17 Μάι 2024
READING

Η Spotify έχει “χτίσει” τον μηχανισμό της για να γνωρίζει τη μουσική που θέλετε

3 MIN READ

Η Spotify έχει “χτίσει” τον μηχανισμό της για να γνωρίζει τη μουσική που θέλετε

Η Spotify έχει “χτίσει” τον μηχανισμό της για να γνωρίζει τη μουσική που θέλετε

Για πολλά χρόνια, η Spotify έχει χτίσει τον μηχανισμό της για να γνωρίζει τη μουσική που θέλετε για οποιαδήποτε διάθεση, διαφοροποιώντας τον με λίστες αναπαραγωγής που πηγαίνουν από το πολιτισμικό RapCaviar στο εξατομικευμένο Discover Weekly και το μάρκετινγκ ως το καλύτερο μέρος για να πάρετε τη μουσική σας.

Τώρα όμως, στην πρώτη μεγάλη παγκόσμια εκστρατεία marketing, καθώς η Gimlet Media και η Anchor τον Φεβρουάριο σπρώχνουν τους podcast gigant Gimlet Media, το Spotify είναι το πιο δημοφιλές για κάθε στιγμή, οποιαδήποτε διάθεση, οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε ηχητική κατάσταση.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής του μάρκετινγκ των καταναλωτών και των προϊόντων June Sauvaget λέει ότι η εστίαση είναι στο πώς η πανταχού παρούσα Spotify μπορεί να είναι μέσα στις ζωές των καταναλωτών. “Καλούμε αυτή την εκστρατεία “πανταχού παρόντων”, γιατί θέλαμε να παρουσιάσουμε πώς οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν τον ήχο στις ζωές τους με πολύ βολικό και απρόσκοπτο τρόπο”.

 

Τρείς νέες διαφημίσεις, που δημιουργήθηκαν από την εσωτερική δημιουργική ομάδα της εταιρείας, ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και υποδηλώνουν το ρόλο που βλέπει η εταιρία να παίζει ήχο στις ζωές των ανθρώπων – είτε στον καναπέ, στο ντους είτε στην αναρρίχηση στις σκάλες. Η Sauvaget λέει ότι είναι επίσης ένα λεπτό νεύμα σε ένα ελαφρώς παλαιότερο ακροατήριο στις πιο ώριμες αγορές της εταιρείας, όπου έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό. «Θέλαμε να παρουσιάσουμε αυτές τις πραγματικά καθημερινές στιγμές και πώς η μουσική ή τα podcasts μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τη στιγμή».

Ενώ οι διαφημίσεις αυτές θα εκτελούνται κυρίως σε αγγλόφωνες αγορές εξοικειωμένες με την Spotify, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι περισσότεροι από 217 εκατομμύρια χρήστες της εταιρείας βρίσκονται σε 79 χώρες.Η Sauvaget λέει ότι η καμπάνια σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γαλλία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και η Ισπανία ονομάζεται «What’s Next» και εστιάζει στην απλή πεποίθηση ότι το Spotify είναι το καλύτερο μέρος για να παίξεις και να ανακαλύψεις τη μουσική που αγαπάς.

Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, η καμπάνια ονομάζεται “Vem de Spotify” και διαθέτει το δημοφιλή βραζιλιάνο καλλιτέχνη hip-hop, Baco Exu do Blues, με το τραγούδι που μεταφράζεται σε “Come to Spotify and Discover Your Favorite New Artist.”

Είτε πρόκειται για νέους είτε για υπάρχοντες χρήστες, η Sauvaget λέει ότι η εταιρεία έχει πραγματικά επιθετικούς στόχους όσον αφορά την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού, αλλά και με το κοινό που έχει ήδη. Πρώτα θέλει να το χρησιμοποιήσετε για μουσική. Στη συνέχεια, θέλει να σας πείσει να το χρησιμοποιήσετε για podcasts και κάθε άλλη μορφή ήχου. “Η επόμενη φάση ανάπτυξης θα προέλθει από την επέκταση του ακροατηρίου μας”, λέει η Sauvaget. “Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι πετυχαίνουμε μεγαλύτερη δέσμευση, ενώ θα είμαστε σχετικοί με νέους χρήστες πέρα ​​από την υπάρχουσα βάση μας.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.