30 Απρ 2024
READING

Η PepsiCo θα επεκτείνει την κατηγορία σνακ της το 2023

4 MIN READ

Η PepsiCo θα επεκτείνει την κατηγορία σνακ της το 2023

Η PepsiCo θα επεκτείνει την κατηγορία σνακ της το 2023

Η PepsiCo, η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που παράγει, εμπορεύεται και διανέμει αναψυκτικά, σνακ και άλλα προϊόντα, φαίνεται ότι φιλοδοξεί σε ένα μέλλον με σνακ νέων κατηγοριών, σε συμφωνία με τις τελευταίες τάσεις. Με brands που ουσιαστικά έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών όλου του κόσμου, από τη διάσημη Pepsi μέχρι τα πατατάκια Lay’s, η PepsiCo βρίσκεται παντού. Και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει.

Το χαρτοφυλάκιο της PepsiCo με εμβληματικές μάρκες σνακ, όπως τα Doritos και τα Cheetos, έχει κατακτήσει μια σειρά από αξιοζήλευτες θέσεις στην κατηγορία των αλμυρών τσιπς. Τώρα, το τμήμα Frito-Lay του κολοσσού τροφίμων και ποτών στοιχηματίζει ότι μπορεί να επεκτείνει την κυριαρχία του στα σνακ φέρνοντας αυτές και άλλες μάρκες σε νέες κατηγορίες, όπως πρέτσελ, κράκερς και beef jerky. Η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι κάθε φορά που υπάρχει μια ευκαιρία για σνακ, οι καταναλωτές θα αναζητούν τη Frito-Lay.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η PepsiCo καταφέρνει να καινοτομεί

Παρά την επιβλητική παρουσία της στα αλμυρά σνακ, η εταιρεία αναζητά συχνά καινοτόμους τρόπους για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει από το 2023 μικρές εκδοχές των κλασικών σνακ Doritos, Cheetos και SunChips. Τα Minis είναι συσκευασμένα σε εύρηστους tubes, που επανασφραγίζονται με ευκολία και ασφάλεια, εάν δεν καταναλωθούν αμέσως.

Λίγο αργότερα, η Frito-Lay παρουσίασε το Cheetos, Duster, ένα μπλέντερ χειρός και προορίζεται να μετατρέπει μια χούφτα Cheetos σε σκόνη. Όπως είναι γνωστό, το συστατικό που δίνει στα προϊόντα Cheetos την ιδιαίτερη γεύση τους, λατρεύει να κολλάει στα δάχτυλα των καταναλωτών. Η σωστή ονομασία για αυτό το διάσημο γαστρονομικό φαινόμενο είναι “Cheetle”. Ο κολοσσός των σνακ ορίζει επίσημα το Cheetle ως “την πορτοκαλί και κόκκινη σκόνη που συμβολίζει την αληθινή αγάπη για τα Cheetos”.

Οι συγκεκριμένες καινοτομίες δείχνουν ότι η αμερικανική πολυεθνική δεν εφησυχάζει, αφού σκέφτεται ευρύτερα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές βλέπουν τις μάρκες της. Πέρυσι έβαλε τα Doritos στην κατηγορία των ντιπ με τα προϊόντα Spicy Nacho και τα Cool Ranch Jalapeno, με στόχο να χρησιμοποιούνται με τρόφιμα που ξεπερνούν τα στενά όρια των τσιπς, όπως πίτσα, φτερούγες και λαχανικά.

Ένα βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής είναι να φέρει τις προτάσεις των τσιπς -βασικό συστατικό των πάρτι, των σχολικών γευμάτων και της βραδινής λιγούρας- και σε άλλες “αρένες” σνακ. Η PepsiCo θέλει, ουσιαστικά, οι καταναλωτές να συνδέσουν τα Doritos, τα Fritos και τα Cheetos ως μάρκες με πολλαπλούς τρόπους κατανάλωσης και όχι μόνο ως τσιπς. Μάλιστα, εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει ένα προϊόν κράκερ με μία από τις μεγαλύτερες μάρκες τσιπς της, σηματοδοτώντας την πρώτη είσοδο της εταιρείας στον συγκεκριμένο χώρο στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η κατηγορία των κράκερ, εξάλλου, η οποία ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια και στην οποία ηγούνται μάρκες όπως τα Cheez-It, Goldfish και Ritz, έχει ευδοκιμήσει καθώς οι καταναλωτές έχουν αντικαταστήσει τα παραδοσιακά τρία ημερήσια γεύματα με συχνότερα σνακ. Ένα κράκερ θα ήταν μια λογική επέκταση για μια μάρκα που είναι συνυφασμένη με το αλμυρό σνακ.

Αργότερα φέτος, η PepsiCo σχεδιάζει επίσης να κάνει το ντεμπούτο της με πρέτσελ με γεύση Cheetos, αξιοποιώντας την προηγούμενη επιτυχία που είχε όταν λάνσαρε το Cheetos Popcorn στις Η.Π.Α. στις αρχές του 2020.

Διαβάστε ακόμα: Mini-me: Έρχεται η τάση των μίνι σνακ

Και δεν σταματάει εδώ. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να βασιστεί στη συνεργασία της με τον κατασκευαστή αποξηραμένων τροφών Jack Link’s φέρνοντας τη γεύση Doritos στην κατηγορία του κρέατος. Οι δύο εταιρείες, οι οποίες σύναψαν για πρώτη φορά συμφωνία διανομής το 2009, σχεδιάζουν να εισαγάγουν το Jack Link’s Jerky με Doritos Spicy Sweet Chili, και ενδεχομένως και άλλες γεύσεις, το 2023 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας co-branding.

Το Jack Link’s, θα προσφέρει στην PepsiCo έναν τρόπο να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για πιο υγιεινές πρωτεΐνες και σνακ με βάση το κρέας, που ξεχωρίζουν για το μοναδικό γευστικό προφίλ τους. Αυτή η κίνηση είναι πιθανότατα “μόνο το πρώτο βήμα” της παρουσίας της PepsiCo στις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.

Με πληροφορίες από Food Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.