27 Ιούλ 2024
READING

Reserve Roastery της Starbucks στη Νέα Υόρκη: κάτι παραπάνω από ένα μέρος με καλό latte

3 MIN READ

Reserve Roastery της Starbucks στη Νέα Υόρκη: κάτι παραπάνω από ένα μέρος με καλό latte

Reserve Roastery της Starbucks στη Νέα Υόρκη: κάτι παραπάνω από ένα μέρος με καλό latte

Ποιος χρειάζεται ένα άλλο Starbucks;

Προφανώς, η Νέα Υόρκη – και όχι απλά ένα ίδιο με τα παλιά Starbucks.

Την περασμένη Παρασκευή, το πρώτο Starbucks Reserve Roastery της πόλης άνοιξε στην περιοχή Meatpacking και είναι πολύ περισσότερο από ένα μέρος για να πάρει κανείς ένα latte.

Μόλις το δεύτερο κατάστημα στην Αμερική και το τέταρτο στον κόσμο ,τα άλλα βρίσκονται στη γενέτειρά των Starbucks το Σιάτλ, τη Σαγκάη και το Μιλάνο, ο χώρος των τριών επιπέδων μετρά 8.000 τετραγωνικά μέτρα, αρκετά για να χωρέσει μια δωδεκάδα διαφορετικών χώρων συνάντησης. Παρόλο που το αποκαλούν ένα μέρος για να πάρεις έναν καφέ, είναι λίγο σαν να αποκαλείς ένα γαλλικό εστιατόριο, κάπου μπορείς να φας. Εκτός από μια σειρά από ροφήματα καφέ, πολλά από τα οποία είναι αποκλειστικά δημιουργημένα για το Roastery, προσφέρει ροφήματα πιο “ενήλικης φύσης”, δηλαδή εκείνα που περιέχουν αλκοόλ αλλά είναι “εμπνευσμένα από τον καφέ”.


Υπάρχει επίσης φαγητό και δεν μιλάμε μόνο για τα muffins εδώ. Υπάρχει ένα εσωτερικό αρτοποιείο με διάφορες πίτσες και focaccia, αρκετά είδη ζαχαροπλαστικής, για να βάλουν ακόμη και ανθρώπους της υγιεινής διατροφής σε πειρασμό, και άλλα διάφορα βρώσιμα καλούδια.

Στην μη-διατροφική πλευρά, το Roastery διαθέτει μια ποικιλία από είδη δώρων, συμπεριλαμβανομένων πολλών αξεσουάρ καφέ όπως ποτήρια και είδη σερβιρίσματος, αλλά υπάρχουν επίσης είδη ένδυσης και μερικά μεγαλύτερα διακοσμητικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης μεγαλύτερου μεγέθους από το κανονικό, του εμβληματικού λογοτύπου της εταιρεία σε τρισδιάστατο κεραμικό στοιχείο  .

Την ημέρα που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, οι baristas ήταν σε πλήρη λειτουργία. Εκτός από εκείνους που έφτιαχναν τα ροφήματα, υπήρχαν συναδέλφοι, πωλητές και σερβιτόροι, έτοιμοι να παραδώσουν το φρέσκο ​​ποτό σας στο τραπέζι σας. Πολλά από τα τραπέζια είναι συγκεντρωμένα γύρω από ένα πλήρως λειτουργικό τζάκι, που καίει με πραγματικό ξύλο.

Η Starbucks αποκαλεί τα “Roasteries” θεατρικούς, βιωματικούς ναούς των παθιασμένων με τον καφέ “και αυτή είναι μια καλή περιγραφή για το γεγονός ότι αυτά τα νέα καταστήματα φέρουν σαφώς την ταυτότητα των κλασσικών προσθέτοντας μια νέα έννοια.

Η γεωγραφία του Roastery παίζει σίγουρα ρόλο για τον βιωματική πελάτη: Είναι μια στρατηγική γωνία δίπλα με την έδρα του Google της Νέας Υόρκης στην 9η Λεωφόρο και τη 15η οδό.

Περισσότερα Roasteries είναι στο πλάνο με νέα καταστήματα στο Τόκιο και το Σικάγο να έρχονται αμέσως μετά.

Πόσες άλλες έχουν προγραμματιστεί μετά από αυτό δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά τώρα ο συνταξιούχος πνευματικός ιδρυτής της εταιρείας, Howard Schultz, βοήθησε στη δημιουργία της νέας έννοιας και είδε καθαρά την επόμενη ανάσταση της αλυσίδας.

Παρ ‘όλα αυτά, η Starbucks συνεχίζει να διατηρεί τις επιλογές της ανοιχτές: Ένα κανονικό Starbucks παραμένει ανοιχτό για τις επιχειρήσεις ακριβώς στον απέναντι δρόμο – για πάσα  περίπτωση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.