16 Μάι 2024
READING

Οι συνδρομητές του Netflix

4 MIN READ

Οι συνδρομητές του Netflix

Οι συνδρομητές του Netflix

Η Netflix είχε υποσχεθεί στους επενδυτές ότι θα προσθέσει 5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, αλλά αντίθετα πρόσθεσε μόλις 2,7 εκατομμύρια.

Αλλά χειρότερα από αυτό, αν και η επιστολή προς τους μετόχους υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη συνδρομητών των Η.Π.Α. ήταν “ουσιαστικά επίπεδη”, η εταιρεία έχασε πραγματικά 126.000 συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Netflix που χάνει συνδρομητές στη μεγαλύτερη αγορά της.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχασε περισσότερους συνδρομητές σε περιοχές όπου αύξησε τις τιμές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ανάλαβε την ευθύνη για το περιεχόμενό της που ξεκίνησε από τον Απρίλιο έως το τέλος Ιουνίου, λέγοντας ότι οδήγησε σε μικρότερη ανάπτυξη νέων συνδρομητών από ό, τι αναμενόταν .

Όπως συμβαίνει πάντοτε με το Netflix, σχεδόν κάθε κακή είδηση ​​παρακινεί τους σκεπτικιστές του να προβλέψουν ότι το “House of Cards του πρόκειται να καταρρεύσει”, ενώ οι πιο ένθερμοι υπερασπιστές του μπορούν να δουν της πορείας της υπηρεσίας προς την πλήρη κυριαρχία του κόσμου.

Η Netflix αύξησε τις τιμές της από 11 στα 13 δολάρια το μήνα στο πρόγραμμά της στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχασε το 0,2% της συνδρομητικής βάσης της.

Αυτό είναι ένα πλήγμα που μπορεί να απορροφήσει η Netflix, αλλά στέλνει ένα μήνυμα σε κάθε άλλο τρέχον και πιθανό ανταγωνιστή.

Η υπηρεσία σας θα πρέπει να είναι καλύτερη από την Netflix και δεν έχετε καμία ευελιξία στην τιμολόγηση.

Για παράδειγμα μόνο μερικά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο HBO για υπηρεσία συνεχούς ροής με 15 δολάρια το μήνα.

Η Disney, με τα Hulu και Disney +, είναι επίσης “μπλοκαρισμένη” σε τιμή. Οι περισσότεροι αναλυτές έχουν θεωρήσει ότι η Disney + στα 6,99 δολάρια το μήνα είναι μια χαμηλή τιμή και ότι θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς η Disney δημιούργησε έναν κατάλογο με περιεχόμενο.

Οι υπηρεσίες περιεχομένου που υποστηρίζονται από διαφημίσεις χειροτερεύουν.Η εμπειρία τους θα είναι πικρή σε σύγκριση με ένα Netflix χωρίς διαφημίσεις και δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο ενάντια στις δωρεάν υπηρεσίες streaming που υποστηρίζονται από διαφημίσεις.

Ο αριθμός των συνδρομητών είναι το μεγάλο θέμα.
Η Netflix είναι δημόσια εταιρεία 17 χρόνια. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, λοιπόν η εταιρεία έχει εκπαιδεύσει τους επενδυτές ότι ο αριθμός που έχει σημασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι πόσο πολλοί άνθρωποι πληρώνουν για την υπηρεσία του κάθε μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι εισέρχονται τώρα στο παιχνίδι θα κριθούν με βάση αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο η Netflix έχει παρουσιάσει στη Wall Street ως το μόνο πράγμα που έχει σημασία.

Σκεφτείτε το με αυτό τον τρόπο. Το 2012, το Facebook μπήκε στο χρηματιστήριο, η πρώτη εταιρεία κοινωνικών μέσων δικτύωσης που το έκανε.

Η εταιρεία εκπαίδευσε τη Wall Street ότι η ζωτικότητα μιας εταιρείας κοινωνικών μέσων θα πρέπει να κρίνεται από τον αριθμό των ενεργών χρηστών.

Το Facebook είχε περισσότερους χρήστες από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του.

Όταν το Twitter και μετά το Snap έγιναν δημόσια, οι δύο προσπάθησαν να αλλάξουν την εστίαση των επενδυτών σε άλλες μετρήσεις – αλλά ποτέ δεν το κατάφεραν.

Αυτή είναι η παγίδα που έχει θέσει η Netflix για τους αντιπάλους της.

Οι επενδυτές, όπως οι τηλεθεατές, θέλουν απλά περισσότερα Netflix.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπήρξαν επίμονες φήμες ότι η εταιρεία πρόκειται να μπει στην αγορά των παιχνιδιών και ότι πρόκειται να πουλήσει διαφημίσεις.

Η εταιρεία διευκρινίζει στην επιστολή προς τους μετόχους ότι δεν πρόκειται να συμβεί κανένα από αυτά.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, η Netflix αναγνωρίζει τρεις νέες πρωτοβουλίες: το κινητό παιχνίδι Stranger Things, ένα παιχνίδι βασισμένο στo Dark Crystal: Age of Resistance και τη συνεργασία της με τους Epic Games, κατασκευαστή του Fortnite.

Αλλά, έπειτα, σπεύδει να προσθέσει: “Όπως και οι άλλες πρωτοβουλίες μας για merchandising, αυτά τα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να φτιάχνουν φανατικό κοινό για τους τίτλους μας και δεν σηματοδοτούν μια ώθηση στα παιχνίδια ως μια νέα επιχείρηση για την Netflix.

Ήταν ακόμα πιο εμφατικό για την επιχείρηση διαφημίσεων . “Όταν διαβάζετε τις εικασίες ότι προχωράμε στην πώληση διαφημίσεων, βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι ψευδές.

Αυτή η θέση σχετικά με τις διαφημίσεις είναι αξιοθαύμαστη! Η στοχοθετημένη διαφήμιση βάσει δεδομένων είναι μια επιχείρηση εξαιρετικά υψηλού περιθωρίου, αν και αυτή είναι όλο και περισσότερο τοξική επιλογή.

Η Netflix θα μπορούσε να επιδιώξει αυτές τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες εάν αλλάξουν οι συνθήκες της αγοράς.

Η κατοχή ενός όπλου και η μη χρήση του μπορεί μερικές φορές να είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Η Netflix έχει επιλογές – από τη δύναμη που έχει σε πάνω από 150 εκατομμύρια συνδρομητές – και αυτό δεν είναι καλή είδηση ​​για τη Disney, Warner και όλους τους άλλους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.