19 Μάι 2024
READING

Μαθήματα από την TOMS για τον “σκοπό”

6 MIN READ

Μαθήματα από την TOMS για τον “σκοπό”

Μαθήματα από την TOMS για τον “σκοπό”

Μάρκες που δημιουργούν φήμη γύρω από την κοινωνία, δημιουργούν θετικές εντυπώσεις μεταξύ των σημερινών συνειδητών καταναλωτών.

Αντί να αναζητούν απλώς προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, οι καταναλωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον αντίκτυπο που έχουν οι εταιρείες στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά συστήματα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι εταιρείες που προωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποκομίζουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη σημερινή αγορά.

Η TOMS είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας μάρκας που έχει δημιουργήσει μια φήμη γύρω από το καλό. Η εταιρεία είναι γνωστή για το μοντέλο One for One, το οποίο δίνει εντολή να δοθεί ένα ζευγάρι παπούτσια σε κάποιον που έχει ανάγκη για κάθε ζευγάρι που πωλείται.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της TOMS έχει οδηγήσει τη μάρκα σε οικονομική επιτυχία και έχει πουλήσει πάνω από 86 εκατομμύρια ζευγάρια υποδημάτων το 2018.

Ο ιδρυτής Blake Mycoskie βασίζεται στον θεμελιώδη σκοπό της TOMS και επεκτείνει τις περιοχές εστίασης της μάρκας, οι οποίες επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο στην άμβλυνση της φτώχειας μέχρι στιγμής.

Μετά από τα χτυπήματα της 7ης Νοεμβρίου 2018 στο Thousand Oaks, η σύζυγος του Blake, Heather Lang, δεν αισθάνθηκε άνετα να πάει το γιο τους στο σχολείο.

Οι συνεχιζόμενες φρικαλεότητες χτύπησαν κοντά στο σπίτι τους και η Blake  αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

Για να αντιμετωπίσει την αναασφάλεια από την χρήση των πυροβόλων όπλων, ο Mycoskie έχει δεσμεύσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για την υποστήριξη καθολικών ελέγχων ιστορικού και άλλων μέτρων ασφαλείας πυροβόλων όπλων.

Επιπλέον, η TOMS χρησιμοποιεί ιδιόκτητα μέσα ενημέρωσης όπως τον ιστότοπό της, τα δίκτυα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τις συνδέσεις για την προώθηση της ασφάλειας των πυροβόλων όπλων.

Οι δράσεις της TOMS παρέχουν πολύτιμα διδάγματα για τις μάρκες που επιθυμούν να οικοδομήσουν τη φήμη τους ως ηγέτες με κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Εδώ είναι τα βασικά μαθήματα από την TOMS για το πώς να διοικείτε με σκοπό:

Συμμετοχή σε πολιτιστικές συνομιλίες

Μάρκες που αξιοποιούν πολιτιστικά θέματα με αυθεντικό τρόπο συνδέονται με τους καταναλωτές με πιο ουσιαστικούς τρόπους.

Από τον Δεκέμβριο, έχουν γίνει πάνω από 330 μαζικοί πυροβολισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018.

Επιπλέον, η δυναμική για την αντιμετώπιση της βίας των όπλων χτίζεται με την υποστήριξη των επιζώντων του περιστατικού στο Parkland καθώς και με εταιρείες όπως η Dick’s Sporting Goods και άλλες εταιρείες που δεσμεύονται να τερματίσουν την πώληση των όπλων στα καταστήματά τους.

Με άλλα λόγια, η βία των όπλων έχει προκαλέσει πάρα πολλές τραγωδίες και ο κόσμος είναι αφοσιωμένος στην εξεύρεση λύσης.

Λαμβάνοντας μια στάση για την ασφάλεια των όπλων, η TOMS έχει ξεκινήσει μια συνομιλία που επηρεάζει τις οικογένειες και τις κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Αντιμετωπίζοντας κάτι μεγαλύτερο από το σήμα ή τη βιομηχανία της, η TOMS είναι σε θέση να επεκτείνει την αφήγηση των μέσων ενημέρωσης και να συνδεθεί με τους καταναλωτές γύρω από τα πράγματα που έχουν σημασία.

Επιπλέον, η TOMS κέρδισε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την προσοχή εκατομμυρίων Αμερικανών με εμφανίσεις, όπως η συνέντευξη του Mycoskie στο The Tonight Show με τον Jimmy Fallon καθώς και κείμενα στον τύπο, όπως το Rolling Stone, το Huffington Post και πολλά άλλα.

Το μάθημα εδώ είναι ότι η αξιοποίηση της επωνυμίας σας για τη συμμετοχή σε συνομιλίες που επηρεάζουν την κοινωνία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κατακτήσετε  κερδοφόρα τα μέσα ενημέρωσης και να καλλιεργήσετε ουσιαστικές συνδέσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Αξιοποίηση μέσων ιδιοκτησίας

Ένας εξαιρετικός τρόπος διάδοσης του σκοπού που υποστηρίζει το εμπορικό σήμα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ιδιόκτητα κανάλια μέσων. Αυτό σημαίνει την δημιουργία σκόπιμου περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα και σε άλλα καταστήματα με επώνυμα προϊόντα.

Από τη δέσμευση του Mycoskie, η TOMS έχει δημοσιεύσει περιεχόμενο σχετικά με την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων στο Instagram με περισσότερους από 900 χιλιάδες οπαδούς, καθώς και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Η επωνυμία χρησιμοποιεί επίσης τον ιστότοπό της για την προώθηση συλλογικών ενεργειών ενάντια στη βία από όπλα.

Προσκαλέστε τους καταναλωτές να συμμετάσχουν

Οι καταναλωτές θέλουν να νιώθουν ότι συμβάλλουν ενεργά στους σκοπούς στους οποίες πιστεύουν. Οι μάρκες που συνδέουν τους καταναλωτές με τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου δημιουργούν αξιοσημείωτους δεσμούς που ξεπερνούν τις πωλήσεις προϊόντων.

Η TOMS καλεί ενεργά τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στον αγώνα για να τερματίσουν τη βία των όπλων. Στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ενεργοποίησης, ο retailer  χρησιμοποιεί τον ιστότοπό του ως κόμβο για να στέλνουν επιστολές στους πολιτικούς τους προς υποστήριξη των καθολικών ελέγχων. Μέχρι σήμερα, οι καταναλωτές έχουν στείλει πάνω από 680.000 επιστολές στους πολιτικούς μέσω του TOMS.com.

Καθιστώντας εύκολη την ενέργεια των καταναλωτών, η TOMS έχει τοποθετηθεί ως ηγέτης στο κίνημα για να τερματίσει τη βία των όπλων. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δώσει στους καταναλωτές έναν σκόπιμο λόγο να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της, γεγονός που αυξάνει την κίνηση και τις πωλήσεις.

Τελικά, συνδέοντας τους καταναλωτές με θέματα που τους παθιάζουν, μπορείτε να προωθήσετε συναισθηματικές συνδέσεις με τους πελάτες σας, να κερδίσετε διαφήμιση από στόμα σε στόμα και να αυξήσετε το ενδιαφέρον για το εμπορικό σήμα και την αποστολή σας.

Κάνετε συνεργασίες

Οι εταιρικές σχέσεις είναι ζωτικής σημασίας για την κλιμάκωση του αντίκτυπου, της απόδοσης των μέσων και των κερδών. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε το δίκτυό σας όχι μόνο για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, αλλά και να προωθήσετε τις πρωτοβουλίες κοινωνικού αντικτύπου. Και ουσιαστικά, η προώθηση της εργασίας με γνώμονα το σκοπό είναι επίσης καλό marketing επειδή οι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα τόσο για το εμπορικό σήμα σας όσο και για αυτό που υποστηρίζετε.

Η TOMS κάνει μια σπουδαία δουλειά, δημιουργώντας εταιρικές σχέσεις για την αντιμετώπιση της βίας των όπλων. Η εταιρεία έχει ενώσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως η Moms Demand Action, η Everytown και το March For Life για να ενισχύσουν το μήνυμα για την ασφάλεια των όπλων. Επιπλέον, η TOMS ανέθεσε σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν επώνυμα graffiti για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα.

Η TOMS έστειλε επίσης το δίκτυό της να πείσει influencers όπως ο Τάιλερ Χάμπαρντ, μέλος της country music band Florida Georgia Line, να δημοσιεύσει τη θέση της TOMS στα κοινωνικά μέσα. Ο Χάμπαρντ υπέγραψε επίσης την επιστολή στον ιστότοπο της TOMS και προσωπικά ενθάρρυνε άλλους αστέρες της χώρας να κάνουν το ίδιο.

Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με άλλους οργανισμούς και άτομα που είναι αφιερωμένα στον ίδιο σκοπό με εσάς. Όχι μόνο οι εταιρικές σχέσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των πρωτοβουλιών με αντίκτυπο, αλλά μπορούν επίσης να κορυφώσουν την εμβέλεια του σκοπού με τα προϊόντα.

Το βασικό θέμα εδώ είναι ότι οι μάρκες που λειτουργούν με κάποιο κοινωνικό σκοπό είναι σε θέση να ξεχωρίζουν στη σημερινή “μποτιλιαρισμένη” αγορά. Όπως καταδεικνύει η TOMS, οι εταιρείες με σκοπό την επίτευξη κοινωνικών στόχων είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους καταναλωτές γύρω από θέματα που έχουν σημασία, πυροδοτώντας την υπεράσπιση των καταναλωτών, την αφοσίωση και τις αγορές. Χρησιμοποιώντας τη μάρκα σας για να εργαστείτε ενεργά προς μια κοινωνική αποστολή, μπορεί να σας οδηγήσει στο να δημιουργήσετε νέες συνεργασίες, να κατακτήσετε τα μέσα ενημέρωσης και να μεγεθύνετε τον αντίκτυπό σας καθώς και ίσως και να επιτύχετε να συμβάλετε ενεργά στο σκοπό σας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.