19 Μάι 2024
READING

Το φυσικό κατάστημα επαναπροσδιορίζεται από αυτούς τους 4 νέους επιχειρηματίες

6 MIN READ

Το φυσικό κατάστημα επαναπροσδιορίζεται από αυτούς τους 4 νέους επιχειρηματίες

Το φυσικό κατάστημα επαναπροσδιορίζεται από αυτούς τους 4 νέους επιχειρηματίες

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να καταλαγιάσει πλήρως η σκόνη, αλλά οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις της Black Friday και Cyber ​​Monday του 2018 αναφέροντας ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν το ρεκόρ των 6,22 δισ. δολάρια στη Black Friday και 7,9 δισ. στη Cyber ​​Monday.

Μέσα από αυτή την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στο διαδίκτυο, οι έμποροι λιανικής πώλησης φυσικών καταστημάτων, εργάζονται για να επανερευνήσουν την εμπειρία στο κατάστημα για να προσελκύσουν μια νέα γενιά καταναλωτών. Πολλά από αυτά τροφοδοτούνται από μια πρωτοποριακή καλλιέργεια γυναικών επιχειρηματιών που πρόσφατα έκαναν το βήμα να ξεκινήσουν τις δικές τους επιτυχημένες λιανικές επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους στους μεγάλους retailers για να αλλάξουν το πρότυπο, πολλοί από αυτούς “θολώνουν” τις γραμμές μεταξύ της online και της εμπειρίας στο κατάστημα με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους.

Η Margaret Coblentz, ιδρυτής του Frances Austen, είχε μια σοβαρή αγάπη για τη μόδα από μικρή ηλικία. Μετά από μια καριέρα στο Charlotte Russe, η Margaret αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και να δημιουργήσει τον Frances Austen. Το Frances Austen, που γεννήθηκε από την απογοήτευση της αγοράς δαπανηρών και κακών, ποιοτικά, πουλόβερ, κατασκευάζει καλούπια ποιότητας από πολυτελή υφάσματα, 100% μεταξωτά και κασμίρ που μπορείτε να φορέσετε ξανά και ξανά, σχεδιάζοντας ρούχα έχοντας πάντα υπόψη τη σύγχρονη γυναίκα. Παρόλο που είναι ένα διαδικτυακό εμπορικό σήμα, η Austen έχει διακλαδωθεί ως μέρος μιας νέας τάσης με τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης που ανακαλύπτουν την αυξανόμενη σημασία της σύνδεσης με τους καταναλωτές τους. “Υπάρχουν σημαντικά θέματα. Είτε βρίσκεστε σε ένα φιλικό προς κινητά site, είτε σε ένα καφέ, σε χώρο εργασίας ή στο σπίτι, η Coblentz συνιστά να δημιουργηθεί μια προσωπική εμπειρία για τους πελάτες όπου και αν βρίσκονται, ώστε να μπορούν να μάθουν για το εμπορικό σήμα και τι το κάνει τόσο διαφορετικό . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Frances Austen έχει σταθερή φυσική παρουσία σε popup καταστήματα για μερικούς μήνες και επιπλέον online παρουσία σε ποικίλες τοποθεσίες από το λιμάνι της Βοστώνης μέχρι το San Ramon. Το κλειδί είναι να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τη θέση χρησιμοποιώντας τα δεδομένα στο διαδίκτυο για να βεβαιώρετε ότι το popup store  βρίσκεται σε κορυφαίες γεωγραφικές τοποθεσίες που ταιριάζουν με το κοινό-στόχο σας και στη συνέχεια να φροντίσετε προσεκτικά την εμπειρία.

Η Nancy Taylor και η Hannah Franco, οι ιδρυτές της époque évolution, πιστεύουν στη δύναμη του αβίαστα, άψογου ύφους στο ντύσιμο για τον εαυτό σας και δεν έχουν δική τους βιτρίνα. Ωστόσο, η Taylor και η Franco πιστεύουν ότι “είναι ζωτικής σημασίας στον κόσμο του λιανικού εμπορίου να έχεις μια φυσική παρουσία ανά πάσα στιγμή”. Βρίσκουν τοποθεσίες λιανικής πώλησης και χρησιμοποιούν τις εκδηλώσεις ως ευκαιρία να συναντηθούν και να μάθουν από τους πελάτες, προσφέροντας μια βιωματική ή εκπαιδευτική εστίαση σε αντίθεση με την αυστηρή πώληση. Συλλέγουν πληροφορίες καθώς δημιουργούν μια σύνδεση με τον καταναλωτή της μάρκας τους.

Η Batch, που ιδρύθηκε το 2017, είναι μια εμπορική startup με βάση το Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημιούργησε μια οικεία, απτή και εξαιρετικά ανακαλύψιμη εμπειρία αγορών για τις σημερινές πιο πολυπόθητες, διαδικτυακές μάρκες για το σπίτι και τη διακόσμηση. Η Lindsay Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Batch, καταβάλλει προσπάθειες για να ενεργοποιήσει νέους χώρους αγορών με επιμελημένες ιδέες σχεδιασμού στο σπίτι. Ως πολυάσχολος αστικός επαγγελματίας, η Meyer φέρνει το δικό της ενθουσιασμό στο συμφραζόμενο εμπόριο με ένα νέο μοντέλο λιανικής πώλησης που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια οικεία, φανταστική και συναρπαστική εμπειρία για τους αγοραστές δημιουργώντας συχνά κατοικίες με περιορισμένα ανοικτά σπιτάκια. Η Meyer λέει: “Δεν είναι μυστικό ότι οι καταναλωτές έχουν βρεθεί σε πολύ προσωπικά και απτά περιβάλλοντα όπου τα νέα εμπορικά σήματα και αντικείμενα ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους”. Στο Batch, η Meyer έχει υπερ-επικεντρωθεί στην περιποίηση ενός περιβάλλοντος που αντικατοπτρίζει την ίδια εμπειρία που οι αγοραστές θα είχαν αν επισκέπτονταν ένα κομψό σπίτι ενός φίλου τους, εκτός από το ότι τα πάντα μέσα σε αυτό είναι  διαθέσιμα για αγορά.
Αυτή η ιδέα, την οποία η Batch καλεί “σχετικό εμπόριο”, καθιστά εύκολο για τους καταναλωτές να ανακαλύψουν το επόμενο αγαπημένο στοιχείο τους ως μια απλή, φυσική διαδικασία επειδή μπορούν πραγματικά να αντιληφθούν πώς ένας καθρέφτης, καναπές ή κομμάτι τέχνης θα λειτουργούσαν στον χώρο και τον τρόπο ζωής τους. Ανάλογα με την ιδέα, η δημιουργία μικρών ή μεγάλων χώρων lifestyle μέσα σε ένα concept λιανικής μπορεί να βοηθήσει τον καταναλωτή να αντιληφθεί πώς το προϊόν ταιριάζει στο γενικό τρόπο ζωής του.

Η Tamar Miller, βετεράνος διευθυντής λιανικής πώλησης και  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bells & Becks, πωλεί αποκλειστικά ιταλικά υποδήματα υψηλής ποιότητας σχεδιαστών απευθείας στον καταναλωτή. Πριν από την Bells & Becks, η Tamar Miller ήταν επικεφαλής Digital Merchandising για κορυφαίες μάρκες όπως η Banana Republic και το Old Navy και ανέπτυξε εκτενή εμπειρία υποδημάτων σε ανώτερους ηγετικούς ρόλους σε τμήματα και ειδικότερα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των Lord and Taylor, Macy’s και Piperlime. Η Miller σημειώνει: «Τα υποδήματα ως κατηγορία εξακολουθούν να έχουν βυθιστεί στο παρελθόν. Το προϊόν στις ΗΠΑ είναι σε μεγάλο βαθμό μαζικής παραγωγής και ιδιαίτερα εμπορευματοποιημένο, οδηγούμενο από την ευρεία διανομή πολυκαταστημάτων». Αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της ως επαγγελματίας αγοραστής παπουτσιών, η Miller είδε από πρώτο χέρι ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα μοναδικό προϊόν υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Με την Bells & Becks, η Miller θέλησε να αλλάξει αυτό το παράδειγμα φέρνοντας χειροποίητα παπούτσια από μικρά εργοστάσια της Ιταλίας στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πραγματικά μοναδικά και έχουν την υψηλότερη ποιότητα. Η συλλογή παρουσιάζεται συχνά σε συνεργατικούς χώρους, εκθέσεις και εκδηλώσεις μαζί με μάρκες ομοειδών στην Bay Area και στους εμπόρους λιανικής πώλησης στη Βοστώνη και το Σαν Φρανσίσκο. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στην Miller να συναντήσει τους online πελάτες της σε ένα οικείο  περιβάλλον και σε ένα ιδιαίτερα προσωπικό επίπεδο.

Η Pavla και η Petra Langer, με εκτενή εμπειρία στο brand,το  marketing, το product και το merchandising, συμπεριλαμβανομένων των Charlotte Russe και της Pottery Barn, είναι ιδρυτές του FaceWest Studio ενός στούντιο μακιγιάζ και ομορφιάς που βασίζεται στο Σαν Φρανσίσκο και απευθύνεται σε γυναίκες που αναζητούν μια όμορφη, χαλαρή και διασκεδαστική εμπειρία για να κάνουν το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους για τις καθημερινές και ειδικές περιπτώσεις. Το κομψά σχεδιασμένο στούντιο έχει συγκεντρώσει μια ομάδα έμπειρων καλλιτεχνών και επιμελήθηκε μια επιλογή προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ομορφιάς χωρίς εκφοβισμό ή πίεση για την αγορά προϊόντων. Οι Langers ανέπτυξαν τα FaceWest Studios για να εκπαιδεύσουν, να ενδυναμώσουν και να προσφέρουν στους πελάτες την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς. Γι ‘αυτό το FaceWest Studio που βρίσκεται στην περιοχή Μαρίνα του Σαν Φρανσίσκο είναι το προσκήνιο της επιχείρησής τους. Στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό χώρο για εφαρμογή μακιγιάζ που επικεντρώνεται στην ποιότητα, την ευκολία και την πολυτέλεια χωρίς την πίεση για αγορά προϊόντων. Αν και κάθε προϊόν που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες τους είναι διαθέσιμο προς πώληση, το Langers το βλέπει ως πρόσθετη υπηρεσία. Η φιλοσοφία εστίασης με λέιζερ, που παρέχει στους επισκέπτες μια μοναδική και άνετη εμπειρία, επέτρεψε στο FaceWest να αναπτυχθεί με βάση μια άκρως πιστή πελατειακή βάση.

Τελικά, αυτό που έχουν όλοι αυτοί οι ιδρυτές είναι η επιλογή μιας υβριδικής προσέγγισης για να ταιριάζει το προϊόν ή ο προϋπολογισμός τους, δημιουργώντας παράλληλα μοναδικούς διαλόγους λιανικής πώλησης που προσελκύουν την πιο ευχάριστη βάση των καταναλωτών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.