασικών παικτών της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Netflix, Cosmote και Nova στον “πόλεμο” της συνδρομητικής τηλεόρασης και στο βάθος εξαγορά

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δραστηριοποιούνταν στη χώρα 37 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, κατά μία λιγότερη από το 2019, ενώ ο αριθμός των εταιρειών που είναι σε καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών ανερχόταν στις 243, πράγμα που καταδεικνύει τον έντονο ανταγωνισμό στον κλάδο αυτοκινήτου. Η συγκέντρωση των εργασιών ιδίως στον κλάδο ζωής συνεχίζει να είναι έντονη καθώς οι 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατέχουν περίπου το 80% της σχετικής αγοράς (χωρίς μεταβολή από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα συγκέντρωσης), ενώ αντίστοιχα στον κλάδο ζημιών οι 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατέχουν το 47% (αυξημένα κατά 1% από τα αντίστοιχα περσινά ποσοστά συγκέντρωσης).

Cosmote Payments: Ο κλάδος των ηλεκτρονικών πληρωμών

Έναν ακόμα πυλώνα αναδυόμενων ψηφιακών αγορών αποτελεί και ο τομέας των ηλεκτρονικών πληρωμών με την Cosmote Payments, λειτουργώντας ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος και έχοντας λάβει σχετική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Δυνατό χαρτί της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελεί το δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ και Γερμανός, λειτουργώντας ως αντιπρόσωποι της Cosmote Payments, αποτελώντας, στην ουσία, σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών. H Cosmote Payments θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες τόσο μέσω φυσικών σημείων παρουσίας όσο και πλήρως ηλεκτρονικά, καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ομίλου ΟΤΕ (Gateway). Το Gateway θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα φιλοξενίας εμπόρων από όπου το ευρύ κοινό θα μπορεί να επιλέγει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, καθώς και προϊόντα του ομίλου OTE.

Επιπροσθέτως, η Εταιρεία αξιοποιώντας την πελατειακή βάση του Ομίλου, έχει σκοπό να δραστηριοποιηθεί στην έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος κατόπιν παραλαβής χρηματικού ποσού ισόποσης αξίας από τον κάθε πελάτη και αποθήκευσή στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι με σκοπό τη διενέργεια πληρωμών.

To online betting

Τέταρτος βασικός πυλώνας είναι αυτός του διαδικτυακού στοιχήματος (online betting) για τον όμιλο ΟΤΕ. Αποτελεί έναν τομέα, ο οποίος εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό του σχεδιασμό και σε δεδομένη χρονική στιγμή επίκειται η υλοποίησή του.

Σε αυτό το πλαίσιο ήδη OTE και Intralot είχαν ανακοινώσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την έναρξη νέας, σχετικής με το στοίχημα δραστηριότητας, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.