16 Ιούν 2024
READING

Το πρότυπο του καταναλωτή νόμιμης κάνναβης στον Καναδά

4 MIN READ

Το πρότυπο του καταναλωτή νόμιμης κάνναβης στον Καναδά

Το πρότυπο του καταναλωτή νόμιμης κάνναβης στον Καναδά

Τώρα που η κάνναβη είναι νόμιμη στον Καναδά, έχει εμφανιστεί μια εντελώς νέα αγορά ενήλικων καταναλωτών.

Ο μέσος καταναλωτής κάνναβης είναι νέος, περιπετειώδης και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το νόμο. Πιο συγκεκριμένα, είναι μεταξύ 18 και 34 ετών, καταναλώνουν κάνναβη σε κάποια μορφή, περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα και είναι πιθανό να μην λάβουν υπόψη τις νομικές προειδοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις για την υγεία.

Αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα. Τώρα που ο Καναδάς νομιμοποίησε την κάνναβη, ενδιαφέρονται και οι μεσήλικες οι οποίοι δεν παραβιάζουν το νόμο. Αυτή η νέα αγορά είναι μορφωμένη, προσανατολισμένη στην οικογένεια και ασχολείται με την ευημερία τους. Αν και οι νέοι θα συνεχίσουν να είναι συχνότεροι καπνιστές, ο μέσος καταναλωτής κάνναβης στον Καναδά γίνεται ένα διαφορετικό είδος ατόμου με δαπάνες που διαμορφώνουν την αγορά.

Ο μέσος καταναλωτής κάνναβης είναι μεσήλικας.

Παρόλο που υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με τον ακριβή αριθμό, οι περισσότερες εκτιμήσεις τοποθετούν την ηλικία του μέσου καταναλωτή κάνναβης μεταξύ της ηλικίας των 20 και 30 ετών. Αλλά, για πρώτη φορά στην ιστορία, αυτό αλλάζει: Σύμφωνα με την έκθεση του Deloitte για το 2018, η μέση νόμιμη χρήση καταναλωτών κάνναβης είναι μεταξύ 25 και 54 ετών. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα και οικογένεια, της οποίας τα συμφέροντα τοποθετούνται πάνω από τα δικά τους.

Οι άνθρωποι που αγόραζαν συχνά κάνναβη πριν από τη νομιμοποίηση αγοράζουν ένα εκτιμώμενο 22% πιο συχνά τώρα. Ωστόσο, δεν ξοδεύουν περισσότερα. Στην πραγματικότητα, οι συχνότεροι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν περίπου το ίδιο ή λίγο λιγότερο από ό, τι έκαναν πριν ο Καναδάς νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική χρήση της.

Αντίθετα, οι άνθρωποι που σπάνια κατανάλωσαν κάνναβη πριν από την νομιμοποίηση, θα αυξήσουν το ποσό που δαπανούν κατά 68%. Αυτό φέρνει τη μηνιαία κατανάλωσή τους από $ 16 έως $ 27, κατά μέσο όρο. Ο μέσος καταναλωτής κάνναβης είναι κάποιος που αγοράζει περιστασιακά.

Μόνο το 19% των ερωτηθέντων χρηστών κάνναβης δήλωσαν ότι θα αγόραζαν στη μαύρη αγορά. Το ήμισυ όλων των χρηστών κάνναβης θέλουν να αγοράσουν προϊόντα λιανικής πώλησης ή κρατικά προϊόντα. Ένα σημαντικό ποσοστό επιθυμεί να παρακάμψει τους λιανοπωλητές αγοράζοντας απευθείας από τους παραγωγούς, αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Συγκριτικά, το 53% των ανθρώπων που καταναλώνουν καθημερινά, εξέφρασε ενδιαφέρον να αγοράσει κάνναβη μαύρης αγοράς.

Η περιστασιακή κατανάλωση κάνναβης γίνεται πλέον ο κανόνας. Πριν από τη νομιμοποίηση, οι άνθρωποι που αγόραζαν κάνναβη έτειναν να καταναλώνουν πολύ από αυτή. Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν κάνναβη σε κάποια μορφή μία έως έξι φορές την εβδομάδα αντιπροσώπευαν το 33% των καταναλωτών. Ένα άλλο 22% κατανάλωναν καθημερινά. Με άλλα λόγια, το 53% των ανθρώπων που αγόρασαν στην μαύρη αγορά το έκαναν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι καθημερινά.

Η Deloitte προβλέπει ότι η μέση συμπεριφορά του καταναλωτή κάνναβης αλλάζει μετά τη νομιμοποίηση. Συγκεκριμένα, το 63% των καταναλωτών θα το κάνει λιγότερο από κάθε μήνα. Μόνο 4% καθημερινά και 14% εβδομαδιαία, αντίστοιχα.

Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα για υψηλής ποιότητας κάνναβη.
Ένας λόγος για τον οποίο ο μέσος καταναλωτής κάνναβης μεγαλώνει και γίνεται πιο συντηρητικός είναι ότι η κάνναβη είναι τώρα ασφαλέστερη, για να μην αναφέρουμε τη νομική πλευρά της. Οι νόμιμοι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε υψηλότερης ποιότητας προϊόν που πληροί επίσης τα πρότυπα ασφαλείας. Σε όλους τους ερωτηθέντες, το 55% κατέταξε την ποιότητα ως το μεγαλύτερο κίνητρό τους κατά την αγορά από κρατικά και πιστοποιημένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η ποιότητα είναι αρκετά σημαντική ώστε οι καταναλωτές να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό. Οι παλαιότεροι πελάτες ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν το πολύ 11 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ οι σημερινοί καταναλωτές θα πληρώσουν έως και 14 δολάρια.

Η ποικιλία είναι ένα επιπλέον κριτήριο επιλογής.Ο μέσος καταναλωτής κάνναβης επιθυμεί πρόσβαση σε προϊόντα με διαφορετικά αποτελέσματα, επίπεδα ισχύος και τιμές. Συγκεκριμένα, το 51% όλων των τύπων καταναλωτών προτίθεται να αγοράσει βρώσιμα όταν τα βρουν στην αγορά. Η σοκολάτα, ακολουθούμενη από την καραμέλα, είναι η πιο δημοφιλής βρώσιμη επιλογή.

Μετά τη νομιμοποίηση, ο μέσος καταναλωτής κάνναβης έχει αλλάξει δραματικά. Μια εντελώς νέα αγορά μεσήλικων, σπάνιων καταναλωτών επιλέγει πλέον να αγοράσει νόμιμη κάνναβη. Και θέλουν ποιότητα, ποικιλία και ασφάλεια σε λογική τιμή. Αν και ο κλασσικός, εικοσάρης καπνιστής συνεχίζει να αγοράζει με συνέπεια, η μεγαλύτερη έκρηξη προέρχεται από πιο συντηρητικούς καταναλωτές. Η τάση αυτή θα μπορούσε να συνεχίσει και σε άλλες νέες αγορές οπως στις Η.Π.Α.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.