13 Μάι 2024
READING

ThirdLove, Nordstrom και Patagonia: Brands που αγαπούν οι Millennials

4 MIN READ

ThirdLove, Nordstrom και Patagonia: Brands που αγαπούν οι Millennials

ThirdLove, Nordstrom και Patagonia: Brands που αγαπούν οι Millennials

Millennials. Ξέρω τι σκέφτεστε: μια άλλη συζήτηση για αυτή τη γενιά; Ναι, γιατί δεν μπορούν να αγνοηθούν και, προς όφελος των retailers και των brands, δεν έχουν ακόμη φθάσει στο δυναμικό τους για πλήρη δαπάνη. Σύμφωνα με την Accenture, αυτό αναμένεται να συμβεί το 2020, που εκτιμούν ότι οι δαπάνες των Millennials στις Η.Π.Α. θα αυξηθούν στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι millenials είναι τα άτομα που γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996, με μερικά χρόνια απόκλιση και από τις δύο πλευρές ανάλογα. Είναι περίπου 17 έως 37 ετών. Πολλοί έχουν ήδη καριέρα, μεγαλώνουν παιδιά και ζουν στα δικά τους σπίτια. Καθώς περνάει ο καιρός ασκούν ακόμα μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία retail.

Έτσι, ποιοι retailers και brands έχουν το τέλειο συνδυασμό για τους Millennial και πραγματικά κερδίζουν δυναμική από αυτή τη γενιά;

Discount Retailers

Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση στον τομέα του discount retailing. Ενώ τα πολυκαταστήματα παλαιού τύπου έχουν φυσική παρουσία, οι discount retailers όπως οι TJ Maxx, Nordstrom Rack και Dollar General προσθέτουν καταστήματα σε ένα γρήγορο ρυθμό.

Αυτοί οι discount retailers φέρνουν το συνδυασμό των χαμηλών τιμών και της αίσθησης του “κυνηγιού”,  απευθύνεται στην γενιά των Millenials. Αυτή η ομάδα έχει περισσότερα χρέη και λογαριασμούς από τους Gen Z και εκείνους που ανήκουν στην γενιά των Boomer.

Επιπλέον, ακούμε εδώ και χρόνια ότι οι Millennials αγαπούν το να ψωνίζουν online, αλλά τους αρέσει επίσης η ιδέα της εμπειρίας, η οποία τους οδηγεί σε καταστήματα για το “κυνήγι”. Στην πραγματικότητα, μία από τις πρόσφατες μελέτες διαπίστωσε ότι το 71% των Millennials επισκέπτονται πολλά καταστήματα για να βρουν προσφορές.

Ψηφιακά Native Brands

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Millennials αγαπούν τα κοινωνικά δίκτυά τους. Μια μελέτη από την Allianz Life διαπίστωσε ότι το 57% των Millennials πραγματοποίησαν μια αγορά επειδή είδαν κάτι σχετικό στα social media.

Ψηφιακά Native Brands, όπως το Away, το Saxx Underwear και το ThirdLove, γεννήθηκαν στο Διαδίκτυο και έχουν κεφαλαιοποιήσει ψηφιακά εργαλεία για την προσέλκυση των Millennials και αποδίδουν. Αυτά τα brands φαίνεται να έχουν μια συγκεκριμένη προσέγγιση, εστιάζοντας στην εμπειρία του πελάτη.

Έχουν περάσει το χρόνο που απαιτείται για να προσδιορίσουν ποια κανάλια αντέχουν καλύτερα με τη γενιά και ποια μπορούν να εξυπηρετήσουν τα προϊόντα που θέλουν απευθείας μέσω εργαλείων όπως οι διαφημίσεις στο Instagram ή το Facebook.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν οι Millennials ακολουθούν αυτές τα brands καθώς αρχίζουν να δοκιμάζουν τα concepts τους στο κατάστημα. Τα ψηφιακά Native Brands, όπως το Warby Parker, το UNTUCKit και το Bonobos, ανοίγουν φυσικά καταστήματα.

Οργανισμοί με περιβαλλοντική συνείδηση

Συνολικά βλέπουμε την τάση του “green living” να επεκτείνεται. Είναι η εποχή του Impossible Burger, οικολογικές επιλογές στον τομέα της ομορφιάς και της μόδας. Μια μελέτη της Fast Company διαπίστωσε ότι οι Millennials “οδηγούν” την ώθηση προς τις εταιρείες να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 90% των Millennials θα ψωνίσει με κάθε εταιρεία που θεωρεί ότι κάνει κινήσεις προς “κοινωνικό σκοπό”, ακόμη και αν δεν έχει ιστορικά αυτή τη φήμη. Εταιρείες όπως η Patagonia, η TOMS και η DIFF έχουν δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα ή έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες που παρέχουν βοήθεια σε άτομα ή περιοχές που έχουν ανάγκη. 

Συνδρομητικές Εταιρείες Retail

Οι συνδρομές είναι στη μόδα με τους Millennials σε διάφορες κατηγορίες και όχι μόνο στο retail. Μια μελέτη από τον επεξεργαστή πληρωμών Vantiv διαπίστωσε ότι το 92% των Millennials έχουν ενεργές συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Birchbox, το Blue Apron ή το Netflix. Η οικονομία συνδρομητικών υπηρεσιών προσφέρει μια επιλογή που είναι απλή, επαναλαμβανόμενη και προσαρμοσμένη.

Το Stitch Fix είναι ένας σαφής νικητής για το retail σε αυτόν τον τομέα. Έχοντας επιτυχώς πλοηγηθεί σε τμήματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων μητρότητας και plus size , ο συνδρομητικός retailer  επεκτάθηκε σε άλλες κατηγορίες, όπως τα αντρικά και πιο πρόσφατα τα παιδικά ρούχα.

Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε το πρωτότυπο Amazon’s Prime Wardrobe να παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους Millennials. Σε αντίθεση με το Stitch Fix, η υπηρεσία δεν έχει μηνιαία συνδρομή. Οι αγοραστές επιλέγουν τα προιόντα που επιθυμούν να τους αποσταλούν και τα μέλη του προγράμματος P prime λαμβάνουν εκπτώσεις για αγορές.

Ενώ οι εταιρείες που αναφέρθηκαν παραπάνω έχουν μοναδικές προσεγγίσεις για να προσελκύσουν τους Millennials ώστε να κάνουν αγορές, κάθε μία από αυτές έχει εμμονή με τους πελάτες. Γνωρίζουν τα μοναδικά και διαφοροποιημένα προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν στους Millennials στις τιμές που θέλουν, όποτε και οπουδήποτε τα θέλουν. Αυτή είναι μια προσέγγιση που βασίζεται στην αρχή, την οποία πρέπει να κατακτήσουν όλοι οι retailers και τα brands, αν θέλουν να κάνουν καταναλωτικές όχι μόνο τη γενιά των Millenials αλλά και άλλες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.