02 Μάι 2024
READING

Το BOPIS(buy online pickup in store) είναι καλύτερο να γίνεται έξω από το κατάστημα

2 MIN READ

Το BOPIS(buy online pickup in store) είναι καλύτερο να γίνεται έξω από το κατάστημα

Το BOPIS(buy online pickup in store) είναι καλύτερο να γίνεται έξω από το κατάστημα

Μια πρόσφατη έρευνα  δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν θέλουν να μπουν μέσα στο κατάστημα για το BOPIS και προτιμούν ευρέως τις επιλογές pick-up έξω από το αυτό.
Οι 1.500 ερωτηθέντες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους σε οκτώ διαφορετικές έννοιες BOPIS. Αυτό που ήταν πιο ελκυστικό και βαθμολογήθηκε υψηλότερα στην πρόθεση αγοράς ήταν το να μην απαιτείται από τους καταναλωτές να μπουν μέσα στο κατάστημα.

Η πρώτη ιδέα που δοκιμάστηκε ήταν η εμπειρία του περάσματος από το κατάστημα, που έλαβε 57% σκορ από όλους τους ερωτηθέντες και η αγορά με ευρετήριο σε ψηφιακό δέκτη, συγκέντρωσε 65% πρόθεσης αγοράς. Το σκορ σκοπιμότητας αγοράς σημαίνει ότι το XX τοις εκατό των ερωτηθέντων είναι πιο πιθανό να αγοράσει από έναν έμπορο λιανικής πώλησης που προσέφερε την έννοια του ΧΧ. Για παράδειγμα, το 57% των ερωτηθέντων είναι πιο πιθανό να αγοράσει από έναν έμπορο λιανικής πώλησης με εμπειρία BOPIS).

Η απίστευτα κοντινή φιλοσοφία της δεύτερης κατηγορίας ήταν ένα “κέντρο” παραλαβής, όπως ένα σύστημα “ντουλαπιών”, για την ανάκτηση αντικειμένων που έχετε παραγγείλει από πολλούς λιανοπωλητές σε μία βολική τοποθεσία στο χώρο στάθμευσης. Αυτή η ιδέα έλαβε 56% ποσοστό σκορ αγοράς με όλους τους ερωτηθέντες και ήταν ακόμη πιο ευνοϊκή με τους οικείους με την τεχνολογία αγοραστές με πρόθεση αγοράς 74%.

Η τρίτη κατάταξη είναι η ιδέα που βλέπετε στους εμπόρους λιανικής πώλησης (κυρίως τα παντοπωλεία) να κάνουν σήμερα – η παραλαβή γύρω από το κατάστημα όπου τα αντικείμενα φτάνουν σε εσάς. Η ιδέα αυτή είχε 49% συνολική βαθμολογία προτίμησης αγορών και κατατάχθηκε αρκετά ομοιόμορφα μεταξύ των οικείων με την τεχνολογία(50%) και των ψηφιακά μη οικείων(47%), καθιστώντας το ένα σίγουρο στοίχημα για τους λιανοπωλητές.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο καταναλωτής επιδιώκει τη μεγαλύτερη ευκολία – δώσε μου ό, τι αγόρασα, ενώ περιμένω ή μένω στην άνεση του αυτοκινήτου μου, εξοικονομώντας χρόνο, ενέργεια και πρόσθετη ταλαιπωρία. Όλες αυτές οι λύσεις επιτρέπουν την απλή χρήση της τεχνολογίας δηλ. παραγγελία μέσω κινητού τηλεφώνου, ειδοποίηση μέσω μιας εφαρμογής ή ψηφιακής οθόνης επί τόπου μόλις φτάσω για αγορά ή επικοινωνία με τον έμπορο λιανικής πώλησης. Ενώ δεν μπορούν να θεωρηθούν ως “νέες” έννοιες στο BOPIS, δεν έχουν υιοθετηθεί ευρέως ή δεν έχουν γίνει σωστά ακόμα κι αν είναι οι τρεις πρώτες λύσεις BOPIS της μελέτης μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.