27 Ιούλ 2024
READING

Γεγονότα-Μύθοι-Ένα μονοπάτι προς το μέλλον

5 MIN READ

Γεγονότα-Μύθοι-Ένα μονοπάτι προς το μέλλον

Γεγονότα-Μύθοι-Ένα μονοπάτι προς το μέλλον

Γεγονός: Το 90 με 93 τοις εκατό των retail πωλήσεων εξακολουθεί να προέρχεται από φυσικά καταστήματα.

Γεγονός: Πάνω από το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου εκπληρώνεται ή υποστηρίζεται μέσω των retailer φυσικών καταστημάτων.

Ενώ τα στοιχεία των πωλήσεων στο διαδίκτυο καταγράφoνται σήμερα με μεγάλους τίτλους, το φυσικό retail εξακολουθεί να είναι ισχυρό. Τα brands αξιοποιούν τη δύναμη των πολλαπλών καναλιών διανομής για να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα: να φέρνουν τα προϊόντα στα χέρια των πελατών με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Η ευελιξία και η ποικιλία των φυσικών καταστημάτων εξακολουθεί να είναι το πλεονέκτημά τους στην αγορά.

Οι πελάτες θα βιώνουν σύντομα τη φυσική και την ηλεκτρονική αγορά ως συμπληρωματικές μεταξύ τους, όχι ως ανταγωνιστικές επιλογές μεταξύ τους. Οι αριθμοί λένε ότι το φυσικό retail εξακολουθεί να είναι ίσως πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωση της εμπειρίας του πελάτη, είτε αυτό παρέχει τη δυνατότητα να βλέπει, να μυρίζει, να αγγίζει και να μοιράζεται τα προιόντα είτε  του να δίνει την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις και να αξιολογήσει τις ανάγκες του.

Γεγονός: Η ανάπτυξη αντανακλά τη ζήτηση

Από το 2010, έχουν κατασκευαστεί μόνο εννέα νέα εμπορικά κέντρα. Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον πολλά malls και εμπορικά κέντρα, ενώ οι πωλήσεις είναι ισοπεδωτικές. Αλλά αυτό δεν λέει όλη την ιστορία. Όπως εξήγησε η Fortune, τα “A” malls “σκοτώνουν” την ανανέωση με καλύτερα εστιατόρια, ψυχαγωγία και δραστηριότητες. Τοποθεσίες όπως το Roosevelt Center, στη Νέα Υόρκη, το Easton Town Center στο Columbus,  και το South Coast Plaza στην Καλιφόρνια αψηφούν τις προβλέψεις.

Οι λόγοι περιλαμβάνουν το υπαίθριο format, ένα μείγμα πολυτελών και παραδοσιακών retailers, εστιατόρια προορισμού, επιλογές ψυχαγωγίας και την προσθήκη παραδοσιακών retailers που δε συνηθίζεται να βλέπουμε σε mall, όπως η Louis Vuitton και η Tiffany, που παρέχουν ποικιλία, προσελκύοντας τους πελάτες με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα.

Τα παλαιότερα, “κουρασμένα” εμπορικά κέντρα, που έχουν βυθιστεί σε περιοχές που δεν αναπτύσσονται οικονομικά, είναι τα εμπορικά κέντρα που κλείνουν. “Υπάρχουν 1.000 εμπορικά κέντρα στην Αμερική και τα εμπορικά κέντρα κατηγορίας Β και C είναι περίπου το ένα τρίτο του αποθέματος», δήλωσε ο Glenn Brill, διευθύνων σύμβουλος της FTI Consulting, εταιρείας παροχής συμβουλών σε θέματα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Γεγονός: H Πρόοδος του ταμείου των καταστημάτων που κλείνουν

Σύμφωνα με τον CEO της Macy’s Terry Lundgren, “Συνολικά, οι συναλλαγές με ακίνητα το 2016 προκάλεσαν εισοδήματα ύψους περίπου 675 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία βοηθούν στη χρηματοδότηση της συνεχιζόμενης επανεπένδυσης στην επιχείρηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες της στρατηγικής μας για την ακίνητη περιουσία και το 2017 επικεντρωθήκαμε στην προώθηση και τη συνέχιση της δημιουργίας εσόδων από τις τοποθεσίες που έχουμε κλείσει ή σχεδιάζουμε να κλείσουμε. Αναπτύσσουμε επίσης στρατηγικές που θα βοηθήσουν στη δημιουργία αξίας για το Herald Square, ενώ παράλληλα θα καταστήσουν το κατάστημα μια ακόμη πιο ζωντανή εμπειρία retail “, πρόσθεσε ο Lundgren.

Για ορισμένους retailers που δεν κατέχουν στην ιδιοκτησία τους και τα κτίρια τους, η μείωση του μεγέθους είναι μια αντανάκλαση της αγοράς των ακραίων εμπορικών ενοικίων. Για την  ενοικίαση hot locations σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και τις κάποτε αγαπημένες γειτονιές SoHo και West Village στη Νέα Υόρκη. Οι retailers αφήνουν τα υψηλά μισθώματα του Μανχάταν σε εκείνους που χρηματοδοτούν επενδύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ταχείας παράδοσης ή να ανοίγουν καταστήματα σε προσεγμένες γειτονιές όπως η Astoria, το Queens και το Greenpoint στο Μπρούκλιν.

Γεγονός: Το τι και που το ξοδεύουμε έχει αλλάξει

Με την απροσδόκητη επέκταση της Black Friday σε casual everyday, καθώς και την αύξηση των εργαζομένων από το σπίτι, το γραφείο έχει μετατραπεί από μια παρέλαση μόδας σε μια αδιάκοπη sofa-wear φθορά. Αλλά ακόμα και μια περιστασιακή βόλτα στο δρόμο δείχνει ότι το casual ντύσιμο είναι το νέο φυσιολογικό. Οπότε, ποιος αγοράζει ρούχα; Κοιτάζοντας στοιχεία απογραφής για τα τελευταία 10 χρόνια (πριν από την ύφεση και μετά την ύφεση) βρήκαμε εκπληκτικά στοιχεία.

Οι πωλήσεις ενδυμάτων στα καταστήματα ένδυσης και αξεσουάρ έχουν αυξηθεί στην πραγματικότητα (εκτός από μια σύντομη μεσαία ύφεση). Από το 2006, οι πωλήσεις ρούχων και αξεσουάρ ανήλθαν σε 213 εκατ. δρολάρια. Το 2016 η ίδια κατηγορία ανέφερε $ 258MM. Το γεγονός είναι ότι η κατηγορία των ειδών ένδυσης είναι καλή και γίνονται καλές πωλήσεις, απλά δεν προέρχονται από τα καθιερωμένα πολυκαταστήματα ενός εμπορικού κέντρου.

Μύθος: Οι retailers είναι “δεινόσαυροι” και πρέπει να επιταχύνουν

Τα πιο έξυπνα φυσικά καταστήματα παρέχουν την αντίθεση στην ηλεκτρονική απόδοση. Αντί να επιταχύνουν την εμπειρία, δημιουργούν εμπειρίες που επιβραδύνουν το ταξίδι του πελάτη. Για παράδειγμα, το πρωτοποριακό H & M έχει μετατρέψει το κατάστημα της Βαρκελώνης σε ένα “ταξίδι με βάρκα που συνοδεύεται από ένα υγιεινό καφέ Flax & Kale” – και έναν πολυτελή κήπο στο εξωτερικό. Τα επιτυχημένα καταστήματα θα εμπνεύσουν τις αγορές αυξάνοντας το χρόνο παραμονής και την επέκταση του ταξιδιού αγορών.

Οπότε, τι μας περιμένει στο μέλλον;

73% Από τους millennials πιστεύουν ότι το φυσικό retail θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα λόγω της ανάγκης να βλέπουν και να δοκιμάζουν τα προϊόντα πριν από την αγορά.

58% Από τους millennials επισκέπτονται το φυσικό retail σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της πορείας προς την ολοκλήρωση κάποιας αγοράς.

29% Από τους millennials προτιμούν να ψωνίζουν ΜΟΝΟ σε φυσικά καταστήματα.

67% Από τη γενιά Gen Z , ψωνίζει από φυσικά καταστήματα τις περισσότερες φορές, για τις περισσότερες από τις αγορές τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.