16 Μάι 2024
READING

Γιατί πολλοί έμποροι αποφεύγουν το Amazon

5 MIN READ

Γιατί πολλοί έμποροι αποφεύγουν το Amazon

Γιατί πολλοί έμποροι αποφεύγουν το Amazon

Μόνο το 41% ​​των αμερικανών καταναλωτών συμφωνεί ότι η Amazon μοιράζεται τις αξίες τους, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Axios Harris το 2019 για τις 100 Most Visible Companies.

Ενώ οι καταναλωτές μπορούν να έχουν σύνθετες απόψεις για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου ,να αγαπούν την ευκολία και να μην συμφωνούν με κάποιες ηθικές αποφάσει), οι έμποροι έχουν μια ακόμη πιο πολύπλοκη σχέση με το Amazon.

Ενώ η Amazon αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, ορισμένοι έμποροι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το Amazon ή να μην εγγράψουν το εμπορικό σήμα τους στην πλατφόρμα.

Ο Andrew Youderian, ιδιοκτήτης της κοινότητας ηλεκτρονικού εμπορίου Ecommerce Fuel και ο συντάκτης μιας ετήσιας μελέτης που εξετάζει 402 εμπόρους, λέει ότι η τάση των νέων εμπόρων που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα αυξάνεται, σε σύγκριση με την ισχυρή υιοθέτηση της πλατφόρμας τα τελευταία χρόνια.

Ο Youderian λέει ότι αυτή η αποκάλυψη ήταν σοκαριστική. “Για πρώτη φορά στην έρευνα μας, οι πωλητές εκτός της Amazon αυξήθηκαν ταχύτερα από τους πωλητές σε αυτήν κατά μέσο όρο”, λέει ο Youderian.

Εδώ είναι οι κύριοι παράγοντες που οι έμποροι ζυγίζουν όταν αποφασίζουν εάν θα δεσμευτούν πλήρως στο Amazon.

Πολυπλοκότητα λόγω φόρου επί των πωλήσεων

Ο Youderian λέει ότι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των εμπόρων γύρω από την πώληση στο Amazon είναι μια συνεχής γκρίζα περιοχή γύρω από τους φόρους επί των πωλήσεων. “Η κατάσταση του φόρου επί των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτή τη στιγμή σαν καταστροφική πλημμύρα”, λέει ο Youderian. “Δυστυχώς γνωρίζω επιχειρηματίες που εξέρχονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της συμμόρφωσης στον φόρο επί των πωλήσεων. Είναι τόσο κακό. “

Αυτές οι ανησυχίες σχετίζονται με την πιθανή ευθύνη με τη δημιουργία συνδέσμου σε πολιτείες όπου έχουν καταγραφή FBA (Fulfilled By Amazon). Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για να διευκολύνει την καταχώρηση φορολογικών δηλώσεων σε πολλαπλές καταστάσεις, αλλά είναι ακόμα χρονοβόρο και επαχθές να ρυθμίσετε τους αρχικούς λογαριασμούς και, στη συνέχεια, να καταθέσετε τριμηνιαίες αποδόσεις σε δυνητικά δεκάδες πολιτείες.

“Χρειάζεται απεγνωσμένα δράση σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την εδραίωση και τον εξορθολογισμό του φόρου επί των πωλήσεων για τον online κόσμο”, λέει ο Youderian.

“Μέχρι τότε οι έμποροι θα λειτουργούν σε γκρίζες περιοχές, οι πολιτείες θα χάνουν τα έσοδά τους και θα σπαταλήσουν χρήματα προσπαθώντας να επιβάλουν ένα τρομακτικά αναποτελεσματικό μέσο συλλογής”.

Παραποίηση

Ο Youderian λέει ότι οι έμποροι είναι μπερδεμένοι με την καταπολέμηση των πωλητών που παραποιούν τα προϊόντα τους και τα πωλούν για χαμηλότερες τιμές στην πλατφόρμα.

“Τα πλαστά εμπορεύματα βλάπτουν το περιθώριο του εμπορικού σήματος και τη φήμη του εμπορικού σήματος με κακοτεχνίες κατώτερης ποιότητας”, λέει ο Youderian.

Ένα άλλο σχετικό ζήτημα είναι η παρουσία των πωλητών τρίτων μερών, οι οποίοι μπορούν να υπονομεύσουν την ικανότητα ενός εμπορικού σήματος να διατηρεί σταθερή τιμολόγηση σε όλα τα κανάλια, να ανεβάζει περιεχόμενο εκτός εμπορικού σήματος και γενικά να δημιουργεί μια ασυνεπή εμπειρία πελατών.

Η Beardbrand είναι μια εταιρεία που εγκατέλειψε πρόσφατα την Amazon. “Εγκαταλείψαμε τη βάρκα”, λέει ο ιδρυτής του Beardbrand, Eric Bandholz. “Δεν μας αρέσει ο κίνδυνος, δεν μας αρέσουν οι τακτικές καπελώματος και η Amazon είναι πρόθυμη να σκοτώσει την επιχείρησή σας ανά πάσα στιγμή. Δεν αξίζει τον κίνδυνο.”Η εταιρεία αρχικά πωλούσε στην πλατφόρμα μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου τρίτων.

Κερδοφορία

Το State of the Merchant Report διαπίστωσε επίσης ότι τα εμπορικά σήματα που πωλούν κυρίως στο Amazon είχαν χαμηλότερα περιθώρια από αυτά που πωλούν κυρίως μέσω του δικού τους καταστήματος.

Τα εμπορικά σήματα που δεν πωλούν στο Amazon τα πάνε πολύ καλά, από τη σκοπιά των περιθωρίων. Ο Bandholtz το επιβεβαιώνει. Ο ιστότοπος της Beardbrand προσφέρει συμβουλές για προϊόντα που βασίζονται στη δραστηριότητα κάθε χρήστη, δημιουργώντας τη δυνατότητα διασταυρούμενης πώλησης και αναβάθμισης των πελατών.

Ενώ η μηχανή σύστασης προϊόντος της Amazon θα συνιστούσε συχνά προϊόντα από άλλες μάρκες. Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κερδοφορία ενός ανεξάρτητου εμπορικού σήματος. “Στην ιστοσελίδα μας, η AOV (average order value) είναι $ 55”, λέει ο Bandholtz. “Αλλά στο Amazon θα ήταν $ 25.”

Έλεγχος της εμπειρίας των πελατών

Η Care/of είναι μια νέα μάρκα direct-to-consumer, η οποία διαθέτει μια μοναδική οπτική για να την βοηθήσει να ξεχωρίσει στην υπερ-ανταγωνιστική κατηγορία των συμπληρωμάτων: την εξατομίκευση.

Ο Craig Elbert, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, λέει ότι ο μόνος τρόπος για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τους καταναλωτές σε μια κατηγορία γνωστή είναι να ελέγξουμε καλύτερα την εμπειρία.

«Όταν δημιουργείτε τη ζήτηση έναντι της ζήτησης, υπάρχει ένας ρόλος στον έλεγχο αυτής της εμπειρίας και στη δική σας πλατφόρμα», λέει ο Elbert. Με δεδομένους αυτούς τους στόχους, η εταιρεία δεν ξεκίνησε ποτέ την επωνυμία της στο Amazon.

Η Care/of πωλείται μόνο μέσω της δικής της ιστοσελίδας και απαιτεί από τους πελάτες να ολοκληρώσουν ένα κουίζ ρωτώντας σχετικά με τους στόχους, τον τρόπο ζωής και τις πεποιθήσεις τους.

Από εκεί, η εταιρεία προσφέρει προσαρμοσμένα προϊόντα με βάση τις απαντήσεις κάποιου. Η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη διαφάνεια, στην ανταλλαγή της έρευνας, στα συστατικά και στη διασφάλιση ότι οι πελάτες γνωρίζουν ότι ο μηχανισμός εξατομίκευσης χρησιμοποιεί πραγματικούς ιατρούς και έρευνα που αξιολογείται από ομότιμους για την εξυπηρέτηση των συστάσεων.

Μια ανισορροπία ισχύος

Ο Youderian λέει ότι, γενικά, πολλοί έμποροι έχουν μια αυξανόμενη αίσθηση ανησυχίας για τη δύναμη που μπορεί να έχει το Amazon στις μικρές επιχειρήσεις τους.

“Υπάρχει φόβος να έχουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό της επιχείρησής τους στα χέρια ενός τρίτου μέρους (του Amazon) που θα μπορούσε να τους κτυπήσει ή να τους αναστείλει ανά πάσα στιγμή”.

Αλλά η Amazon εξακολουθεί να βασιλεύει στις επιλογές πολλών εμπόρων

Ο Youderian λέει ότι ενώ το ποσοστό των εμπόρων που συνεχίζουν να πωλούν στην Amazon και εκείνων που εγκαταλείπουν δεν είχε σημαντικές αυξομειώσεις.

Φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί κάποιο επίπεδο στάσης, μεταξύ κατασκευαστών που αρχίζουν να πωλούν απευθείας στο κανάλι, και μάρκες που εγκαταλείπουν ή αποφεύγουν να εισέλθουν στο Amazon, έχει επιτευχθεί κάποια κατάσταση ισορροπίας.

Ένας τομέας στον οποίο η Amazon εξακολουθεί να έχει καλύτερες επιδόσεις, ωστόσο, είναι το paid search advertising. “Οι διαφημίσεις Amazon Ads ήταν η πιο αποτελεσματική τακτική για διαφήμιση”, λέει ο Youderian. “Οι μισοί από τους ανθρώπους που το χρησιμοποίησαν δήλωσαν ότι είχαν την υψηλότερη δραστηριότητα μάρκετινγκ από ποτέ”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.