27 Ιούλ 2024
READING

Ikea με εμπνευσμένη διαφήμιση στο Παρίσι

2 MIN READ

Ikea με εμπνευσμένη διαφήμιση στο Παρίσι

Ikea με εμπνευσμένη διαφήμιση στο Παρίσι

Φέτος, η Ikea ανοίγει νέα, μικρότερα καταστήματα σε πόλεις από τη Νέα Υόρκη έως το Παρίσι. Και στην τελευταία πόλη, η εταιρεία προωθεί τη νέα της προσέγγιση με ένα “ασυνήθιστο marketing κόλπο”.

Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης άνοιξε το νέο κατάστημα πώλησης εντύπων στην περιοχή La Madeleine στις 6 Μαΐου. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πρώτο από ένα νέο είδος καταστήματος Ikea στο Παρίσι – ένα ειδικά σχεδιασμένο για τα κέντρα των πόλεων και όχι τα γιγαντιαία μπλε κτίρια των προαστίων.

Για να ανακοινώσει την έναρξη της νέας λιανικής στρατηγικής, η Ikea μετέτρεψε τον κοντινό σταθμό του μετρό, κρεμώντας 1.500 επιμέρους προϊόντα στους τοίχους. Από τις καρέκλες στις κουρτίνες μέχρι τα εργαλεία της κουζίνας και ακόμη και τα πολυτελή παιχνίδια, μεταμόρφωσαν το σταθμό σε ένα συναρπαστικό “παζάρι” του σχεδιασμού Ikea, συνοδευόμενο από τυπικές ασπρόμαυρες πινακίδες Ikea που έδειχναν τα απροσδόκητα ονόματά τους και τις τιμές τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σουηδική εταιρεία κάνει marketing στο μετρό. Τον Ιανουάριο του 2012, η ​​Ikea δημιούργησε ένα ολόκληρο διαμέρισμα 200 τετραγωνικών m2 στο σταθμό Auber του Παρισιού, πλήρως επιπλωμένο με τα προϊόντα της. Και πέντε εθελοντές έμεναν εκεί για σχεδόν μια εβδομάδα. Η ιδέα? Για να δείξουμε πώς τα προϊόντα αποθήκευσης της Ikea θα μπορούσαν να κάνουν άνετο οποιοδήποτε μικρό χώρο – ακόμα και το μετρό.

Το κατάστημα δύο ορόφων στο La Madeleine είναι περίπου το ένα τέταρτο του μέσου μεγέθους ενός τυπικού καταστήματος Ikea, με σχεδόν 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Είναι μέρος της νέας προσέγγισης της Ikea στην αστική λιανική, η οποία επικεντρώνεται σε μικρότερες τοποθεσίες που μοιάζουν περισσότερο με αίθουσες εκδηλώσεων.

Οι αγοραστές μπορούν να επισκεφθούν για να δουν τα προϊόντα και στη συνέχεια να δώσουν μια παραγγελία, η οποία θα παραδοθεί στα σπίτια τους. Πρόκειται για μια στρατηγική που είναι προσαρμοσμένη στους κατοίκους των αστικών περιοχών που δεν έχουν απαραίτητα αυτοκίνητα για να μεταφέρουν τις αγορές τους στο σπίτι – γεγονός που καθιστά την εγκατάσταση του σταθμού του μετρό ιδανικό για να την ανακοινώσει.

Η εταιρεία λέει ότι θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει άλλα καταστήματα στο κέντρο της πόλης όπως αυτή στη Λυών και τη Νίκαια. Στην Αμερική, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα μικρού μεγέθους στις ΗΠΑ στο Μανχάταν μόλις τον περασμένο μήνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.