27 Ιούλ 2024
READING

Η Disney αποσύρει 353 εκατομμύρια δολάρια από την επενδυσή της στο Vice

2 MIN READ

Η Disney αποσύρει 353 εκατομμύρια δολάρια από την επενδυσή της στο Vice

Η Disney αποσύρει 353 εκατομμύρια δολάρια από την επενδυσή της στο Vice

Κακά νέα στη Viceland. Η εταιρεία Walt Disney Co. ανακοίνωσε μείωση των μετοχών της στη Vice Media κατά € 353 εκατομμύρια, όταν η Disney ανακοίνωσε τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Αυτή είναι η δεύτερη μείωση της Disney σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η εταιρεία απέσυρε επίσης 157 εκατομμύρια δολάρια της επένδυσής της κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2018.

Για αυτούς τους λόγους η Disney φαίνεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα δει απόδοση από το μερίδιό της στην εταιρεία ψηφιακών μέσων. Η εταιρεία περιέγραψε την τελευταία μείωση αξίας 353 εκατομμυρίων δολαρίων ως «διαγραφή» στην τελευταία τριμηνιαία κατάθεσή της, όρο που χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει τίποτα για να υποτιμηθεί και το σύνολο του περιουσιακού στοιχείου έχει αφαιρεθεί από τον ισολογισμό της εταιρείας, όπως επισήμανε η Vox Recode.

Από τον Μάρτιο, η Disney κατείχε ουσιαστικά το 21% του Vice. Η 21st Century Fox, της οποίας η Disney ολοκλήρωσε την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της το τρίμηνο του Μαρτίου, κατέχει άλλο ένα 6%.

Η αποκάλυψη έρχεται επειδή η Vice αύξησε τα χρέη της ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων το Μάιο, καθώς εργάστηκε για να καταστήσει το digital-media μοντέλο της κερδοφόρο, σύμφωνα με την The Wall Street Journal. Την τελευταία φορά αποτιμήθηκε στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, αλλά η Disney φαίνεται να αποτιμά το ποντάρισμά της σε αυτήν σε σχεδόν τίποτα.

Την πρώτη φορά η Disney επένδυσε 400 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία το 2015. Διαθέτει επίσης μετοχές της Vice μέσω της A&E, μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ της Disney και της Hearst και τα περιουσιακά στοιχεία της Disney που αποκτήθηκαν από την 21st Century Fox.

Συνολικά, η Vice συγκέντρωσε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω διαφόρων γύρων χρηματοδότησης, πέραν των 250 εκατομμυρίων δολαρίων χρέους που ανακοίνωσε αυτό το μήνα.

Η Vice “έχει στόχο να πετύχει, εάν όχι να υπερβεί τους οικονομικούς της στόχους για το τρίτο τρίμηνο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της σε απάντηση της διαγραφής της Disney. “Το στρατηγικό σχέδιο της νέας μας εκτελεστικής ομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και με την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πέντε παγκόσμιων επιχειρήσεων μας – τηλεόραση, στούντιο, ψηφιακά, ειδήσεις και το διαφημιστικό γραφείο μας, Virtue “.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.