17 Μάι 2024
READING

Τα Vegan εστιατόρια είναι σε μεγάλη άνοδο

2 MIN READ

Τα Vegan εστιατόρια είναι σε μεγάλη άνοδο

Τα Vegan εστιατόρια είναι σε μεγάλη άνοδο

Χάρη σε σημαντικές καινοτομίες των Quorn, Morningstar Farms, Beyond Meat και Impossible Foods, οι επιλογές των vegan είναι πλούσιες αυτές τις μέρες.

Πράγματι, με την ένταξη του Burger Imposter του Quorn στο KFC, του Beyond Burritos στο Del Taco, του Impossible Whopper στο Burger King και του Carl’s Jr.’s Charbroiled Beyond Famous Star, οι ημέρες των vegan γίνονται υπέροχες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δαπάνησαν περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα το τελευταίο έτος και 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τα φυτικά τρόφιμα το 2018 – ο αριθμός των vegans στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε από 1% το 2014 σε 6% το 2017.

Εκτιμάται ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς ταυτίζεται τώρα με τους “flexitarians” , ανθρώπους που αυξάνουν τα χορτοφαγικά τους γεύματα και αυτό οδηγεί σε αυξανόμενο αριθμό των επιλογών Vegan εστιατορίων.

Αλλά αυτό που είναι εξίσου εντυπωσιακό – και απίστευτα ενθαρρυντικό για όσους ενδιαφέρονται για θέματα καλής μεταχείρισης των ζώων, οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση υπερβολικού κρέατος και το συνεχώς αυξανόμενο περιβαλλοντικό κόστος του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι οι κύριοι λόγοι για την άνοδο των vegan restaurants.

Ο δικτυακός τόπος Happy Cow, ο οποίος λειτουργεί σαν Yelp, αλλά για vegan και χορτοφαγικά τρόφιμα, απαριθμεί πάνω από 24.000 εστιατόρια veg-friendly στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 1.474 αποκλειστικά vegan εστιατόρια.

Και ενώ η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, ίσως προβλέψιμα, οδηγούν το δρόμο με 323 και 166 vegan εστιατόρια αντίστοιχα,vegan και vegetarian εστιατόρια έχουν βρεθεί σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια – από τη Νέα Αγγλία μέχρι το Αμερικάνικο Νότο και τα Midwest.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο vegan chef και επιχειρηματίας Matthew Kenney με έδρα το Λος Άντζελες άνοιξε το Plant City, το πρώτο του εστιατόριο με βάση το Ρόουντ Άιλαντ.

Με 225 καθίσματα, το 100% vegan concept φιλοξενεί Mεξικάνικο Bar Verde, το New Burger, το Double Zero με πίτσα, καφέ μπαρ, σερβίρει ωμά πιάτα και ένα παντοπωλείο με vegan και τοπικά προϊόντα.

Ο Kenney ανέφερε ότι ήταν εμπνευσμένος από τις αίθουσες φαγητού στην Ευρώπη και πιο πρόσφατα από την Eataly και ονειρεύτηκε να κάνει μια φυτική έκδοση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.