30 Απρ 2024
READING

Γενέθλια για τη γερμανική About You στην Ελλάδα

4 MIN READ

Γενέθλια για τη γερμανική About You στην Ελλάδα

Γενέθλια για τη γερμανική About You στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα της ecommerceDB, πέρυσι οι online πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω με μέση ετήσια αύξηση 10% για τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2024. Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των καταναλωτών που θα στραφούν στις διαδικτυακές αγορές. Πέρυσι το 47% του ελληνικού πληθυσμού αγόρασε τουλάχιστον ένα προϊόν από το διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που έχουν τη μεγαλύτερη διείσδυση στο e-commerce, αυτές είναι οι εξής: τα προϊόντα μόδας που αντιπροσωπεύουν το 34% των εσόδων από το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη με 23%, τα τρόφιμα και τα είδη προσωπικής φροντίδας με μερίδιο 18%, τα παιχνίδια και τα προϊόντα DIY με μερίδιο 15%, και τα έπιπλα και οι συσκευές με μερίδιο 9%.

Σε αυτήν την αγορά εισήλθε τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή πριν ένα χρόνο, η γερμανικών συμφερόντων About You, που ιδρύθηκε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και στην οποία ποσοστό κοντά στο 30% ελέγχει η εταιρεία ενδυμάτων Bestseller. Η About You εστιάζει κυρίως σε γυναίκες ηλικίας 20 και 30 ετών.

Η ελληνική αγορά, που είναι πολύ πρόσφατη επέκταση για τον μητρικό όμιλο, μαζί με την Πορτογαλία και τη Νορβηγία, συνεισέφεραν συνολικά 1,5 εκατομμύριο ενεργούς πελάτες, προσθέτοντας στις πωλήσεις της About You πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις στον ευρωπαϊκό Νότο, δηλαδή σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρήσης αντιπροσώπευαν πάνω από το 1/5 των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Κατά τη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, τα έσοδα της πλατφόρμας ενισχύθηκαν κατά 48% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 1,73 δισ ευρώ, με τους εν ενεργεία πελάτες της να αυξάνονται κατά 34,87% στο ίδιο διάστημα, αριθμώντας 11,4 εκατομμύρια  από 8,4 εκατομμύρια πελάτες πέρσι.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί δεν μπορεί κανείς να αποκαθηλώσει τη Zara και στην Ελλάδα

Στις γερμανόφωνες αγορές, δηλαδή σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 27,3% και τα κέρδη ανήλθαν στα 55,5 εκατ ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, σημείωσαν ανάπτυξη 65,6% ενώ εμφάνισαν ζημίες 145,1 εκατ ευρώ.

Η πλατφόρμα, που διαθέτει 3.500 brands και πάνω από 500.000 προϊόντα, προχώρησε στη δημιουργία νέου κέντρου logistics στη Σλοβακία. Για την τρέχουσα χρήση, η About You αναμένει αύξηση εσόδων 25% έως 35%, δηλαδή πωλήσεις από 2,16 δισ. ευρώ έως 2,33 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την πελατειακή της βάση, η εταιρεία την ενίσχυσε πέρυσι κατά 3 εκατομμύρια, έτσι ο συνολικός αριθμός των πελατών της ξεπερνά πλέον τα 11,4 εκατομμύρια και η μέση παραγγελία αγγίζει τα 60 ευρώ.

Ποια είναι η About You

Η About You ιδρύθηκε στο Αμβούργο το 2014 ως θυγατρική του Ομίλου Otto. Το 2016, η SevenVentures, θυγατρική της γερμανικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης ProSiebenSat.1 Media, και η German Media Pool αγόρασαν μερίδιο μειοψηφίας στην εταιρεία, ενώ τον Ιούλιο του 2018, η δανική εταιρεία Heartland A/S, γονέας της εταιρείας ενδυμάτων Bestseller, απέκτησε μερίδιο 29% στην About You.

Το πρώτο διαδικτυακό της κατάστημα εκτός της Γερμανίας εγκαινιάστηκε σε Αυστρία και Ελβετία το 2015, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο εισήλθε το 2017, στην Πολωνία και στην Τσεχία το 2018, στην Ουγγαρία, στη Σλοβακία και στη Ρουμανία το 2019, και πέρυσι σε Σλοβενία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Κροατία. Πέρυσι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν το 1,17 δισ. ευρώ από 743 εκατ. ευρώ το 2019 ενώ φέτος αναμένει πωλήσεις 1,65-1,75 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Η συνεχιζόμενη άνοδος των εκπτωτικών καταστημάτων μόδας στην Ευρώπη

Στόχος της About You είναι να ψηφιοποιήσει τον τρόπο που ψωνίζουν οι καταναλωτές δημιουργώντας μια ψηφιακή εμπειρία αγορών για smartphone, ειδικά στοχευμένη σε γυναίκες ηλικίας 20 και 30 ετών. Σήμερα η πελατειακή της βάση είναι γυναίκες και άνδρες ηλικίας 18 έως 49 ετών, αλλά έχει επίσης ξεκινήσει (το 2019) να πωλεί παιδικά ρούχα.

Για να πετύχει μεγαλύτερη διείσδυση στο νεανικό κοινό έχει συνεργασία με πολλούς και διάφορους influencers. Μεταξύ των διακεκριμένων συνεργατών της είναι οι Stefanie Giesinger και Lena Gercke.

Επίσης, έχει εφαρμόσει μια προσέγγιση διακαναλικού μάρκετινγκ με την εφαρμογή smartphone ως το πιο σημαντικό κανάλι πωλήσεων, από το οποίο προέρχεται το 75% των εσόδων της. Το διαδικτυακό κατάστημα About You προσφέρει περισσότερα από 350.000 προϊόντα από περισσότερες από 1.500 μάρκες. Πριν από λίγες ημέρες έκανε δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης όπου άντλησε 842 εκατ. ευρώ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.