30 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day

1 MIN READ

Campaign of the Day

Campaign of the Day

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Σήμερα παρουσιάζουμε την καμπάνια «My dad is…», που λάνσαρε η Κωτσόβολος, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, η οποία γιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου. Το concept ξεκινά από το πώς υπερηφανεύονται τα μικρά παιδιά για τον πατέρα τους, παρουσιάζοντάς τον με ενθουσιασμό ως ήρωα, σε έναν ρόλο κάπως στερεοτυπικό. Αυτή ο αναμενόμενη, προκαθορισμένη εικόνα, που πηγάζει από παρωχημένες αντιλήψεις για τους ρόλους των φύλων, παραμένει εξαιρετικά ισχυρή στην Ελλάδα. Αυτή η καμπάνια του Κωτσόβολου, που έτρεξε στα social media, θέλει να δείξει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ότι οι πατεράδες εμπλέκονται στα καθήκοντα του γονιού περισσότερο από ποτέ, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Για να δώσει ένα δημιουργικό και εννοιολογικό twist, η Socialab, που δημιούργησε την καμπάνια, χρησιμοποίησε στερεοτυπικές σκηνές από την ανατροφή των παιδιών, με εναλλακτικό για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο, ώστε να επικοινωνήσει το βασικό μήνυμα ότι η πατρότητα είναι ένα ευρύ φάσμα και όχι κάτι στερεοτυπικό.

Δείτε ακόμα: Μια καμπάνια για όσα κάνουν οι γονείς για να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.