29 Απρ 2024
READING

Τα καλύτερα Concept Store Openings από την αρχή του 2018

3 MIN READ

Τα καλύτερα Concept Store Openings από την αρχή του 2018

Τα καλύτερα Concept Store Openings από την αρχή του 2018

RB12, London

Το RB12 – ένας νέος χώρος σχεδιασμού και concept store – άνοιξε τις πόρτες του στο Shoreditch με στόχο την αναζωογόνηση της σκηνής σχεδιασμού του Λονδίνου με εμπνευσμένο σχεδιασμό, άριστη ποιότητα, προσωπική εξυπηρέτηση και αισθητικές εμπειρίες. Το νέο κατάστημα παρέχει ένα σπίτι σε εξαιρετικά παγκόσμια brands σχεδιασμού, πολλά από τα οποία είναι αποκλειστικά εφοδιασμένα με RB12 ή είναι εντελώς νέα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο χώρος είναι χωρισμένος σε δύο ορόφους και παρουσιάζει μια ποικιλία σχεδίων για κάθε περιοχή του σπιτιού. Μια κουζίνα που λειτουργεί, σερβίρει καφέ και ελαφριά σνακ όλη την ημέρα. Το RB12 είναι η πρώτη επιχείρηση που θα εγκατασταθεί στη νέα περιοχή Shoreditch Village, στο ανατολικό Λονδίνο – ένα σύστημα mixed-use, έκτασης 45.000 τ.μ. στην καρδιά της δημιουργικής αυτής συνοικίας της πρωτεύουσας.

X Bank, Amsterdam

Το X Bank, ένα νέο concept store, που άνοιξε τις πόρτες του στο Άμστερνταμ. Αποτελούμενος από κατάστημα retail, εκθεσιακό χώρο, χώρο συνάντησης και installation γκαλερί, ο νέος χώρος φιλοξενεί την κορυφαία ολλανδική μόδα, σχεδίαση και τέχνη.

Ο χώρος πολλαπλών χρήσεων 700 τ.μ. , στοχεύει να λειτουργήσει ως επίκεντρο του ολλανδικού σχεδίου. Εκεί υπάρχουν διαφορετικοί τομείς που υποστηρίζουν το τοπικό ταλέντο, μέσω διαφόρων μέσων και πλατφορμών. Το ισόγειο του κτιρίου χρησιμοποιείται κυρίως ως αίθουσα τέχνης, φιλοξενώντας μικρές και μεγάλες εκθέσεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί έναν εμπορικό χώρο που προσφέρει κομμάτια από περισσότερες από 180 ολλανδικές ετικέτες, με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από μόδα έως οικιακά αξεσουάρ και πρωτότυπα έργα τέχνης. Οι κορυφαίοι σχεδιαστές συνοδεύονται από μικρότερα τοπικά labels, με περιοχές επιμελημένες από άποψη θεμάτων και εννοιών. Είναι σημαντικό για την X Bank να δίνεται η ίδια πλατφόρμα τόσο σε αναγνωρισμένα ταλέντα, όσο και σε αναδυόμενα, γι’ αυτό το λόγο η ομάδα συμμετέχει σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

The Shop at Bluebird, London

Το κατάστημα στο Bluebird μεταφέρεται από την Τσέλσι σε ένα χώρο 5.000 τ.μ., στο Covent Garden’s Floral Street. Η εκλεκτική, γεμάτη φαντασια ‘Παιδική Χαρά των Θαυμάτων’ έχει σχεδιαστεί από τα αγαπημένα retails Dalziel & Pow και προσφέρει έμπνευση, διαφυγή και κρυμμένoυς θησαυρούς, μέσα από μία εντυπωσιακή διακόσμηση, που περιλαμβάνει αίθριο.

Αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά του Carriage House, τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τη βικτοριανή αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι συνυφασμένες με το Art Deco στυλ του χώρου του King’s Road. Οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν σε δύο ξεχωριστούς ορόφους retail και σε ένα μεγάλο εστιατόριο στον επάνω όροφο, πηγαίνονται σε ένα νέο βιωματικό επίπεδο μέσω του σχεδιασμού του concept store.

Maison Sarah Lavoine, Paris

Η Interior designer Sarah Lavoine, άνοιξε ένα νέο κατάστημα με όνομα Maison Sarah Lavoine, μέσα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής σιδήρου έκτασης 1.400 τ.μ. . Χτισμένο γύρω από το μότο της Lavoine  ‘Happiness is Lifestyle’,  το concept store επικεντρώνεται στην χειροτεχνία και την ιστορία.

Tα workstations υπάρχουν κατά μήκος του αρχικού πλαισίου του κτιρίου, παρέχοντας μια σκηνή για τις συλλογές της εταιρείας και άλλες μάρκες, που μπαίνουν σιγά σιγά στη διασκέδαση. Στους σημερινούς πωλητές συμπεριλαμβάνεται και ένα κατάστημα κοσμημάτων Pascale Monvoisin, μαζί με ένα ζαχαροπλαστείο.

King of the Jungle, Newtown, Australia

Το King of the Jungle είναι ένα high-end concept store που συνδυάζει μια αισθητική πολυτέλειας με μία συλλογή από συλλεκτικά κομμάτια και ετικέτες σχεδιαστών.  Φωλιασμένο ανάμεσα στις καφετέριες μποέμ και τα καταστήματα vintage στο περίπτερο King Street του Newtown, το κατάστημα διατηρεί μεγάλα και μικρά labels  που ποτέ δεν είχαν εκπρόσωπο στην Αυστραλία ξανά . Η αυθεντικότητα είναι μια λέξη κλειδί, αλλά αυτό το κατάστημα είναι δίνει το σωστό τρόπο.

Ιδρύθηκε από τους Matthew Preisz και Kamara Thumbadoo και στόχος του King of the Jungle, είναι να δημιουργήσει ένα φυσικό χώρο για να ενώσει μια κοινότητα ανθρώπων με κοινές ιδέες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.