03 Μάι 2024
READING

Από την LVMH στην Tod’s | οι νικητές και οι χαμένοι της νέας εποχής πολυτελείας

3 MIN READ

Από την LVMH στην Tod’s | οι νικητές και οι χαμένοι της νέας εποχής πολυτελείας

Από την LVMH στην Tod’s | οι νικητές και οι χαμένοι της νέας εποχής πολυτελείας

Οι πολυτελείς μάρκες προετοιμάζονται για μια νέα εποχή. Ο κλάδος της πολυτέλειας αρχίζει το 2019 με σκαμπανεβάσματα: κατά τη διάρκεια των επερχόμενων δώδεκα μηνών, η βιομηχανία θα επιβραδύνει τον αυξανόμενο ρυθμό της, αν και τα περιθώρια θα παραμείνουν και δεν θα επηρεαστούν όλες οι εταιρείες με τον ίδιο τρόπο. Η τράπεζα HSCB επισημαίνει στην έκθεση “Αναμένοντας το απροσδόκητo”: “Ναι, η ανώμαλη προσγείωση παραμένει ένα μεγάλο ενδεχόμενο στην πολυτέλεια, καθώς ο τομέας θα αυξηθεί μόλις κατά 6%, σε αντίθεση με το 9% του 2018”. Σε αυτό το πλαίσιο της ύφεσης, η έρευνα εξηγεί ότι μόνο οι μεγάλες πολυτελείς επειχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν αυτό το νέο στάδιο.

Παρόλο που η πολυτέλεια θα χάσει το ρυθμό της, η έρευνα υπογραμμίζει ότι ο τομέας κατευθύνεται προς την αυξανόμενη ομαλοποίηση. Από αυτή την άποψη, εταιρείες όπως η LVMH, η Kering και η Moncler, η Richemont, η Hermes ή η Hugo Boss, σε μικρότερο βαθμό, θα εξακολουθήσουν να είναι ελκυστικές για τους επενδυτές επειδή θα εξασφαλίσουν τα περιθώρια κέρδους τους και θα παραμείνουν απομονωμένες από την αρνητική τάση. Ωστόσο, η HBSC προειδοποιεί την αγορά για άλλες εταιρείες όπως η Salvatore Ferragamo ή η Tod’s.

Η έκθεση επισημαίνει ειδικά ότι η LVMH μπόρεσε να προχωρήσει παρά τις πολλές κρίσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της τροχιάς της, οπότε θα ξέρει πώς να ξεπεράσει τη φετινή κάμψη. Όσον αφορά την Kering, η τράπεζα σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ένα από τα εμπορικά σήματα της, την Gucci, είναι μια ομάδα που θα παραμείνει ισχυρή τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Moncler, Richemont ή Hugo Boss είναι μερικές από τις εταιρείες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ύφεση του 2019.

Η τράπεζα επισημαίνει επίσης τη συνεχή ανάκαμψη που είχε πετύχει η Hugo Boss κατά τους προηγούμενους μήνες και το αναπτυσσόμενο σχέδιο που καθόρισε η εταιρεία για την περίοδο έως το 2022, θα χρησιμεύσει για να διατηρήσει τα περιθώρια σε αυτό το σενάριο που καθορίστηκε από την ύφεση.

Όσον αφορά την Richemont, η τράπεζα τονίζει ότι θα συνεχίσει να ηγείται του τομέα της, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών απέκτησε θέσεις στον τομέα των κοσμημάτων και έχασε μέρος της ευπάθειας, λόγω της μικρότερης εξάρτησης από τις πωλήσεις ρολογιών. Η έκθεση δίνει επίσης ενδείξεις για το μέλλον της Moncler και την τοποθετεί ως μια από τις εταιρείες που θα ξεπεράσουν την ύφεση. Η τράπεζα ορίζει ιδιαίτερα την ιταλική εταιρεία ως μία από τις καλύτερες στον κλάδο, ικανή να διατηρήσει την επέκτασή της μέσω των καταστημάτων.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί επενδυτές για εταιρείες όπως ο Tod’s ή η Salvatore Ferragamo, καθώς και οι δύο διαπραγματεύονται σε βαριές αποτιμήσεις, αποσυνδεδεμένες από τα βασικά στοιχεία.

Η έκθεση σημειώνει ότι η ζήτηση της Κίνας θα μειωθεί κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Επιπλέον, το έγγραφο παραθέτει ορισμένες τάσεις που θα φτάσουν στον κλάδο πολυτελείας το 2019. Μεταξύ αυτών είναι το γεγονός ότι η νεότερη γενιά θα ενισχύσει την αγορά. Σύμφωνα με την έκθεση, οι Millenials και η Gen-Ζ δείχνουν μια αυξανόμενη τάση κατανάλωσης. Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα είναι το κλειδί στο χάρτη που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες πολυτελείας τα επόμενα χρόνια.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η ζήτηση πολυτελείας από τους κινέζους καταναλωτές θα επιβραδυνθεί φέτος λόγω των εντάσεων του εμπορικού πολέμου και άλλων μακροοικονομικών λόγων. Στην Ευρώπη, μια πιο ώριμη αγορά, η HSBC παρατηρεί επίσης ότι η ζήτηση θα μειωθεί σε σύγκριση με τη ζήτηση των περασμένων δύο χρόνων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.