29 Απρ 2024
READING

Το Future Food District της COOP Italia

2 MIN READ

Το Future Food District της COOP Italia

Το Future Food District της COOP Italia

Παρουσιάστηκε στο Expo Milano, σε συνεργασία με την Coop Italia, το όραμα του Carlo Ratti για το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος, που φέρνει τη διαδραστικότητα sci-fi στην καθημερινή εμπειρία των σούπερ μάρκετ.

Σε αυτό το πλήρως λειτουργικό σούπερ μάρκετ στο Future Food Pavilion, τα φρέσκα προϊόντα και τα προϊόντα deli, εμφανίζονται σε καθαρά γωνιακά κουτιά και οθόνες.

Η ωραία αυτή ψηφιακή οθόνη προσφέρει διαδραστικές, εκπαιδευτικές πληροφορίες με λεπτομέριες για κάθε προϊόν που προβάλλεται.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Xbox Kinect, οι πελάτες κατευθύνονται απλώς για να μάθουν περισσότερα για τα συγκεκριμένα τρόφιμα, τις διατροφικές τους πληροφορίες, για το πώς και το πού καλλιεργήθηκαν. Μετά από όλα, κάθε προϊόν έχει τη δική του ιστορία.

Ένα on-site ρομπότ ταξινομεί και συσκευάζει προϊόντα από τις παραγγελίες, επιτρέποντας στο σούπερ μάρκετ να μειώνει τα απόβλητα διατηρώντας τα στοιχεία της οθόνης στο ελάχιστο.

Αυτή η έκκληση για βιωσιμότητα υπάρχει επίσης με ψηφιακή σήμανση στα τμήματα των ψυγείων.

Αυτό ενθαρρύνει τους πελάτες να λάβουν τις πληροφορίες διατροφής ενός προϊόντος, πριν ανοίξουν το ψυγείο, ελαχιστοποιώντας έτσι την απώλεια ενέργειας.

Αυτός ο προσωρινός χώρος είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κομμάτι σχεδιασμού λιανικής πώλησης, με εντυπωσιακή χρήση γραφικών διπλού ύψους σε υψηλό επίπεδο, κομψή κατασκευή και θεατρικό φωτισμό.

Άλλες ωραίες πινελιές στο χώρο είναι μια βιβλιοθήκη, μία κατακόρυφη φάρμα και κιβώτια από χαρτόνι που μπορούν να διπλωθούν και να συσκευαστούν για διεθνή αποστολή προιόντων μέσω της DHL.

Με την τεχνολογία ως κεντρική συνιστώσα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το σούπερ μάρκετ να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα γύρω από τις προτιμήσεις της αγοράς και τις συνήθειες, εξασφαλίζοντας ότι τα σωστά προϊόντα αποθηκεύονται τις κατάλληλες μέρες για τους κατάλληλους πελάτες.

Αυτό, σε συνδυασμό με μια εξατομικευμένη branded εφαρμογή, που σας οδηγεί στο κατάστημα και διατηρεί στην κορυφή τις λίστες αγορών σας, σημαίνει ότι ποτέ δεν θα πρέπει να ανησυχείτε εάν θα εξαντληθεί το αγαπημένο σας γάλα από το κατάστημα. Και αν έχει εξαντληθεί; Ελάτε το 2050 που θα είναι σε θέση να κάνουν 3D-εκτύπωση, έτσι κι αλλιώς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.