30 Απρ 2024
READING

Η Mercedes-Benz εισέρχεται στον κόσμο του Avatar

4 MIN READ

Η Mercedes-Benz εισέρχεται στον κόσμο του Avatar

Η Mercedes-Benz  εισέρχεται στον κόσμο του Avatar

Τι συμβαίνει όταν μία από τις καλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της κινηματογραφικής βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις του; Μα φυσικά ένα θαύμα του marketing και της τεχνολογίας. Αυτό μας δείχνει η συνεργασία της Mercedes-Benz και των 20th Century Studios.

Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν μια καμπάνια κοινής προώθησης για το σίκουελ επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο “Avatar: The Way of Water”, το οποίο βγαίνει στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου. Μέσω από αυτή την συνεργασία, η Mercedes-Benz εισέρχεται στην επόμενη φάση της στρατηγικής συνεργασίας της, η οποία στοχεύει στην ενσωμάτωση θεμάτων όπως η βιωσιμότητα, η κινητικότητα του μέλλοντος, η τεχνολογία και η καινοτομία σε μια συναισθηματική εμπειρία μάρκας.

Τα τελευταία χρόνια μία προς μία οι εταιρείες αυτοκινήτων επικεντρώνονται στην παραγωγή αυτοκινήτων που να σέβονται το περιβάλλον. Η Mercedes-Benz θέτει και αυτή στο επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, όπως ζητούν όχι μόνο οι ειδικοί επί του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, αλλά και οι οργανισμοί και οι αρχές, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τον περιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι προσαρμόζει με τις απαραίτητες μετατροπές το δίκτυο των εργοστασίων της, για την κατασκευή της νέας της γκάμας πολυτελών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Στόχος της εταιρείας είναι οι μισές πωλήσεις της να προέρχονται από EVs μέχρι το 2025 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας να δραστηριοποιείται εξ ολοκλήρου στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε ακόμα: Volkswagen και Bosch στήνουν κοινοπραξία για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Μάλιστα, στα μελλοντικά σχέδια υπάρχουν και οι δημιουργίες νέων και περιβαλλοντικά φιλικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes-EQ και EQE SUV, των φουτουριστικών οχημάτων που μοιάζουν σαν να προέρχονται από άλλον πλανήτη. Έτσι, η συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής της ταινίας “Avatar”, 20th Century Studios, και το πρακτορείο Team X του Ομίλου Omnicom είναι πραγματικά μία ιδιοφυής κίνηση.

Η ταινία διαδραματίζεται στα μέσα του 22ου αιώνα, στον πλανήτη Πανδώρα όπου κατοικεί η φιλήσυχη φυλή των Νάβι και στον οποίο υπάρχει ένα πολύτιμο ορυκτό, το ουνομπταίνιο, απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η νέα ταινία “Avatar: The Way of Water” ξεκινά να μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους), τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν. Έτσι, το πρώτο video της νέας συνεργασίας δείχνει ζωντανές περιβαλλοντικές εικόνες του “Avatar: The Way of Water” σε συνδυασμό με τοποθεσίες στη Γη για να προκαλέσει μια ονειρική αίσθηση απόκοσμου.

Ωστόσο, εκτός από τη φουτουριστική διάθεση, ένας ακόμα λόγος που καθιστά την ταινία την καλύτερη επιλογή είναι ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise ταινιών στον κόσμο με ένα μήνυμα που είναι επίσης κεντρικό για το ήθος της Mercedes και στους στόχους που τίθενται στο “Ambition 2039” της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενστερνίζεται την πεποίθηση ότι χρειάζεται να προσεγγίσει με περισσότερο σεβασμό τη φύση και ότι πρέπει να διατηρήσει τους πόρους της. Αυτή η από κοινού προώθηση με το “Avatar: The Way of Water” αποτελεί μέρος του ταξιδιού που υπόσχεται η εταιρεία. Χαιρετίζει δε την αφήγηση της ιστορίας του Avatar σχετικά με την ανάγκη επίτευξης ισορροπίας μεταξύ περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων. Θα μπορούσε, λοιπόν, να ειπωθεί ότι η ταινία αποτελεί πηγή έμπνευσης καθώς επιδιώκουμε τη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική.

Η καμπάνια θα προβληθεί σε βασικές αγορές της Mercedes-Benz παγκοσμίως, με προωθητικές ενέργειες που καλύπτουν την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, ψηφιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα διαφημιστικά trailer της καμπάνιας θα έχουν διάρκεια 10, 15, 20 και 30 δευτερολέπτων. Έτσι, ολοκληρώνεται ο κύκλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ξεκίνησε με το πρωτότυπο όχημα VISION AVTR.

Το εντυπωσιακό concept car VISION AVTR είναι πραγματικά ένα όχημα του μέλλοντος. Χωρίς τιμόνι, χωρίς οθόνες αφής, χωρίς κουμπιά, με ένα χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών στο κέντρο της καμπίνας, που ελέγχει όλες τις κινήσεις και επιτρέπει τόσο στον οδηγό όσο και στον συνοδηγό να οδηγούν το αυτοκίνητο.

Όταν οι επιβάτες τοποθετούν το χέρι τους στο χειριστήριο, το εσωτερικό ζωντανεύει και το όχημα τούς αναγνωρίζει από τον καρδιακό τους ρυθμό. Όταν ο χρήστης απλώς σηκώνει το χέρι του, το έξυπνο σύστημα προβάλλει μια επιλογή μενού στην παλάμη, επιτρέποντάς του να επιλέξει διαισθητικά μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών.

Η σχεδίασή του από βιώσιμα υλικά όπως το vegan δέρμα DINAMICA κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, το ταχέως αναπτυσσόμενο υλικό Karuun που μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο στη βιοποικιλότητα και η οργανική τεχνολογία μπαταριών δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα οικονομίας. Επιπλέον, 33 βιονικά πτερύγια στο πίσω μέρος του οχήματος μπορούν να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, μετακινούμενα ανά πάσα στιγμή, είτε για να βελτιώσουν την αεροδυναμική του οχήματος, είτε για να μεταφέρουν στα υπόλοιπα οχήματα πληροφορίες για τις κινήσεις που επιλέγει ο οδηγός.

https://www.youtube.com/watch?v=ft2iaAuIgao&t=3s

 

Με πληροφορίες από AdAge

Photo | Video: Mercedes-Benz

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.