30 Απρ 2024
READING

Η πρόταση της Audi για το ιδανικό αυτοκίνητο για τις μεγαλουπόλεις

3 MIN READ

Η πρόταση της Audi για το ιδανικό αυτοκίνητο για τις μεγαλουπόλεις

Η πρόταση της Audi για το ιδανικό αυτοκίνητο για τις μεγαλουπόλεις

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των αστικών κέντρων είναι η κίνηση στους δρόμους, μία κατάσταση η οποία εξαιτίας της ανάπτυξης των πόλεων και του στόλου των οχημάτων, δύσκολα θα βελτιωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της TomTom, εταιρείας navigation, γεωγραφικής τοποθέτησης και ανάλυσης κυκλοφοριακής κίνησης, στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο, οι άνθρωποι περνούν περίπου 142 ώρες κολλημένοι στην κίνηση κάθε χρόνο. Στην Μπογκοτά οι ώρες αυτές αγγίζουν τις 126, στη Λίμα τις 96, στο Μεξικό τις 87, στη Νέα Υόρκη τις 80 και στο Μπουένος Άιρες τις 71.

Θέλοντας να προτείνει μια λύση για αυτήν την κατάσταση, η Audi παρουσίασε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που ονομάζεται Audi Urbansphere Concept, με στόχο να αξιοποιηθουν οι ώρες που περνούν οι οδηγοί κολλημένοι στην κίνηση των δρόμων. Πρόκειται για ένα όχημα σχεδιασμένο με γνώμονα την πραγματικότητα των μεγαλουπόλεων παγκοσμίως, και έχοντας κατά νου αυτό που συμβαίνει στους δρόμους των τεράστιων κινεζικών πόλεων.

Σε αυτές τις αστικές περιοχές, όπου ο προσωπικός χώρος είναι αρκετά περιορισμένος, το νέο μοντέλο της Audi παρέχει τον μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο οχήματος στην ιστορία της. Έτσι η καμπίνα του οχήματος έχει σχεδιαστεί με πολυμορφικό τρόπο, παρέχοντας έναν εσωτερικό χώρο πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος μπορεί να μετατραπεί σε γραφείο, σε αίθουσα προβολής ή ακόμη και σε σαλόνι με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το Urbansphere Concept θα βοηθήσει τους οδηγούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο που αφιερώνουν μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους, προσφέροντάς τους μία σειρά από δυνατότητες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αποφυγή του στρες της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πληρώνουμε πολλά για τεχνολογίες στα αυτοκίνητα που δε χρησιμοποιούμε;

Συγκεκριμένα, παρέχει εφαρμογές που μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα άγχους των επιβατών, καθώς και εργαλεία που προσαρμόζονται ανάλογα με τη διάθεση, τα οποία βοηθούν τον οδηγό να χαλαρώσει. Παράλληλα, διαθέτει τεράστιες οθόνες αφής, μέσω των οποίων μπορεί να διεξαχθεί κάποιο meeting ή ακόμη και να παρακολουθήσει κάποιος επιβάτης μία ταινία ή μία σειρά. Επιπλέον, το Urbansphere είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, προσφέρει την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, ανακλινόμενα καθίσματα και πανοραμική οροφή.

Το Urbansphere Concept συνδυάζει τη λειτουργικότητα και το design των δύο περσινών μοντέλων της εταιρείας, του Skysphere Concept και του Grandsphere Concept. Τα τρία οχήματα είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα του οράματος που έχει η μάρκα για το μέλλον και παρόλο που προς το παρόν το concept αποτελεί μία πρόταση, από την αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνουν ότι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτά θα τα δούμε να ενσωματώνονται σε μοντέλα της από το 2025.

Audi Urbansphere Concept
Mε πληροφορίες από το Entrepreneur
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.