1 MIN READ

adidas Hellas: Πάνω από 218 εκατ. ευρώ ο τζίρος με ώθηση από τα Βαλκάνια

adidas Hellas: Πάνω από 218 εκατ. ευρώ ο τζίρος με ώθηση από τα Βαλκάνια

Η adidas Hellas ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 200 εκατ. ευρώ σε ετήσιες πωλήσεις, κλείνοντας το 2025 με κύκλο εργασιών 218,44 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 21,7% από τα 179,56 εκατ. ευρώ του 2024. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 69,9% στα 3,44 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 10,21 εκατ. ευρώ. Κεντρικός μοχλός ήταν η διεύρυνση του ρόλου της ελληνικής θυγατρικής στη χονδρική των Βαλκανίων.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2025 η adidas Hellas ενσωμάτωσε πελάτες χονδρικής της adidas Σερβίας σε Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία. Η αλλαγή πρόσθεσε πωλήσεις 24,42 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η χονδρική αυξήθηκε κατά 28,2% στα 153,64 εκατ. ευρώ και έφθασε το 70,3% του τζίρου, ενώ η λιανική αυξήθηκε κατά 8,6% στα 64,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία έκλεισε ένα κατάστημα στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο εξορθολογισμού του δικτύου της.

Η επέκταση συνοδεύτηκε από αύξηση των εμπορικών απαιτήσεων στα 42,96 εκατ. ευρώ, από 25,96 εκατ. ευρώ, και του προσωπικού στους 350 εργαζομένους, από 322. Το διοικητικό συμβούλιο προτείνει μέρισμα 3 εκατ. ευρώ, τριπλάσιο από την προηγούμενη χρήση. Η εικόνα δείχνει ότι η ελληνική θυγατρική αποκτά ευρύτερο περιφερειακό ρόλο, αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνει μεγαλύτερες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και πιστωτικής διαχείρισης λόγω της διεύρυνσης της χονδρικής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
THETOTALBUSINESS
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.