17 Μάι 2024
READING

Η Walmart μπαίνει στο παιχνίδι των Starbucks, Amazon και Uber για την κυριαρχία στις πληρωμές μέσω κινητού

5 MIN READ

Η Walmart μπαίνει στο παιχνίδι των Starbucks, Amazon και Uber για την κυριαρχία στις πληρωμές μέσω κινητού

Η Walmart μπαίνει στο παιχνίδι των Starbucks, Amazon και Uber για την κυριαρχία στις πληρωμές μέσω κινητού

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το ένα τέταρτο των χρηστών smartphone των ΗΠΑ ηλικίας άνω των 14 ετών θα πραγματοποιήσει μια in-store mobile πληρωμή.

Περισσότερο από το 40% αυτών θα το κάνει μέσω της εφαρμογής για κινητά της Starbucks. Η εφαρμογή Starbucks, η οποία ξεκίνησε πριν από τις άλλες τρεις κορυφαίες εφαρμογές πληρωμών – Apple Pay, Google Pay και Samsung Pay – είναι από καιρό η πιο επιτυχημένη εφαρμογή πληρωμών.

Είναι πιθανό να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα τα επόμενα χρόνια. Αυτό μπορεί να ισχύει σήμερα. Όμως, ένα χρόνο αργότερα, η Starbucks θα χάσει το προβάδισμα όσον αφορά την υιοθέτηση της εφαρμογής για κινητά. Ο νέος ηγέτης; Η Walmart.

Μια νέα μελέτη από τους Cornerstone Advisors και το StrategyCorps αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 58 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν την εφαρμογή της Walmart στο smartphone τους. Μόλις 44 εκατομμύρια πελάτες της Starbucks διαθέτουν την εφαρμογή της εταιρείας στο κινητό τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, λαμβάνοντας υπόψη την επικράτηση των μελών του Amazon Prime στις ΗΠΑ – το 52% των ερωτηθέντων της έρευνας είναι μέλη Prime και οι μισοί από αυτούς που δεν σκοπεύουν να το κάνουν – η Amazon βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 54 εκατομμύρια πελάτες κινητής εφαρμογής .

Το 30% τόσο των Young Millennials (21-29) όσο και των Older Millennials (30-38) έχουν την εφαρμογή Starbucks στο smartphone τους. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 24% στους Gen X και μόλις 14% στους Baby Boomers.

Μεταξύ των Young Millennials, το 30% έχει την εφαρμογή της Walmart στο κινητό τους τηλέφωνο. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 36% για τους Older Millennials και τους Gen Xers. Περίπου το ένα τέταρτο των Baby Boomers διαθέτουν την εφαρμογή Walmart στην κινητή συσκευή τους.

Ο ηγέτης μεταξύ των Young Millennials είναι το Uber: Το 41% ​​των 20άρηδων έχει την εφαρμογή Uber στο smartphone τους. Ο ηγέτης μεταξύ των Older Millennials είναι το Amazon: το 40% των καταναλωτών ηλικίας 30 με 38 έχουν την εφαρμογή του εμπόρου στο τηλέφωνό τους.

Εξετάζοντας τους αριθμούς μπορεί να είναι παραπλανητικοί. Εξάλλου, δεν έχουν όλοι οι έμποροι την ίδια γεωγραφική εμβέλεια. Μια άλλη προσέγγιση είναι να εξετάσουμε το ποσοστό της πελατείας κάθε έμπορου που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή για κινητά.

Μεταξύ των πελατών της Uber με smartphone (πώς μπορείς να είσαι πελάτης χωρίς αυτό άλλωστε;), τα τρία τέταρτα έχουν την εφαρμογή της εταιρίας μεταφορικού οχήματος κοινής χρήσης στη συσκευή τους. Οι μισοί πελάτες της Amazon που διαθέτουν smartphone έχουν την εφαρμογή τους στο τηλέφωνό τους. Η εφαρμογή της Starbucks δεν είναι πολύ πίσω στο 48%.

Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία της Starbucks στην πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου είναι να κάνει πελάτες να φορτώσουν χρήματα στην εφαρμογή για να την χρησιμοποιήσουν κατά την αγορά.

Μεταξύ των πελατών της Starbucks με την εφαρμογή στο smartphone τους, το 21% λένε ότι συχνά φορτώνουν χρήματα στην εφαρμογή. Ένας στους πέντε χρήστες “σπάνια” φορτώνει χρήματα, αλλά ίσως βάλουν αρκετά όταν το κάνουν. Η Walmart δεν απέχει πολύ: το 20% των πελατών της με εφαρμογή κινητού φορτώνουν χρήματα “συχνά”.

Η Uber ξεκίνησε μόλις πρόσφατα το Uber Cash για να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να φορτώνουν χρήματα στην εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Dave DeFazio, συνεργάτη στρατηγικής της StrategyCorps με έδρα το Nashville:
“Η Uber, με την τεράστια υιοθέτηση των εφαρμογών της για κινητά, έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της Starbucks, η οποία έπρεπε πρώτα να πείσει την πελατειακή της βάση να κατεβάσει την εφαρμογή για κινητά.

Όπως και η Starbucks, το μέσο μέγεθος συναλλαγής της Uber είναι αρκετά μικρό, οπότε θα πρέπει να είναι εύκολο για τους χρήστες της Uber να δώσουν στην Uber Cash μια ευκαιρία και να φορτώσουν λίγα χρήματα στην εφαρμογή. “
Η προσφορά – 5% σε πελάτες που χρησιμοποιούν το Uber Cash δεν βλάπτει.

Η υιοθέτηση των εφαρμογών εφαρμογών από τους καταναλωτές δεν είναι καλή είδηση ​​για τις τράπεζες, αφού προκαλεί:

1. Μετατόπιση αποθεμάτων. Στο 2ο τρίμηνο του 2016, η Starbucks δήλωσε ότι υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς εφαρμογών για κινητά. Πρέπει να είναι τέσσερις φορές περισσότερα σήμερα. Καθώς το download και η επαναφόρτωση της εφαρμογής αυξάνεται, περισσότερα χρήματα θα φεύγουν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών και θα εισρεύσουν σε εφαρμογές εμπόρων.

2.Διάβρωση ανταλλαγής. Μετά από χρόνια αποτυχίας να επιβληθούν στις διατραπεζικές προμήθειες μέσω της κοινοπραξίας MCX, οι έμποροι συνετίστηκαν και ακολούθησαν το προβάδισμα της Starbucks με το σχεδιασμό των εφαρμογών για κινητά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η συνεχιζόμενη μείωση των διατραπεζικών προμηθειών που καταβάλλουν οι έμποροι, που σημαίνει λιγότερα έσοδα από τις ανταλλαγές για τις τράπεζες που εκδίδουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Τι μπορούν να κάνουν οι τράπεζες για να αντισταθούν στην παλίρροια των εφαρμογών των εμπόρων; Ο DeFazio της StrategyCorps συμβουλεύει:

Οι πληρωμές που βασίζονται στις εφαρμογές με αποθηκευμένα κεφάλαια δεν είναι μία μανία.

Οι έμποροι λιανικής με μεγάλο όγκο χαμηλού κόστους συναλλαγών θα συνεχίσουν να αντιγράφουν τον οδικό χάρτη της Starbucks. Οι τράπεζες θα πρέπει να δημιουργήσουν καμπάνιες για να διασφαλίσουν ότι οι κάρτες τους βρίσκονται στην “card-on-file position ” θέση για τις εφαρμογές πληρωμής με αποθηκευμένη αξία.

Η Capital One το έκανε αυτό δυο χρόνια πριν, όταν προσφέρθηκε να πληρώσει το ήμισυ της μηνιαίας συνδρομής προς τους χρήστες του Spotify που θα συνέδεαν την μηνιαία πληρωμή της συνδρομής τους με μια κάρτα Capital One “.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.