27 Ιούλ 2024
READING

Τα Starbucks σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη συνήθεια του reusable-cup με τη βοήθεια της προώθησης κατά την εορταστική περίοδο

4 MIN READ

Τα Starbucks σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη συνήθεια του reusable-cup με τη βοήθεια της προώθησης κατά την εορταστική περίοδο

Τα Starbucks σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη συνήθεια του reusable-cup με τη βοήθεια της προώθησης κατά την εορταστική περίοδο

Τα σχέδια των Christmas cup της Starbucks αποτέλεσαν ένα μαγνήτη για διαμάχες τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη σεζόν η εταιρεία ελπίζει να τα χρησιμοποιήσει για να φέρει τους πελάτες της πίσω στα καταστήματα για τον τυπικό απογευματινό καφέ.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Starbucks θα παραδώσει το επαναχρησιμοποιήσιμο κόκκινο κύπελλο για τα Χριστούγεννα σε πελάτες που αγοράζουν κάποιο ρόφημα.

Καθώς η Starbucks ξεκινά τις πωλήσεις των χριστουγεννιάτικων διακοπών μια εβδομάδα νωρίτερα από την κανονική, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει μια έκπτωση 50 λεπτών στα μεγάλα εορταστικά ροφήματα που σερβίρονται σε εποχιακά επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα μετά τις 2 μ.μ. κατά τους επόμενους δύο μήνες στα καταστήματα στην Αμερική.

Η εταιρεία καφέ δίνει συνήθως στους πελάτες μείον 10 σεντς το ρόφημα εάν φέρουν το δικό τους κύπελλο. Το αυξημένο κίνητρο, που ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για την προώθηση επισκέψεων στα καταστήματα Starbucks τα απογεύματα και μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας βιωσιμότητας με στόχο τη μείωση των αποβλήτων από ποτήρια μιας χρήσης.

“Προσπαθούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε μια συνήθεια εδώ”, δήλωσε ο Chief Operating Officer της Starbucks, Rosalind Brewer. “Αφού καταλάβαμε ότι οι άνθρωποι πιθανότατα δίνουν προσοχή στα ποτήρια μας, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα τους περάσουμε την νέα ιδέα μας”.

Η Starbucks θα δώσει στους πελάτες που αγοράζουν ένα Χριστουγεννιάτικο ρόφημα στα επαναχρησιμοποιήσιμα κόκκινα χριστουγεννιάτικα κύπελλα και η προσφορά θα είναι διαθέσιμη μόνο μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και μόνο στα συμμετέχοντα καταστήματα. Θα πουλήσει τα ποτήρια για $ 2,50 στη συνέχεια. Η έκπτωση 50 λεπτών είναι για ροφήματα κατά την διάρκεια των  Χριστουγέννων που αγοράζονται μετά τις 2 μ.μ. και σερβίρονται στο κόκκινο επαναχρησιμοποιήσιμο χάρτινο ποτήρι.

Τα Χριστουγεννιάτικα ποτήρια των  Starbucks αποτελούν τακτική πηγή διαμάχης, προκαλώντας  πολλές συζητήσεις άλλοτε επειδή ήταν πολύ Χριστουγεννιάτικα και άλλοτε όχι αρκετά Χριστουγεννιάτικα. Οι σχεδιαστές του φετινού έτους βλέπουν το έργο τους να χτυπάει την αγορά εν μέσω των χειρότερων πολιτικών και πολιτισμικών εντάσεων της γενιάς.

Ερωτηθείς για αυτό το σκηνικό, ο Brewer δήλωσε ότι η Starbucks ήταν “πολύ σκόπιμο να να ακούσει τους πελάτες της που τα θέλουν”, όπως είπε “απλά παραδοσιακά κόκκινα και πράσινα.” Τα τέσσερα σχέδια κυπέλλων – συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας γκι από μούρα καφέ και ένα με πράσινα αστέρια από το εταιρική λογότυπο – έχουν ως στόχο να αποκαταστήσουν την κληρονομιά της εταιρίας, είπε.
Η ίδια η Starbucks κλείνει την χρονιά σε ένα δύσκολο οικονομικό έτος 2018.

Πέρασε την άνοιξη ανταποκρινόμενη στη φυλετικά καταλογισμένη σύλληψη δυο μαύρων ανδρών σε ένα από τα καταστήματα της Φιλαδέλφειας, οδηγώντας σε ένα πολύ γνωστό πανευρωπαϊκό κλείσιμο καταστημάτων και εκπαίδευσης. Έχει σημειώσει εκτελεστικές αλλαγές υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του προέδρου Howard Schultz και της αποχώρησης του κ. Scott Maw, επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πριν από 3 μήνες ανάμενε τα μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας για το έτος και την αύξηση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα. Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 1% στις ΗΠΑ και μειώθηκαν κατά 2% στην Κίνα – μια κακή εμφάνιση στις δύο πιο σημαντικές αγορές της εταιρείας.

Στην προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσης, η εταιρεία επέτυχε μια συμφωνία που έδινε στη Nestle δικαιώματα για την εμπορία του καφέ της σε καταστήματα λιανικής πώλησης και για να παραχωρήσει άδειες στα καταστήματά της σε τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές σε έναν τρίτο φορέα εκμετάλλευσης franchise. Και είναι εν μέσω μιας εταιρικής αναδιοργάνωσης, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να συμπεριλάβει περικοπές θέσεων εργασίας στην έδρα του Σιάτλ, αν και τα στελέχη έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να πουν πόσα άτομα θα απολύσουν.

Οι επενδυτές – συμπεριλαμβανομένου του ακτιβιστή επενδυτή Bill Ackman, ο οποίος ανακοίνωσε μεγάλη μετοχική επένδυση στην Starbucks στις αρχές Οκτωβρίου – θα περιμένουν  για να δουν αν η Starbucks ανέκτησε δυναμική στο τέταρτο τρίμηνο της και θα εξετάσουν λεπτομερώς τις προβλέψεις για το 2019.Η συναλλαγή της Nestle έκλεισε νωρίτερα από το αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2018 και αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δημοσιευμένο κέρδος της εταιρείας για το έτος, αντί να ξεκινήσει το 2019 στα βιβλία της.

Η περίοδος των εορτών είναι σημαντική για την Starbucks, η οποία επωφελείται από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στα παραδοσιακά της καταστήματα, παρά το όλο και μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων που γίνεται στις online αγορές, δήλωσε ο Brewer.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.