03 Μάι 2024
READING

To “Town Square” της Apple ενδυνάμωσε το concept κατάστημα

4 MIN READ

To “Town Square” της Apple ενδυνάμωσε το concept κατάστημα

To “Town Square” της Apple ενδυνάμωσε το concept κατάστημα

Εργαστήριο Τέχνης για Παιδιά, Μουσική Πεζοπορία, Τέχνες, Εργαστήριο Σχεδιασμού – αυτοί είναι τίτλοι συνεδρίων στο νεότερο κατάστημα Carnegie Library της Apple στην Ουάσιγκτον D.C.

Είναι μέρος του επονομαζόμενου Festival Story Makers της Apple. Οι εκδηλώσεις βοηθούν να γιορτάσουν το άνοιγμα του αναμφίβολα, ένα από τα πιο ασυνήθιστα και ακριβά καταστήματα της Apple σε όλο τον κόσμο.

Το κατάστημα, το οποίο άνοιξε το Σάββατο, 11 Μαΐου, αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο έργο ιστορικής ανακαίνισης που ανέλαβε ποτέ η Apple και δαπάνησε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για το κτίριο Mount Vernon Square Beaux-Arts.

Επτά εκατομμύρια δολάρια πήγαν στην αποκατάσταση των προσόψεων, μόνο. “Εάν οι πελάτες έρχονται για να εξερευνήσουν νέα προϊόντα, να επισκεφτούν ένας από τους Geniuses μας ή να ξεκλειδώσουν τη δημιουργικότητά τους σε μια συνεδρία της σημερινής συνεδρίασης της Apple, η βιβλιοθήκη Apple Carnegie είναι μια θέση για όλους.” Αυτό είναι σύμφωνα με τον Deirdre O’Brien, αντιπρόεδρο retail και ανθρώπινου δυναμικού.



Η βιβλιοθήκη δωρίστηκε στην πόλη από τον Andrew Carnegie και αφιερώθηκε στο έτος 1903. Η Apple θα μοιραστεί το χώρο με το Historical Society of Washington και την βιβλιοθήκη Kiplinger Research Library.

Η Apple συνεργάστηκε με την Foster + Partners, την ίδια εταιρεία αρχιτεκτονικής που την βοήθησε να επανασχεδιάσει το κατάστημα της Regent Street, στο Λονδίνο το 2016, καθώς και τη νέα πανεπιστημιούπολη της Apple στο Cupertino. Ο σχεδιασμός εμφανίζεται σε έντονη αντίθεση με τα περισσότερα από τα εξαιρετικά μοντέρνα περιβάλλοντα της Apple.


Οι διαφοροποιήσεις δεν σταματούν εκεί. Το σκηνικό του ανοίγματος, συμπίπτει με το κλασσικό “happy-talk”,  της Apple, όπως αναφορές δυσαρεστημένων πελατών, μακριές ουρές και γκρινιάρικο προσωπικό που ανεβάζει σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και τον Τύπο.

Αυτό συμπίπτει επίσης με την άνοδο της Deirdre O’Brien, από τον προηγούμενο ρόλο της στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, αντικαθιστώντας την γκουρού της λιανικής, Angela Ahrendts, που έφυγε από την εταιρεία τον Απρίλιο.

Η Angela ήταν η οραματίστρια πίσω από τον βασικότερο επανασχεδιασμό του καταστήματος της Apple από την ίδρυσή του πρωτότυπου καταστήματος το 2001. Μέρος του οράματός της ήταν να ανυψώσει το κατάστημα σε ένα χώρο συγκέντρωσης τύπου “η πλατεία της πόλης”, όπου οι λάτρεις της Apple θα μπορούσαν να ξαποστάσουν ανάμεσα από τεράστια φυτά σε γλάστρες.

Και αντί να διασκεδάζουν στο “Genius Bar”, να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες σε μια πιο casual κοινόχρηστη περιοχή συγκέντρωσης. Αυτές ονομάστηκαν “Genius Groves” στο ντεμπούτο τους το 2016.

Ενώ αυτά τα νέα εκθέματα προορίζονταν για την ανύψωση της εμπειρίας του πελάτη στο επόμενο επίπεδο, μια ακούσια συνέπεια της νέας «απλότητας» μπορεί να ήταν η παραποίηση της μυστικής συνταγής, που αρχικά “μαγειρεύτηκε” από τους Ron Johnson και Steve Jobs.

Οι πρώην υπάλληλοι δήλωσαν στο Bloomberg ότι οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν υπό Ahrendts ήταν εν μέρει υπεύθυνες, για τις μεγάλες ουρές, τις περιόδους αναμονής και τον συνωστισμό. Ωστόσο, είναι δίκαιο να πούμε ότι όλα τα πρόσφατα προβλήματα της Apple δεν μπορούν να αποδοθούν στο νέο σχέδιο του καταστήματος.

Καθώς οι πελάτες διατηρούν το iPhones τους περισσότερο καιρό, υπάρχουν περισσότερα ζητήματα υπηρεσιών που σχετίζονται με τον παλαιότερο εξοπλισμό. Κατά συνέπεια, ο συνδυασμός των νέων πωλήσεων και υπηρεσιών των προϊόντων έχει αλλάξει και είναι πιθανό να μην είχε προβλεφθεί μια τέτοια μετατόπιση.

Το νέο κατάστημα της Apple D.C. αφιέρωσε ολόκληρη την περιοχή βιβλιοθηκών στο Genius Grove, εξασφαλίζοντας επαρκή χώρο εξυπηρέτησης πελατών.


Γεγονός είναι ότι με πολλά νέα events και μαθήματα, τα καταστήματα της Apple χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο διαφορετικά από ό, τι στο παρελθόν.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο MacRumors με τον CEO της Apple, Tim Cook, σχετικά με την αποκατάσταση της Carnegie Library, ο Tim τόνισε το σημείο, λέγοντας ότι “η Apple πιστεύει ότι τέτοια έργα βοηθούν στην παρουσίαση των υπηρεσιών και των τάξεων του ‘Today at Apple’, παρόλο που ο στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους πελάτες να συσχετίσουν την Apple με τη δημιουργικότητα.” Ο Cook συνέχισε προτείνοντας ότι με τις συνεδρίες του ‘Today at Apple’, το να αγοράσει κανείς κάτι, είναι “πιθανώς το λιγότερο που μπορεί να κάνει” σε ένα κατάστημα.

Θα πρέπει πιθανώς να βρούμε ένα όνομα διαφορετικό από το “κατάστημα”,” είπε. Ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να χρεώνουν και την είσοδο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.