19 Μάι 2024
READING

Η Nike είναι ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες στον κόσμο

2 MIN READ

Η Nike είναι ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Η Nike είναι ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Σε μια νέα έρευνα, η YouGov BrandIndex κατέταξε πρόσφατα τη Nike ως μία από τις δέκα καλύτερες  και “υγιέστερες” εταιρείες ανά τον κόσμο.

Ο κατάλογος αποτελείται κυρίως από εταιρείες τεχνολογίας, με το Google, το WhatsApp, το YouTube, τη Samsung και το Facebook να παίρνουν τις πέντε καλύτερες θέσεις.

Η Nike πέφτει στο νούμερο οκτώ, γεγονός που καθιστά τη μάρκα μία από τις δύο μη ψηφιακές εταιρείες για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη. Η Adidas ακολουθεί στενά πίσω από τη Nike στον αριθμό έντεκα.

Προκειμένου να θεωρηθεί “υγιής”, κάθε εταιρεία έπρεπε να λάβει υψηλές βαθμολογίες σε έξι κατηγορίες – Εντύπωση, Ποιότητα, Αξία, Ικανοποίηση, Σύσταση και Φήμη.

Στη σημερινή τεχνοκρατική εποχή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ψηφιακές εταιρείες ευδοκιμούν.

Ωστόσο, η μακροζωία και η αφοσίωση του σήματος αποδείχθηκαν επίσης βασικοί παράγοντες στην αξιολόγηση.

“Ενώ πολλές από τις πέντε κορυφαίες λειτουργούν τα τελευταία 10 με 20 χρόνια, κλασικά εμπορικά σήματα που έχουν σημειώσει σταθερή πρόοδο κατάφεραν επίσης να μπουν στη λίστα”, αναφέρει η έκθεση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιουλίου 2018 και έληξε στις 30 Ιουνίου 2019, η οποία συνέπεσε με μια περίοδο αυξημένης συμμετοχής του κοινού στη Nike.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Colin Kaepernick ονομάστηκε το πρόσωπο της εκστρατείας “Just Do It” της μάρκας – μια αμφιλεγόμενη κίνηση που αγκαλιάστηκε σε μεγάλο βαθμό από ακτιβιστές και αθλητικούς οπαδούς.

Παρά την αντίδραση από τους αντιπάλους, η συναισθηματική καμπάνια έφερε στη Nike ένα βραβείο Emmy και ένα  ρεκόρ όλων των εποχών στην αξία των μετοχών της.

Λίγο αργότερα, η Nike κυκλοφόρησε μια άλλη διαφήμιση για να τιμήσει τις γυναίκες αθλήτριες, με το όνομα “Dream Crazier.”

Εκτός από την ευαισθητοποίηση του κοινού από τις διαφημιστικές καμπάνιες, η Nike είδε επίσης αύξηση στα έσοδά της κατά 13% μέσα στο 2018.

Δείτε την πλήρη λίστα κορυφαίων 25 παρακάτω:

1 – Google
2 – WhatsApp
3 – YouTube
4 – Samsung
5 – Facebook
6 – Amazon
7 – Ikea
8 – Nike
9 – Paypal
10 – Netflix
11 – Adidas
12 – Uniqlo
13 – Lego
14 – Colgate
15 – Almarai
16 – Panasonic
17 – Tylenol
18 – LG
19 – Visa
10 – Toyota
21 – Nivea
22 – Booking.com
23 – Galaxy
24 – Al Baik
25 – Alipay

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.