18 Μάι 2024
READING

Η Apple ως ταμείο στα καταστήματα αθλητικών ειδών του Decathlon

2 MIN READ

Η Apple ως ταμείο στα καταστήματα αθλητικών ειδών του Decathlon

Η Apple ως ταμείο στα καταστήματα αθλητικών ειδών του Decathlon

Οι επισκέπτες της πρώτου flagship καταστήματος της μάρκας προϊόντων Decathlon για αθλητικά είδη θα βρουν το ταμείο όχι στο μπροστινό μέρος του καταστήματος, αλλά σε όλους τους χώρους γύρω τους – στα iPhones που κρατά το προσωπικό του καταστήματος.

Η νέα φιλοσοφία λιανικής της Decathlon, με έδρα το Emeryville της Καλιφόρνια, διαθέτει σταθμούς κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα RFID αντί για παραδοσιακές γραμμές πληρωμής με μετρητά. Όταν ένας πελάτης θέλει να πληρώσει, προσεγγίζει έναν συνεργάτη που τοποθετεί το φυσικό περιεχόμενο του καλαθιού του αγοραστή στο σταθμό πληρωμής, ο οποίος καταγράφει τα στοιχεία και δημιουργεί έναν κώδικα QR. Ο συνεργάτης σαρώνει τον κώδικα με ένα iPhone, προσθέτοντας τα προϊόντα σε ένα κινητό καλάθι.

Ο πελάτης μπορεί στη συνέχεια να πληρώσει με την Apple Pay, με πιστωτική κάρτα, με κάρτα δώρου ή μέσω ενός ιδιόκτητου συστήματος ελέγχου με βάση τον κώδικα QR που είναι συνδεδεμένο με την πλατφόρμα πληρωμών του καταστήματος. Το σύστημα πληρωμών λειτουργεί αποκλειστικά σε iPhone, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που δημιουργήθηκε από τον προμηθευτή λύσεων NewStore.

Το κατάστημα Decathlon διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών ετικετών με χαμηλότερες τιμές. Η διοίκηση δηλώνει ότι σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία του Decathlon σε φυσικά καταστήματα πέρα ​​από το σημερινό αποτύπωμα. Η παρουσία της Decathlon στις Η.Π.Α. σήμερα αποτελείται από το κατάστημα πλήρους μεγέθους και ένα “Lab Store” που άνοιξε πέρυσι, επίσης στην Καλιφόρνια, για να συγκεντρώσει δεδομένα σχετικά με τις τοπικές ανάγκες και ενδιαφέροντα των πελατών.

Η αμερικανική αγορά αθλητικών ειδών που εισέρχεται το Decathlon προσπαθεί να βρει πώς να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία.

Τα Sporting Goods της Dick, για παράδειγμα, ανακοίνωσαν πρόσφατα σχέδια να φέρουν την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού μέσα στην εταιρεία, προκειμένου να δημιουργήσουν λύσεις περισσότερο προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εταιρείας από ό, τι πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν από τρίτους προγραμματιστές.

Σε όλο το ευρύ τοπίο λιανικής πώλησης, η αυτοματοποιημένη τεχνολογία πληρωμών έχει γίνει ένας κοινός στόχος.

Το κατάστημα Amazon Go έχει αναδειχθεί ως η πιο προσεγμένη δύναμη στον αυτόματο τρόπο πληρωμής λόγω της ικανότητάς του να επιτρέπει στους αγοραστές να παραλαμβάνουν προϊόντα και να φεύγουν χωρίς αλληλεπίδραση με προσωπικό ή μηχανή για να ενεργοποιήσουν την πληρωμή.
Άλλοι, όπως το Sam’s Club, είχαν επιτυχία με λύσεις σάρωσης και πληρωμής, οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες να σαρώσουν αντικείμενα πριν τα βάλουν στα καρότσια τους για να παρακάμψουν την αναμονή στην γραμμή πληρωμής.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.