18 Μάι 2024
READING

Van Leeuwen | παγωτό υψηλής ποιότητας

3 MIN READ

Van Leeuwen | παγωτό υψηλής ποιότητας

Van Leeuwen | παγωτό υψηλής ποιότητας

Το Van Leeuwen, παγωτό υψηλής ποιότητας με τα καλύτερα βιολογικά συστατικά που παρασκευάζονται από το μηδέν στο Μπρούκλιν και πωλούνται σε κλασικές και vegan ποικιλίες μέσω φορτηγών και καταστημάτων στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, καθώς και πακέτα συσκευασμένα σε παντοπωλεία.

Το Pentagram δημιούργησε μία νέα ταυτότητα μάρκας για την Van Leeuwen που το τοποθετεί ως το παγωτό της επιλογής. Αποσυνδέοντας όλο τον οπτικό θόρυβο που εμφανίζεται συνήθως στην επωνυμία παγωτού, η νέα ταυτότητα διαθέτει ελάχιστα γραφικά στοιχεία – το λογότυπο και μια αποφασιστική χρωματική παλέτα – που αντανακλά την καθαρότητα των συστατικών και τις πολύχρωμες πινελιές που ξεχωρίζουν στα καταστήματα και φαίνονται εξαιρετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την εισαγωγή της νέας συσκευασίας το φθινόπωρο, οι λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 50 τοις εκατό.

Οι σχεδιαστές με τους ιδρυτές της εταιρείας Ben και Pete Van Leeuwen και Laura O’Neill αποφάσισαν να αναπτύξουν το branding, το οποίο συμπίπτει με τη 10η επέτειο της εταιρείας φέτος. Αρχικά εγκατεστημένος σε μια κουζίνα του Μπρούκλιν το 2007, ο Van Leeuwen ξεκίνησε με μια αποστολή να “αναβιώσει το κλασικό αμερικανικό φορτηγό παγωτού και την τέχνη της παραδοσιακής κατασκευής παγωτών”.

Η νόστιμη περιποίηση είναι διαθέσιμη σε μια σειρά από παραδοσιακές γεύσεις σε πιο εφευρετικούς συνδυασμούς κέικ με κηρήθρα, κέικ με φρούτα πασχαλιάς και κρούστα μούρων φυστικοβούτυρου, όλα φτιαγμένα με φυσικά συστατικά όπως γάλα και κρέμα χωρίς αντιβιοτικά, κρόκους αυγών και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, καθώς και τις καλύτερες σοκολάτες, φρούτα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς.

Η αγορά των “βιοτεχνικών” προϊόντων έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, και το παγωτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πρόκληση για τους σχεδιαστές βοήθησε το Van Leeuwen να ξεχωρίσει σε μια κατηγορία πολλά προιόντα και ανταγωνισμό. Εκτός από τα πολλά εμπορικά σήματα, οι περισσότερες συσκευασίες  προσπαθούν να επικοινωνούν πάρα πολλές πληροφορίες. Η προηγούμενη συσκευασία του Van Leeuwen υπέφερε από αυτήν την οπτική ακαταστασία και, προσθέτοντας τη σύγχυση, οι δύο σειρές προϊόντων φαίνονταν άσχετες. Οι κλασικές συσκευασίες παγωτού ήταν κίτρινες και περιείχαν μια απεικόνιση του φορτηγού, ενώ οι ποικιλίες των vegan εμφανίζονταν με μια σειρά χρωμάτων και καλύφθηκαν με τυπογραφία.

Το Van Leeuwen χρειαζόταν ένα σχέδιο που θα ενοποιούσε και θα διακρίνει τις δύο γραμμές, δίνοντας ταυτόχρονα το όνομα της υπεροχής της μάρκας. Η γραφιστική ομάδα ανέπτυξε ένα σύστημα συσκευασίας που ενισχύει το εμπορικό σήμα με μια μοντέρνα, μινιμαλιστική προσέγγιση χρησιμοποιώντας ζωντανές αποχρώσεις εμπνευσμένες από τις γεύσεις.

Η ξεχωριστή χρήση του χρώματος βοηθά τους πελάτες να αναγνωρίσουν γρήγορα τις γεύσεις και να διαφοροποιήσουν τις συνήθεις και τις vegan γραμμές από άλλες μάρκες παγωτού. Και ίσως το πιο σημαντικό, η συσκευασία φαίνεται “νόστιμη”.Όπως το παγωτό, τα χρώματα είναι πλούσια.

Ήσυχη, σίγουρη και ελκυστική, ο σχεδιασμός της συσκευασίας βελτιώνει την μάρκα στην ουσία της με φανταστικά συστατικά και γεύσεις. Ταυτόχρονα, η απλότητα συμβολίζει το “σπιτικό”. Η καθαρή εμφάνιση εκφράζει γραφικά την ποιότητα των συστατικών και τα αναδεικνύει χωρίς εικονογραφικές παραστάσεις όπως εικονογραφήσεις φρούτων ή σοκολάτας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.