16 Μάι 2024
READING

Οι μικροί έμποροι λιανικής και η μεγάλη επίδραση τους στα αποτελέσματα του Amazon

3 MIN READ

Οι μικροί έμποροι λιανικής και η μεγάλη επίδραση τους στα αποτελέσματα του Amazon

Οι μικροί έμποροι λιανικής και η μεγάλη επίδραση τους στα αποτελέσματα του Amazon

Η επικέντρωση του Amazon στην παροχή βοήθειας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMB) που πωλούν στην πλατφόρμα της αποδίδει σε έσοδα.

Σύμφωνα με την Έκθεση SMB Impact Report 2019 της Amazon, περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις SMB, δημιουργοί περιεχομένου και προγραμματιστές στις Η.Π.Α. εργάζονται επί του παρόντος για την Amazon.

Οι πωλήσεις φυσικών εμπορευμάτων από τρίτους, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πωλούν στα καταστήματα του Amazon, ξεπέρασαν τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και συνιστούν πάνω από τις μισά προιόντα που πωλούνται στα καταστήματα του Amazon.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Amazon, οι πωλήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα καταστήματά τους έχουν δημιουργήσει 1,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως, από 900,000 το 2017. Η Amazon έδωσε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις του Amazon Web Services (AWS) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους το 2018.

Άλλα αξιόλογα ευρήματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

Στο 2018, ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πέτυχαν πωλήσεις 1 εκατομμυρίου δολαρίων στα καταστήματα της Amazon παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 20%.

Κατά μέσο όρο το 2018, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν στις Η.Π.Α. πωλούν περισσότερα από 4.000 είδη ανά λεπτό στα καταστήματα της Amazon και κερδίζουν περισσότερα από $ 90.000.

Το 2018, η Amazon δανείζει στις SMB που εδρεύουν στις ΗΠΑ περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να δημιουργήσουν αποθέματα και να υποστηρίξουν τα καταστήματά τους στο Amazon.

Το 2018, οι συγγραφείς κέρδισαν περισσότερα από 260 εκατομμύρια δολάρια από το Global Kindle Direct, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 840 εκατομμύρια δολάρια από την κυκλοφορία του Kindle Unlimited.

Οι προγραμματιστές τρίτων μερών έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 90.000 δεξιότητες Alexa.

Περισσότερο από το 90% των προϊόντων της Alexa που ξεκίνησαν το 2018 κατασκευάστηκαν από κάποιον άλλο εκτός του Amazon.

“Η αποστολή του Amazon είναι να είναι η πιο πελατοκεντρική εταιρία της Γης”, δήλωσε ο Jeff Wilke, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Worldwide Consumer. “Μεταξύ των πελατών που επικεντρωνόμαστε είναι οι μικρές επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες.

Καθώς εργαζόμαστε για να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, πραγματοποιούμε μεγάλες επενδύσεις: στο δίκτυο διανομής μας, σε κέντρα δεδομένων, σε έρευνα AI και στη ρομποτική. Από το 2011, επενδύσαμε δεκάδες δισεκατομμύρια για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιτύχουν την συνεργασία με την Amazon. “

Η Amazon έχει υλοποιήσει αρκετά προγράμματα και υπηρεσίες για να βοηθήσει τις SMB να πουλήσουν στην πλατφόρμα της. Το Σεπτέμβριο του 2018, το e-tailer κυκλοφόρησε το Amazon Storefronts, ένα τμήμα της ιστοσελίδας του αφιερωμένο στις SMB που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία φιλοξενεί επίσης μια ποικιλία εκδηλώσεων για την εκπαίδευση των πωλητών, συμπεριλαμβανομένων των νέων διασκέψεων πώλησης συνεργατών της, μια σειρά από έξι συνέδρια σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους πωλητές να αναπτύξουν την επιχείρησή τους στα καταστήματα του Amazon.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.