29 Απρ 2024
READING

Τα 10 πιο “cool” καφέ του Λονδίνου

4 MIN READ

Τα 10 πιο “cool” καφέ του Λονδίνου

Τα 10 πιο “cool” καφέ του Λονδίνου

Εάν γνωρίζουμε κάτι για τα καλά είναι ότι οι Λονδρέζοι αγαπούν τον καφέ. Η σκέψη του καφέ είναι βαθιά ριζωμένη στο μυαλό κάθε ανθρώπου και λειτουργεί ως “καύσιμο” για να τους δίνει ενέργεια να ζουν την καθημερινότητά τους.

Βέβαια, επειδή όλοι μας αγαπάμε το Instagram, πολλές φορές επιλέγουμε τις καφετέριες που θα επισκεφθούμε από το πόσο καλή φωτογραφία μπορούμε να βγάλουμε ώστε να  την κοινοποιήσουμε στo feed και στα stories.

Παρακάτω ακολουθούν 11 καφετέριες που αξίζουν να επισκεφτεί κάθε ένας που σέβεται το Instagram account του.

Palm Vaults, Mare Street

Γιατί να το επισκεφθείς;

Ροζ, ροζ και πολύ ροζ. Με μία αναδρομή στο προηγούμενο έτος, ίσως θυμηθείτε ότι το millenian ροζ είχε κατακλείσει τον κόσμο. Αυτό πιθανότατα εξηγεί γιατί όλοι από το @mylondonfairytales στο @eastlondonmornings, άδραξαν την ευκαιρία να διακοσμήσουν τους τοίχους τους. Εκτός από όλες τις αποχρώσεις του τριαντάφυλλου, περιμένετε κρεμαστά καλάθια και ένα μενού  φαγητού με πολλές επιλογές για veggie και vegan.

Monocle, Marylebone

Γιατί να το επισκεφθείς;

Κάντε μια αναζήτηση σε οποιοδήποτε feed του Instagram κάποιου Λονδρέζου και οι πιθανότητες να εμφανιστεί αυτό το καφέ είναι σίγουρο! Αυτό το μικρό καφέ – κόσμημα, στο Chiltern Street είναι ένα από τα αγαπημένα του Λονδίνου. Θα σας εντυπωσιάσει η τέλεια τέχνη του καφέ και τα ενδιαφέροντα κέικ mash-ups.

Monmouth, Seven Dials

Γιατί να το επισκεφθείς;

Πολλά Monmouth υπάρχουν γύρω από την πόλη, αλλά το καλύτερο από αυτά βρίσκεται ακριβώς έξω από το Seven Dials στην οδό Monmouth. Γνωστό για την πολυκοσμία του, καλύτερα να το επισκεφτείτε νωρίς όπου μπορείτε να βγάλετε μία #nopeople φωτογραφία, πριν προχωρήσετε να δοκιμάσετε τα προιόντα τους. Το φωτογραφικό hotspot Neal’s Yard , είναι ακριβώς στη γωνία, απλά έτσι για να ξέρετε.

Paper & Cup, Shoreditch

Γιατί να το επισκεφθείς;

Κάθε φορά που κάποιος δημοσιεύει μια εικόνα του συγκεκριμένου καφέ, γίνεται viral. Γιατί; Λοιπόν, οι γραμμές λευκού-μπλε πάντα κάνουν ένα κόλπο στον κόσμο Instagram – είναι πάντα τάση. Εάν δεν το έχετε ακούσει ποτέ, το Paper & Cup είναι μια κοινωνική επιχείρηση που πωλεί Fairtrade and ethical snacks, κέικ και  φυσικά, java beans. Ο μη κερδοσκοπικός του χαρακτήρας, συνοδεύεται με μία συλλογή από μεταχειρισμένα βιβλία και έργα, από τοπικούς καλλιτέχνες του Shoreditch.

Farmgirl Cafe, Portobello Road

Γιατί να το επισκεφθείς;

Φωτεινό και casual, το Farmgirl έχει να κάνει περισσότερο με πλακάκια. Εισέλθετε και βασικά, θα καταλάβετε ότι ολόκληρο το set-up έχει διαμορφωθεί σαν μία swanky Tulum πισίνα. Είναι επίσης φιλικό προς τους τετράποδους φίλους μας. Φωτογενές και πολύ νόστιμο!

Lady Dinah’s Cat Emporium, Shoreditch

Γιατί να το επισκεφθείς;

Είναι ένα καφέ με γάτες. Πόσο πιο Instagrammable; Το Lady Dinah’s Cat Emporium είναι κυριολεκτικά το μόνιμο μέρος στο Λονδίνο για να χαλαρώσετε με ένα φλιτζάνι και ένα γατάκι στην αγκαλιά σας (αν είστε τυχεροί). Φημίζεται για το πρώτο καφέ γάτας της πρωτεύουσας! Με τα τηλέφωνα σας έτοιμοι για μπούμερανγκ, σε ένα διώροφο κτίριο γεμάτο καφέ, απολαύσεις, βελούδινους καναπέδες και μία βιβλιοθήκη αντάξια του πρώτου σημείου στο Daunt.

Biscuiteers, Notting Hill

Γιατί να το επισκεφθείς;

Είναι στο Notting Hill, οπότε έτσι κι αλλιώς θα είναι πανέμορφο. Ένα χιτ για τους Λονδρέζους, καθώς και για ολόκληρο το έθνος, με τους περισσότερους από τους επισκέπτες αυτού του καταστήματος μπισκότου να είναι πλέον μέρος του διεθνούς jet set που πηγαίνουν εκεί απλά για να τραβήξουν μία selfie μπροστά από το fetch. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα  Wild Things Flowers, ξεδιπλώνοντας μέσα από ένα αδιαμφισβήτητα παριζιάνικο στυλ, γεμάτο παγωμένα μπισκότα, σοκολάτα και μια σειρά άλλων διαβολικών θερμίδων.

Continental Stores, Bloomsbury

Γιατί να το επισκεφθείς;

Χωρίς αμφιβολία, το ωραιότερο καφέ του Bloomsbury. Το μέρος δεν παίρνει όσα credits αξίζει, συχνά επισκιάζεται από τα πολλά καταστήματα καφέ που στεγάζονται στην οδό Marchmount Street. Οι υπέροχες κρέπες, ο ονειρεμένος καφές φίλτρου, τα παγωμένα lattes, η μουσική και η εσωτερική διαμόρφωση για τους φαν των κόμικ και τους ανθρώπους της τέχνης, κάνουν τους πάντες να είναι έτοιμοι να φάνε, να πιουν και να τσακίσουν κάθε λιχουδιά.

Aida, Shoreditch

Γιατί να το επισκεφθείς;

Στεγασμένο μέσα σε ένα μικρό vintage κατάστημα στην Shoreditch High Street, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για φωτογραφίες εδώ. Σκεφτείτε σούπερ πράσινα brunches, όμορφα κέικ, κομψά αρτοσκευάσματα και μοναδική αλλά παραδοσιακή τέχνη του καφέ.

Peggy Porschen, Belgravia

Γιατί να το επισκεφθείς;

Αυτό το μέρος προκαλεί πάντα ένα Insta-stir. Μόλις η Peggy προσθέσει μια νέα οθόνη επάνω, ένα σμήνος Instagrammers κάνουν line up, και φωτογραφίζουν το αγαπημένο Belgravia. Δεν τους κατηγορούμε όμως: οι floral προσόψεις τους είναι πάντα εκεί που πρέπει. Chic και κομψό, με φανταχτερά αρτοσκευάσματα και cupcakes, latte art, τσάι και, φυσικά, champers.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.