30 Απρ 2024
READING

To Fit Assistant του Asos βοηθά τους αγοραστές να βρουν το ιδανικό για εκείνους νούμερο

3 MIN READ

To Fit Assistant του Asos βοηθά τους αγοραστές να βρουν το ιδανικό για εκείνους νούμερο

To Fit Assistant του Asos βοηθά τους αγοραστές να βρουν το ιδανικό για εκείνους νούμερο

 

Ο οnline πωλητής μόδας και καλλυντικών, Asos, διαθέτει τώρα ένα εργαλείο εντός της  εφαρμογής για να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν τα μεγέθη με βάση τις προηγούμενες αγορές και επιστροφές τους. Οι νέοι πελάτες που απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το ύψος, το βάρος και την προτίμησή τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον βοηθό Asos Fit Assistant για να αποκτήσουν το ακριβέστερο μέγεθος για ρούχα που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση με την εταιρία Mobile Marketer.
Ο Andy Berks, διευθυντής ψηφιακών προϊόντων της Asos, δήλωσε ότι ο έμπορος λιανικής πώλησης πωλεί μεταξύ 800 και 900 διαφορετικών brands ρούχων, γεγονός που δυσκολεύει τους πελάτες να βρουν το σωστό μέγεθος σε κάθε γραμμή, ανέφερε η ComputerWeekly.
Το Fit Analytics, μια πλατφόρμα μεγέθους που συνδυάζει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με τα ρούχα σε αρχεία καταστημάτων, εξουσιοδοτεί το εργαλείο μεγέθυνσης εντός εφαρμογής, το οποίο κυκλοφορεί παγκοσμίως μετά από επιτυχημένη δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο έτος.

Το εργαλείο μεγέθυνσης σε μέγεθος της εφαρμογής Asos έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις ηλεκτρονικές αγορές: την εύρεση της σωστής εφαρμογής μεγέθους ρούχων σε εκατοντάδες διαφορετικές μάρκες και στυλ. Όσο περισσότερο η Asos μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν τα σωστά ρούχα, τόσο περισσότερο ο διαδικτυακός λιανοπωλητής μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη, να οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις και να αποφύγει το κόστος επιστροφής και αποθέματος. Ο βοηθός Asos Fit Assistant είναι ένα άλλο παράδειγμα της χρήσης των εργαλείων μηχανικής μάθησης από το e-tailer για τη βελτίωση των συστάσεων προς τους πελάτες. Τα εργαλεία “your edit,” “Style Match” και “You Might Also Like” χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αγοραστές να ανακαλύψουν νέα προϊόντα με βάση τις ατομικές τους συμπεριφορές περιήγησης και αγορών.

Η Asos είναι προσανατολισμένη στην παραγωγή Instagram αγοραστών που μοιράζονται εμπειρίες και μόδα με τους φίλους τους και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το εμπόριο μέσω κινητού σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, δείχνοντας πως ο Βοηθός Fit θα είναι πιθανώς ένα ευπρόσδεκτο εργαλείο για την εφαρμογή, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές κάνουν άνετα τα ψώνια τους σε smartphones.

Οι πλατφόρμες σύστασης ρουχισμού, όπως το Fit Analytics, το True Fit και το Virtusize, υπάρχουν εδώ και χρόνια και έχουν γίνει ολοένα και πιο σημαντικές για τους λιανοπωλητές, καθώς οι περισσότεροι πελάτες κάνουν online αγορές. Το Asos στοχεύει στους στυλιστικά, ενήμερους Millenials και στους Gen Zers που είναι ανοιχτοί στον πειραματισμό με διαφορετικά στυλ. Οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες έχουν μια μεγάλη ποικιλία από μάρκες για να επιλέξουν και συνήθως θεωρούνται υπερβολικά νέοι για να έχουν αναπτύξει ακόμα ισχυρές προτιμήσεις μάρκας. Για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εξατομίκευση και στις θετικές εμπειρίες εξυπηρέτησης πελατών μέσω δεδομένων πελατών και καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας,η Asos τον περασμένο μήνα άρχισε να αφήνει στους πελάτες να χρησιμοποιούν λεκτικές εντολές για να ψωνίσουν στον ελεγχόμενο από τη φωνή, Google Assistant. Ο οδηγός αγορών Enki, ο οποίος ανταποκρίνεται επίσης στις εντολές κειμένου, στοχεύει να βοηθήσει τους αγοραστές να βρουν νέα είδη ένδυσης μεταξύ των χιλιάδων προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος και να προωθήσουν τις πωλήσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.