15 Μάι 2024
READING

Η Zalando κατασκευάζει XXL κέντρο διανομής στην Ολλανδία

2 MIN READ

Η Zalando κατασκευάζει XXL κέντρο διανομής στην Ολλανδία

Η Zalando κατασκευάζει XXL κέντρο διανομής στην Ολλανδία

Η γερμανική εταιρεία διαδικτύου Zalando πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο υπερ-κέντρο διανομής στο Bleiswijk στην Ολλανδία. Το έργο θα φέρει 1500 νέες θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει επένδυση 200 εκατ. ευρώ.

Μέγεθος 19 γηπέδων ποδοσφαίρου

Το κέντρο διανομής 140.000 τ.μ. περίπου 19 γήπεδα ποδοσφαίρου θα χτιστεί στην περιοχή όπου η FloraHolland διέθετε τη μεγαλύτερη δημοπρασία φυτών στην Ολλανδία εδώ και χρόνια.

Η FloraHolland πούλησε το έδαφος πριν από μερικά χρόνια σε μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του αμερικανικού επενδυτή USAA Realco Europe και των ολλανδικών εταιρειών Somerset Capital Partners.

Η ιδέα είναι η Zalando να ξεκινήσει την αποστολή δεμάτων από το νέο κέντρο διανομής, όχι μόνο στις Κάτω Χώρες, αλλά και στη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το XXL κέντρο διανομής θα τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Το Βέλγιο χάνει ξανά

Η επιλογή για το Bleiswijk μεταξύ του Zoetermeer και του Rotterdam είναι μια μεγάλη απογοήτευση για το Βέλγιο, το οποίο και πάλι μένει στο παρασκήνιο.

Η Dour-Elouges στην Περιφέρεια της Βαλλονίας στο Βέλγιο, ήταν ο δεύτερος υποψήφιος για το έργο. Το 2016, υπήρξε ακόμη μια «δημόσια έρευνα» για πιθανή άφιξη της Zalando.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η βελγική επιχειρηματική εφημερίδα De Tijd, ανέφερε ότι η τελική επιλογή θα ήταν η Ολλανδία, βασισμένη σε πολλαπλές πηγές.

“Τρεις παράγοντες προκαλούν το γερμανό γίγαντα να επιλέξει τους γείτονές μας στα βόρεια”, έγραψε. “Η εταιρεία έχει κρίνει ότι το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο στην Ολλανδία, καθώς και οι περιορισμένες δυνατότητες νυχτερινής βάρδιας στη χώρα μας και το ταραχώδες κοινωνικό κλίμα στη Βαλλονία”.

Η τελική επιλογή για τη Νότια Ολλανδία οφείλεται στην «γεωγραφία, την υποδομή και τον επαγγελματικό πληθυσμό.

Η συνεργασία με τις τοπικές αρχές είναι  επίσης ομαλή», επιβεβαιώνει στην εφημερίδα ο Kenneth Melchior, ο οποίος διαχειρίζεται το υποκατάστημα της Zalando στη Βόρεια Ευρώπη.

“Συμβαίνει τόσο συχνά να χάνουμε θέσεις εργασίας από άλλες χώρες”, λέει ο Dominique Michel, Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Ομοσπονδίας Comeos.

“Και κάθε φορά βλέπουμε ότι μεγάλοι παίκτες αποφάσισαν να χτίσουν τα κέντρα διανομής τους λίγο πιο πέρα ​​από τα βελγικά σύνορα, ξανά και ξανά. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε χάσει πάνω από 17.600 θέσεις εργασίας.”

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε τον Μάρτιο του 2018 να μειώσει το κόστος της νυκτερινής εργασίας. Αλλά “μέχρι σήμερα, ακόμα περιμένουμε την εκτέλεση αυτής της απόφασης.

Στην πράξη, τίποτα δεν έχει αλλάξει και κάθε περασμένος μήνας είναι ένας χαμένος μήνας, αφού τώρα χάσαμε πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας και πάλι.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.